Dennis (23) is IT-ondernemer: ‘Kan pas slapen als ik een probleem heb opgelost’

Indebuurt Haarlem

Deze jonge IT ondernemer heeft niet altijd makkelijk gehad, maar met een beetje goodwill van anderen en een flinke dosis doorzettingsvermogen heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hij is sinds begin dit jaar voor zichzelf begonnen en heeft inmiddels al veel klanten ondersteund met het beheer van hun website en het inrichten van hun thuiswerkplek. We gaan met Dennis Ruighaver in gesprek om te horen hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.

Trucje in Teams

Het gesprek met Dennis Ruighaver begint leuk, hij leert ons namelijk gelijk een trucje. We zien maar een deel van zijn gezicht omdat hij via zijn telefoon in Teams zit. Hij legt uit dat je via rechtermuisknop “aanpassen aan frame” kan aanklikken om goed beeld te krijgen. De laatste maanden hebben we dus voor niets tegen voorhoofden aangekeken.

Je hebt geen standaard jeugd gehad?

“Dat klopt, ik ben op jonge leeftijd uit huis geplaatst en heb vervolgens in verschillende jeugdzorginstellingen gewoond. Vanaf mijn zestiende ben ik zelfstandiger gaan wonen en kort daarna heb ik een studio in de Korte Houtstraat bemachtigd. Sinds september 2020 woon ik in de Keizer, een oud UWV pand in de Europawijk. Hier wonen veel jonge stellen en ondernemers. Ik heb mijn hele leven in Haarlem gewoond, afgezien van twee maanden in IJmuiden, daar wilde ik zo snel mogelijk weer weg.”

Hoe ben je in de IT-sector beland?

“Het was vroeger altijd al een hobby om aan computers te sleutelen. Na de uithuisplaatsing had ik niet de financiële mogelijkheid om daar verder mee te gaan. Ik ben toen in contact gekomen met een computerbedrijf in Haarlem, waar ik zonder vooropleiding verschillende IT-werkzaamheden mocht gaan oppakken om mijn kennis flink uit te breiden. Op die manier kon ik zelf mijn mbo opleiding financieren die ik verkort in een half jaar heb kunnen afronden. Daarnaast school ik bij door het behalen van certificaten.”

Heb je altijd al een eigen bedrijf willen hebben?

“Ik had het al lange tijd in mijn hoofd, toevallig kwam er onlangs een Facebook herinnering van zeven jaar geleden voorbij waarin ik al zei dat ik ooit voor mezelf wilde beginnen. Maar eerst wilde ik mijn skills ontwikkelen en praktijkervaring opdoen zodat ik klanten echt wat kan bieden.”

Welke diensten bied je aan?

“Met mijn bedrijf Explict houd ik mij onder andere bezig met het beheer van websites, een stukje serverbeheer en bijvoorbeeld een thuisnetwerk. Dan kan je denken aan een Wifi netwerk, maar ook de achterliggende omgeving waar de website op draait. Daarnaast heb ik een aantal thuiswerkplekken opgezet. Via via heb ik bijvoorbeeld in de villa van de eigenaar van een bouwbedrijf een netwerk gebouwd dat je in het hele gebouw kan bereiken. Daarnaast onderhoud ik onder andere een webshop omgeving. De techniek is razend interessant, je moet eigenlijk dagelijks bijblijven en constant vernieuwen. Ik studeer in de avonduren vaak bij en kan niet slapen voordat ik een IT probleem heb opgelost.”

Van welke IT snufjes is jouw eigen huis voorzien?

“Alles is op de Wifi aangesloten, van de lampen, tot de tv en het koffiezetapparaat. Zo kan ik via mijn telefoon een kopje koffie zetten. Ook heb ik ingesteld dat er op geen enkel apparaat reclame komt.”

Wat zijn jouw toekomstplannen?

“Heel veel klanten blij maken met mijn beheer skills en kijken of ik mijn bedrijf verder kan uitbouwen.” Interesse in de diensten van Dennis? Check dan zijn website (nog in opbouw) of vind hem op Instagram.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Nieuw in Haarlem: Bowy (20) runt een bloemenzaak in de Tempeliersstraat”

Nieuw in Haarlem: Bowy (20) runt een bloemenzaak in de Tempeliersstraat

Ga naar “De Haarlemse cocktailbar Taru is allesbehalve standaard”

De Haarlemse cocktailbar Taru is allesbehalve standaard

Ga naar “Roy is een echte fietsenfanaat en heeft er zijn vak van gemaakt: ‘We maken ze zelfs elektrisch’”

Roy is een echte fietsenfanaat en heeft er zijn vak van gemaakt: ‘We maken ze zelfs elektrisch’

Aangeboden door Safero

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99”

Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “sloggi 3-pack slips € 13,99”

sloggi 3-pack slips € 13,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker Housekeeping en Ontbijt”

Medewerker Housekeeping en Ontbijt

 • Stayokay Haarlem
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023