Haarlemmer Thobias maakt prijswinnende Limoncello: ‘De flessen passen nauwelijks meer in mijn bestelbusje!’

Aangeboden door Qredits

Eigen foto

Haarlemmer Thobias Smit (37) is ondernemer in hart en nieren. Na een lange loopbaan in de horeca als kok importeert en levert hij nu exclusieve wijnen aan horecabedrijven. Maar dat is lang niet alles: deze bezige bij is professioneel horeca-adviseur én heeft sinds twee jaar zijn eigen biologische limoncello.

Met zijn bedrijf Thoob is Thobias al een aantal jaar druk. Hij geeft professioneel advies in de horeca, van de terrasopstelling tot efficiënt werken in de keuken. Maar het begon met het importeren van wijnen. “De wijnen importeer ik zelf en ik heb een relatief goedkope opslagplaats. Ik doe het zonder personeel en werk veel vanuit huis, daardoor heb ik niet zoveel vaste lasten. Dat is heel fijn, want op die manier kan ik veel investeren in mijn bedrijf”, vertelt Thobias.

Om zijn bedrijf uit te breiden nam hij contact op met Qredits voor een zakelijk krediet. “Het gaf me net dat steuntje in de rug dat ik nodig had. In plaats van zeven of acht pallets wijnen kon ik er ineens dertig inkopen. Ook had ik een bestelbus nodig voor de leveringen. Zo kon ik grote stappen maken.”

Prijswinnende Limoncello

Naast zijn werk als adviseur en het importeren van wijnen is Thobias sinds twee jaar ook druk met het produceren van zijn eigen Limoncello. “Het begon eigenlijk per toeval. Mijn goede klant Woodstock in Bloemendaal vroeg mij of ik ook Limoncello aan hem kon leveren. De meeste Limoncello vind ik zelf eigenlijk niet zo lekker, omdat ik ze te zoet vind. Daarom besloot ik zelf aan de slag te gaan.”

Lees verder onder de foto >

Eigen foto

Na veel proeven en het recept finetunen was ‘Limoncello van Thoob’ een feit. “Het is de enige biologische Limoncello in Nederland. Ik gebruik onbespoten citroenen en alles van het productieproces wordt gerecycled. Bovendien heeft mijn Limoncello minder suiker en minder alcohol, waardoor je de échte citroensmaak proeft.” De citroenlikeur van Thobias heeft zelfs een prestigieuze internationale prijs gewonnen in Londen!

Doorpakken

Omdat zijn Limoncello al snel een succes werd en hij zijn distributiekanaal wilde uitbreiden, besloot Thobias ook hiervoor een zakelijk krediet via Qredits aan te vragen. “Door de investering kon ik écht doorpakken en snel meer gaan produceren. Nu kan ik de Limoncello op veel plekken aanbieden en dat gaat heel goed! Het is leuk om te merken dat mensen er zo enthousiast over zijn.”

Het terugbetalen van het krediet gaat heel makkelijk, vertelt Thobias. “Je kunt de termijn in overleg zelf bepalen. Zo doe ik er bijvoorbeeld vier jaar over en betaal ik een klein bedrag per maand. Daar merk ik bijna niks van. Bovendien kan ik ook wel eens één of twee maanden niets aflossen, als er bijvoorbeeld een grote investering aankomt. Wil ik een andere keer wat meer aflossen, dan kan dat ook. Die vrijheid is erg prettig.”

Lees verder onder de fotogalerij >

Van valkuil naar kracht

Thobias heeft niet alleen op financieel gebied hulp gehad van Qredits. Ook voor het omgaan met zijn valkuilen kon hij er terecht. “Qredits heeft het beste met je voor en wil ook dat je als ondernemer het beste uit jezelf haalt. Ik had bijvoorbeeld de neiging om in gesprekken met een klant te meegaand te zijn. Ik heb gebruik gemaakt van de coaching voor ondernemers die Qredits aanbiedt. Mijn coach Judith heeft me daar enorm goed bij geholpen en heeft me geleerd om van mijn valkuilen mijn kracht te maken. Nu kan ik beter opkomen voor mijn zakelijke belangen.” Door Qredits heeft Thobias zelfs een keer de koningin mogen ontmoeten. “Ik mocht aan koningin Maxima vertellen over hoe Qredits mijn bedrijf heeft geholpen te groeien.”

Toekomstdromen

Natuurlijk heeft Thobias nog veel dromen voor de toekomst. “In de nabije toekomst hoop ik nog meer te groeien en op korte termijn een grotere bedrijfsauto te kunnen kopen. De flessen passen nauwelijks meer in mijn bestelbusje!” Ooit hoopt hij zijn wijn- en limoncellobedrijf te combineren met zijn andere passie: koken. “Ik ben en blijf een kok. Ik wil mensen mijn eigen producten laten proeven en verwennen met verschillende bijzondere combinaties in mijn eigen pand. Dat lijkt me echt geweldig”, zegt Thobias.

Over Qredits

Coaching, training en krediet. Dat is Qredits. Een springplank voor starters, een buddy voor beginners en een vliegwiel voor blijvers. Oftewel; Qredits is er voor startende ondernemers én bestaande ondernemers. In alle branches. Of je nou een eigen bakkerij begint, zzp-er in de bouw bent, of je toko wilt uitbreiden; het begint bij ondernemen. En ondernemen begint bij Qredits.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Nieuw in Haarlem! Bij deze zaak in de Grote Houtstraat draait álles om thee”

Nieuw in Haarlem! Bij deze zaak in de Grote Houtstraat draait álles om thee

Ga naar “Blaas je eigen kleding nieuw leven in bij Atelier Pina in Haarlem”

Blaas je eigen kleding nieuw leven in bij Atelier Pina in Haarlem

Ga naar “Na 36 jaar stopt Haarlemse José als racketspecialist: ‘Kan moeilijk afscheid nemen’”

Na 36 jaar stopt Haarlemse José als racketspecialist: ‘Kan moeilijk afscheid nemen’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Dames- of herenpyjama € 12,99”

Dames- of herenpyjama € 12,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Bijzettafel van € 11,95 voor € 11,95”

Bijzettafel van € 11,95 voor € 11,95

  • Geldig t/m 27 september 2022

Vacatures

Ga naar “Natuursteenbewerker”

Natuursteenbewerker

  • Swaalf Natuursteen bv
  • Fulltime

Agenda

Ga naar “Popronde Haarlem”

Popronde Haarlem

  • 8 oktober 2022
Ga naar “Urban Trail Haarlem”

Urban Trail Haarlem

  • 6 november 2022