Hier drink je de lekkerste cocktails tijdens een date night in Haarlem
Gedempte verlichting, lekkere cocktails en chille muziek. Alle ingrediënten voor een perfecte date night. Maar waar in Haarlem vind je…
Eenvoud; dat is wat ze bij Taru belangrijk vinden. Elke cocktail is met veel precisie en creativiteit samengesteld. En vaak bestaan ze maar uit maximaal drie ingrediënten. Eigenaren Dennis van der Pluijm (39) en Jev Rimen (37) vertellen: ‘We willen teruggaan naar de basis.’
“De naam ‘Taru’ betekent in het Japans ‘vat’ en in het Fins ‘mythe’. Er zijn veel gelijkenissen binnen beide culturen te ontdekken”, zegt Dennis. Zo is er veel liefde voor ambacht, natuurlijke materialen en eenvoud. En dit is ook precies wat Taru uit wil stralen, met het interieur en het menu. “Ons interieur lijkt eenvoudig, maar er heerst een warme, kalme en intieme sfeer. Dit hebben wij ook doorgetrokken in het volledige concept.”
Ondanks de eenvoud zitten onze cocktails bomvol uitdagende smaken.
Jev Rimen, mede-eigenaar van Taru
Alle gasten nodigen Jev en Dennis uit om aan de bar of chef’s table te komen zitten, waar zij kunnen meekijken wat er gebeurt. Vervolgens kunnen bezoekers kiezen van de kaart. Die is compact: vier cocktails en vier highballs – dat is een cocktail die ze in een groot en lang glas bereiden. Alles bestaat uit maximaal drie ingrediënten. “Wij hebben ervoor gekozen om terug te gaan naar de eenvoud”, zegt Dennis. “Soms worden er zoveel smaken in één drankje gebracht, dat deze moeilijk terug te proeven zijn.”
Tekst gaat verder onder foto >
De gezamenlijke droom van Jev en Dennis was om een bar te beginnen waar ze hun gasten een bepaalde smaakervaring en ontwikkeling mee konden geven. Tijdens de coronapandemie konden ze dit pand in de Koningstraat krijgen en zo werd hun droom realiteit. Jev vertelt: “Onze kaart verandert elke vier weken. Zo blijft het leuk voor ons en uitdagend voor onze gasten. Veel van onze gasten komen terug als er een nieuw menu is om een nieuwe smaakbeleving te ervaren. Ze zijn er dus echt bewust mee bezig en dat is heel tof om te zien.”
De eigenaren van Taru regelmatig op zoek naar nieuwe smaken en combinaties. Veel inspiratie halen ze uit voedsel. Jev vertelt: “Dennis heeft vroeger in de keuken gestaan en benadert het ontwikkelingsproces op een heel andere manier. Ik houd juist van eenvoud. Het resultaat is dat onze cocktails, ondanks de eenvoud, bomvol uitdagende smaken zitten.”
Tekst gaat verder onder foto >
Ze zijn begonnen met alleen cocktails en highballs, maar introduceren volgende week een aantal kleine gerechten. Dennis vertelt: “We kregen vaak de vraag of we ook wat te snacken hebben. Maar het was voor ons even zoeken welke richting we op wilden. Nu hebben we een aantal kleine gerechten geselecteerd die goed samengaan met onze menukaart. Deze kleine gerechten worden allemaal in de buurt van Haarlem geproduceerd.
Extra leuk: Taru heeft op maandag 28 november een Entree Award gewonnen in de categorie ‘Best New Cocktailbar’. Gefeliciteerd, Jev en Dennis!
Aangeboden door Safero
Aangeboden door Chef Cookie
In onze gids
Populaire rubrieken