Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bob van Bobplaza: ‘Van koffiehipster tot student, iedereen houdt van goede koffie’

Aangeboden door Bobplaza 21 februari 2020

Wij Nederlanders zijn echte koffieleuten. Wist je dat we per jaar gemiddeld 260 liter koffie per persoon drinken? 260 liter! Dan kun je maar beter goede koffie drinken, toch? Zo denkt de geboren en getogen Haarlemse Bob Paardekooper (31) er ook over. Met zijn een enorme passie voor én kennis van koffie startte hij in 2008 Bobplaza. 

Het begon allemaal tijdens zijn studententijd. Toen verkocht Bob koffiemachines via Marktplaats. Al snel ontdekte hij dat er markt was voor deze producten.

Keukentafel

“Ik ben begonnen aan de keukentafel en ben zo langzaam uitgebreid. Inmiddels is Bobplaza een plek waar je terecht kunt voor álles wat met koffie te maken heeft. Van koffiebonen tot onderhoudsartikelen en van koffiemachines tot melkopschuimers.” Ook wij namen een kijkje in in de koffiewinkel van Bob. Wist je dat ze er zelfs dubbelwandige glazen, servies en drinkflessen verkopen?!

Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Espresso Milano

Of Bob zelf een beetje een koffieliefhebber is? “Natuurlijk! Thuis drink ik niet zo heel veel koffie, maar als ik hier op de zaak ben probeer ik álle nieuwe dingen uit. Ik houd van krachtige koffiesoorten. De Espresso Milano van het merk Geels is mijn persoonlijke favoriet. Dit is een pittige koffie die je op zichzelf kunt drinken maar die ook perfect is voor een cappuccino. ”

Koffies proeven in de showroom

Bobplaza is flink aan het groeien. Waar de focus eerst voornamelijk lag op de online verkoop van koffie en koffiemachines, wordt de showroom nu steeds belangrijker. “In onze showroom ervaren mensen de échte koffiebeleving. Je kunt hier bijvoorbeeld alle koffies proeven, koffiemachines uittesten en onderhoud aan je machine laten uitvoeren. Steeds meer mensen vinden ons op het industrieterrein Waarderpolder.”

Foto: indebuurt Haarlem

Van koffiehipsters tot studenten

Bob merkt dat een breed publiek de showroom bezoekt. “Van de echte koffiehipsters en barista’s die een apparaat van 5.000 euro kopen tot de doorsnee Haarlemmer die een fijn koffieapparaat voor een paar tientjes aanschaft. Ik zie ook steeds vaker studenten. Ze zijn bijvoorbeeld vanuit hun ouderlijk huis goede koffie gewend en willen dit ook op hun studentenkamer. Met hun eerste zuurverdiende spaarcentjes komen ze dan een goede koffiemachine kopen. Dat is mooi om te zien.”

Ga langs bij Bobplaza

Wil je zelf nu eens écht goede koffie proeven? Passend advies krijgen over koffiemachines? Of kan jouw huidige koffiemachine wel een onderhoudsbeurt gebruiken? Ga dan langs bij dé koffiewinkel van Haarlem en laat je onderdompelen in de wondere wereld van koffie. Je vindt de showroom van Bobplaza aan de A. Hofmanweg 42 in Haarlem. De showroom is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur.


Meer over Bobplaza ontdekken?

Bobplaza koffiebars

Gesloten09:15 - 18:00

A. Hofmanweg 42, Haarlem

Bekijk meer:koffiebars