Haarlemse ontwikkelt nieuwe app: ‘Hoezo moeten we in 2021 nog in de rij staan’

Dewi Knaapen met haar app | Foto: Whoonext

De Haarlemse dames Dewi Knaapen (35) en Eline Boshuizen (32) hebben een nieuwe app ontwikkeld die ervoor zorgt dat je nooit meer in een wachtrij hoeft te staan. “Het is eigenlijk bizar dat we anno 2021 nog in een rij moeten staan, terwijl iedereen bezig is hun tijd zo efficiënt mogelijk in te vullen”, aldus Dewi.

“Ik had het idee al een jaar of 15 geleden, maar tijdens de coronacrisis kwam het idee in een stroomversnelling terecht. Ik ben in het dagelijks leven namelijk piloot, maar dat staat nu op een laag pitje. Met de tijd die vrijgekomen is, en de hedendaagse mogelijkheden op digitaal vlak, zijn we aan de slag gegaan met onze app ‘Whoonext’, vertelt Dewi.

Irritant

Ze vervolgt: “Toentertijd vond ik wachtrijen ook al irritant, dat je op een vaste plaats moet wachten totdat je geholpen wordt. Je weet ook niet hoe lang je moet wachten, dus je kan niet even iets anders gaan doen, want dan bestaat de kans dat de mensen voor jou sneller geholpen worden en jij je plek kwijt bent. Dat wilde ik dus aanpakken, alleen toen was de smartphone nog niet echt in beeld. Ik heb het idee daarom ook gelaten, maar een paar jaar geleden kwam ik er toch op terug. Ik dacht; waarom kunnen we dit niet digitaliseren.”

Beschikbaar

De app is sinds kort beschikbaar voor klanten en ondernemers. “Klanten kunnen de app gratis downloaden, maar dat hoeft niet. Ze kunnen ook de webapplicatie gebruiken. Ondernemers hebben een eigen portaal waarop ze de wachtrij kunnen managen en de volgende klant kunnen ‘roepen’. Het portaal is beschikbaar via een computer, tablet en smartphone. Als klant scan je de QR-code die bij de ondernemer hangt, dan kan je kijken hoeveel mensen er in de rij staan en bepalen of je in de digitale wachtrij wil staan. Doe je dat, dan krijg je een seintje wanneer je aan de beurt bent”, legt Dewi uit.

Foto: Whoonext

Schuilen

Ze vertelt wat in haar ogen het grote voordeel is van de app: “In deze coronatijden moeten we 1,5 meter afstand houden, dus sta je in een rij te wachten voor een delicatessewinkel of bakker. Stel dat het regent of hard waait, dan kan je makkelijk ergens schuilen en zodra je aan de beurt bent de winkel betreden. Dan hoef je dus niet in weer en wind in de fysieke rij te staan. Als straks alles weer open is, kan je ook lekker en koffietje gaan drinken en als je aan de beurt bent naar de winkel lopen.”

Tilburg

Eline vertelt dat de app op dit moment alleen nog in Haarlem getest wordt, maar dat er al veel interesse is. “De centrummanager van Haarlem was erg enthousiast en heeft ons idee gedeeld met centrummanagers door heel Nederland. We zijn al benaderd door Tilburg, dus wie weet gaan we binnenkort ook daar naar toe.” De dames hopen dat ze snel kunnen gaan uitrollen en zien het voor zich dat de app door heel Nederland gebruikt zal worden. “We hopen dat ook dít de nieuwe normaal gaat zijn,” aldus Dewi.

Whoonext

Het gebruik van Whoonext is voor de gebruiker altijd gratis en voorlopig ook als ondernemer. “In tijden van crisis vinden wij het belangrijk om elkaar te helpen”, aldus Dewi. Eline vult aan dat in de toekomst er met een abonnement gewerkt wordt: “Ons doel is om dit voor de ondernemer betaalbaar te houden. Voorlopig is de app voor ondernemers nog gratis, dus ik zou zeggen: waar wacht je nog op?”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Justin (29) ontwerpt duurzame sportkleding voor langere mensen”

Justin (29) ontwerpt duurzame sportkleding voor langere mensen

Ga naar “Klussen kan makkelijker én voordeliger: ‘Bij ons huur je alles wat je nodig hebt’”

Klussen kan makkelijker én voordeliger: ‘Bij ons huur je alles wat je nodig hebt’

Aangeboden door Gromax Verhuur

Ga naar “Hostel Hello I’m Local weer open na verbouwing: ‘Wilde een thuisgevoel creëren’”

Hostel Hello I’m Local weer open na verbouwing: ‘Wilde een thuisgevoel creëren’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Stalen tuinbank € 49,95”

Stalen tuinbank € 49,95

 • Geldig t/m 28 juni 2022
Ga naar “Komkommer € 0,49”

Komkommer € 0,49

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Remia en Yildriz sauzen van € 4,30 voor € 2,15”

Remia en Yildriz sauzen van € 4,30 voor € 2,15

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “AH Avocado € 0,79”

AH Avocado € 0,79

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Alle Valess van € 6,38 voor € 3,19”

Alle Valess van € 6,38 voor € 3,19

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Logistiek medewerker”

Logistiek medewerker

 • Pro Industry Shared Service Haarlem
 • Parttime
Ga naar “Docent Onderzoek”

Docent Onderzoek

 • Hogeschool Inholland Haarlem
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Meubelmaker”

Meubelmaker

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Operator”

Operator

 • Pro Industry Shared Service Haarlem
 • Parttime
Ga naar “Telefonist”

Telefonist

 • Randstad
 • Parttime