Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Frisk aan het Spaarne stopt: ‘Maar we hebben leuke plannen voor het Veerkwartier!’

Door Romée Lagerveld 11 september 2020

Wij schrokken even toen we het lazen: restaurant Frisk aan het Spaarne stopt! Wij vroegen eigenaresse Merel Janssen naar deze onverwachtse gebeurtenis en praatten bij over haar andere Haarlemse hotspot: het Veerkwartier. Gelukkig heeft ze goed nieuws!

“Frank en ik zijn ook eigenaar van Het Veerkwartier”, vertelt Merel. “Meer dan drie jaar geleden dachten we: dit is een tijdelijk paviljoen, dus wat nou als we dit kwijtraken? Dan verliezen we wat we leuk vinden en goed kunnen. We woonden zelf in de buurt van de oude Drostefabriek waarvan we wisten dat deze te huur stond, hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn daar Frisk begonnen!”

Tekst loopt verder onder de post

View this post on Instagram

Vanaf het mooie Spaarne

A post shared by Frisk aan het Spaarne (@friskaanhetspaarne) on

Frisk aan het Spaarne stopt

Bij Frisk kwamen veel Haarlemmers graag voor de relaxte sfeer, het prachtige uitzicht en de lekkere duurzame menukaart. Toch hoorden Frank en Merel eind 2019 dat de eigenaar het pand zou gaan verkopen. “Dat was even heel erg schakelen. We moesten overwegen van: oké, wat gaan wij dan doen? We hadden wel nog tweeënhalf  jaar huurrechten, maar wat zou er daarna gebeuren? Er was kans dat de huur dan omhoog zou gaan. Toen wij erin kwamen was het namelijk nog geen aantrekkelijke plek, we hebben ervoor gezorgd dat het is herontdekt. Ook zou de nieuwe eigenaar het zelf kunnen willen doen.”

We zijn rijker door de ervaring!

“Ik wist wel wat ik niet wilde: voor een ander werken. Tegelijkertijd zaten wij ook in de werving voor het Veerkwartier, om een permanent paviljoen neer te zetten. Toen bleek dat we dat wonnen, was de keuze om eerder met Frisk te stoppen makkelijker. Je begint natuurlijk nooit ergens aan om er weer mee te stoppen. Maar we kijken terug op Frisk als heel mooi en leerzaam. Veel van onze mensen en de kennis die we hebben opgedaan kunnen we gelukkig meenemen naar het Veerkwartier. We zijn er financieel niet beter door geworden, maar wel rijker door de ervaring!”

Tekst loopt verder onder de foto’s

Het Veerkwartier | foto: indebuurt Haarlem
Het Veerkwartier | foto: indebuurt Haarlem
De Veerplas | foto: indebuurt Haarlem

Mix tussen Frisk & het Veerkwartier

En dan nu even over die fijne plek aan de Veerplas: toch wel een uniek stukje Haarlem. “Toen we daar startten wilden we een plek creëren waar ruimte is, alles kan en mensen blij verrast worden. Een creatieve horeca buitenplek. Volgend jaar oktober starten we met het bouwen van het nieuwe paviljoen. Het wordt wel wat anders: een paviljoen helemaal van hout dat we laten integreren in het landschap. Wel komt er weer veel kleur en creativiteit terug. Van de week hebben we het pand van Frisk leeggehaald. Een gek gevoel, maar veel spullen komen mee naar het nieuwe Veerkwartier. Het wordt een beetje een combinatie van beiden.”

Lekker naar buiten

Wat er in het pand van Frisk terugkomt? “Waarschijnlijk een woning. Het gaat om iemand met heel veel liefde voor het pand, dus dat het mooi zal worden is zeker. Natuurlijk is het wel jammer dat er geen horeca in terugkomt, maar dat is niet anders. Wij gaan ons nu weer richten op het Veerkwartier. Wij zijn trouwens het hele jaar open, dus ook deze winter. Door de zomerse uitstraling weten veel mensen dat niet, maar iedereen is hartstikke welkom. Het is een heerlijke plek, ook nu het juist belangrijk is om lekker buiten te zijn.”


Meer over Het Veerkwartier ontdekken?

Het Veerkwartier restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 20:00

A. Hofmanweg 62, Haarlem

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook

Bij deze 7 winkels in Haarlem krijg je gratis babyspullen als aanstaande ouders

Als aanstaande ouder kom je er al snel achter: dit kost behoorlijk wat centen. Een kinderwagen, comm...

Unieke foto’s en verhalen: ontdek Haarlemmers door de jaren heen tijdens deze nieuwe tentoonstelling

Als echte mug moet je deze tentoonstelling gezien hebben. Een gevalletje ken je klassiekers, toch? W...

Haarlem Shopping Night & Weekend gaat voor duurzaam

De fervente shoppers onder ons kunnen van 18 tot 20 september hun hart ophalen tijdens Haarlem Shopp...

Winactie: win 2 x een Haarlems borrelpakket van wij zijn FEST inclusief plankje

Een plank op tafel zetten met heerlijke kaasjes, olijven en andere heerlijkheden: wie houdt er niet ...

Grote kans dat wij jouw voornaam kunnen raden op basis van je geboortejaar

Als je een populaire voornaam hebt, zijn er genoeg sleutelhangers, bekers en andere producten met je...
ML Haarlem Klokhuisplein

Deze 11 restaurants in Haarlem doen mee aan Nationale Restaurant Week XXL

Heerlijk: een avondje of middagje luxe uit eten in Haarlem. En dat je je daar niet scheel aan hoeft ...