Lisa en Tim van Restaurant Frenchie: ‘We zijn een soort woonkamer van de buurt’

Door Dominique Michiels 16 november 2018

De 26-jarige Lisa en 31-jarige Tim zijn niet alleen een stel, maar ook samen eigenaar van Restaurant Frenchie. Ze doen het precies zoals zij willen in hun ‘huiskamer’. 

Een ziel in het pand

Begin 2018 namen Lisa en Tim de stap om samen een restaurant in Haarlem te openen. Tim: “We hebben bij meerdere panden gekeken en dit pand voelde gelijk goed. Het is heel oud en er zit een ziel in het gebouw.” Er is veel veranderd aan het pand vertelt Lisa: “Er is een keuken gebouwd en een grote bar gemaakt. Het was heel basic en wij hebben er echt ons ding van gemaakt.”

 

Restaurant Frenchie Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Tim is naast eigenaar ook chef in de keuken. “Ik heb in verschillende restaurants gewerkt, veel in Amsterdam. Maar daar had ik toch een ander gevoel bij. Lisa en ik komen zelf uit Haarlem en dit is echt onze stad. Frenchie hier starten was voor ons dus heel dichtbij huis, dat maakt het praktisch maar ook leuk want zo komen er veel vrienden over de vloer.”

Op visite bij Tim en Lisa

“Als je bij Frenchie komt, kom je eigenlijk op visite bij ons,” vertelt Lisa. “We wilden graag een hele huiselijke sfeer creëren, daarom hebben we in het interieur hoge zitjes, lage zitjes, veel planten en wat gezellige rommeligheid. Want zo is het bij ons thuis ook.” Tim vult aan: “Je kunt hier komen om lekker te eten, maar ook om te relaxen, te werken, je te bezatten aan de bar of voor een diner met je familie aan de grote tafel. Eigenlijk is het hier een soort woonkamer van de buurt.”

Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Sunny de Franse Bulldog

De naam Frenchie heeft verschillende betekenissen. Lisa: “We zijn gek op Franse Bulldogs, afgekort Frenchies. Zelf hebben we onze Sunny. Die is hier bijna dagelijks, ze herkent zelfs de vaste gasten.”

Restaurant Frenchie Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Daarnaast staat Frenchie voor de Franse keuken. Tim: “De basis van onze keuken is Frans, al zijn er ook Aziatische en Latijns-Amerikaanse invloeden.” Ook de Franse manier van gastronomie is wat Lisa aantrekt: “De manier hoe in Frankrijk omgegaan wordt met vrije tijd, zoals op zondag met je familie de hele dag in een horecagelegenheid samen zijn, dat heb je niet echt in Nederland. Zo’n plek willen wij met Frenchie wel zijn.”

Geen broodje oude kaas

Frenchie is behalve op zondag en maandag de hele dag open. “Veel restaurants in Haarlem zijn alleen open voor lunch óf diner. Wij zijn de hele dag open en willen op ieder moment van de dag iets verrassends klaarmaken wat je niet zo snel op andere plekken in Haarlem vindt. Voor een broodje oude kaas, moet je niet bij ons zijn.” vertelt Lisa. Tim voegt daaraan toe: ‘We zijn geen superluxe restaurant, maar we zetten wel heel lekker eten met een speciale twist op tafel. Of je nu voor ontbijt of diner komt,” zegt Tim.

Restaurant Frenchie Haarlem
Foto: Restaurant Frenchie

Het is nog steeds leuk thuis

Een stel zijn én samenwerken, gaat Lisa en Tim goed af. Lisa: “We hebben de taken goed verdeeld. Ik doe de hele administratie en bemoei me niet met de keuken. Natuurlijk was het in het begin best wennen, maar we hebben het gelukkig nog steeds leuk thuis.” Tim beaamt dat: “Het is niet altijd makkelijk. Maar het gaat vooral goed doordat we op één lijn zitten, als Lisa liever tosti’s en satés zou willen serveren, had het niet gewerkt.”

Restaurant Frenchie Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

In de eerst week al succes

Lisa en Tim zijn tot nu toe heel blij met hun Frenchie. “Het was aan het begin zelfs drukker dan verwacht. We kregen in onze eerste week ook al een lovende recensie van het Haarlems Dagblad, dat was zo fantastisch,” zegt Tim. Ook Sunny valt goed in de smaak: “Toen Sunny zeven jaar werd, kwamen er mensen zelfs cadeautjes brengen. Dat was zo leuk.” Tim en Lisa genieten elke dag. “Het blijft iedere dag leuk om te horen dat mensen lekker gegeten hebben en dat het gevoel dat wij over willen brengen, ook echt aankomt. De vibe is right“, zegt Tim.

Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Meer over Frenchie Restaurant ontdekken?

Frenchie Restaurant restaurants en horeca

Nu open10:00 - 18:00

Gedempte Oude Gracht 46, Haarlem

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook

meneer frans haarlem

9 x plekken om lekker te lunchen in Haarlem

Haarlem barst van de restaurantjes waar je terecht kunt voor een lekkere lunch. Wij kunnen zelf vaak...

7 x deze Haarlemse restaurants vind je in de nieuwe Lekker500

Het is weer zover! De nieuwe Lekker500 voor 2019 is uit. Welke Haarlemse restaurants kun je er deze ...

Stroop en suiker in de aanslag: 5 x pannenkoeken eten in Haarlem

Pannenkoeken kunnen altijd! Als ontbijt, lunch of diner en het liefst met lekker veel stroop en suik...