Bij Mylàn en Guido scoor je altijd unieke items: ‘Kleding representeert wie je bent’

De woonkamer van Guido (links) en Mylàn | Foto: Indebuurt Haarlem

Origineel, kleurrijk en bijzonder: dat zijn de items die je bij het Haarlemse duo Mylàn en Guido kan scoren. Al een paar jaar verkopen ze online vintage kleding. Sinds kort staan ze ook met een kraam op festivals. Hun droom? Een eigen pop-upwinkel in Haarlem.

Zodra je binnenstapt in de studio van Mylàn en Guido is het meteen duidelijk: zij houden van fashion. Door de hele kamer staan rekken vol met de meest kleurrijke en bijzondere items. De woonkamer lijkt een grote kast. Wordt hier eigenlijk wel gewoond? Mylàn vertelt lachend: “We hebben laatst de bank maar weggedaan, omdat we ruimte te kort kwamen voor de kleding. Het wordt denk ik tijd voor een fysieke winkel…”

Mylàn & Guido | Foto: Désirée Hofland

Stagiaire

Sinds een jaar wonen ze samen in deze studio in het centrum van Haarlem. Ze hebben elkaar tijdens de coronapandemie leren kennen. Het klikte zo goed dat ze zijn gaan samenwonen én zakenpartners zijn geworden. “Mylan was al bezig met kleding toen ik hem leerde kennen. Hij verkocht online al allerlei bijzondere items. Ik ben toen mee gaan helpen met zijn bedrijfje. Eerst was ik eigenlijk een beetje de stagiaire”, vertelt Guido lachend. “Maar het werd steeds meer een actievere rol. Uiteindelijk vroeg Mylàn of ik het samen met hem wilde doen.”

Juiste moment

“Ik was al een tijd bezig met het idee voor een bedrijf, maar ik miste die laatste stap”, vertelt Mylàn. Hij begon met het verkopen van vintage kleding via Vinted (een online marktplaats voor kleding). Hij vertelt: “Mijn oorspronkelijke idee was veel meer vintage feestkleding. Maar toen ik zag dat er zo veel mooie high end merken zijn, veranderde mijn idee. Ik werd steeds kritischer naar de items die ik verkocht.” Toen hij Guido ontmoette viel alles op zijn plek. “Zakelijk mengen met de liefde is natuurlijk interessant. Mensen waarschuwen je daar vaak voor, maar soms moet je ook gewoon een risico durven nemen. Guido kwam voor mij op het juiste moment.”

Guido | Foto: Désirée Hofland

The Fashion Compass

“Wij houden ons niet zo bezig met trends. We willen vooral verrassen met mooie merken en goede kwaliteit”, vertelt Guido gepassioneerd. Onder de naam The Fashion Compass verkopen ze nu sinds een jaar via Instagram, Vinted en Vestiaire zowel high end merken als wat meer toegankelijke vintage. Daarnaast zijn ze zelf ook erg creatief en knappen ze oude items op of stoppen ze het in een nieuw jasje – letterlijk. Mylàn vertelt: “Als je vintage kleding even stoomt of de knopen vervangt kan je de waarde van een uniek item weer herstellen. Het is zonde om een goed item, dat bijvoorbeeld een knoop mist, weg te gooien. Wij kunnen er nog van alles mee.”

Voor iedereen

Het doel is dat ze voor iedereen iets leuks aan kunnen bieden. Guido: “Er zijn veel mensen die het heel gaaf vinden om eens wat anders en origineels te dragen. In onze collectie zitten echt unieke stukken van bijvoorbeeld Miu Miu, Paco Rabanne, Gucci, Versace etc.”

Kunstwerkjes

Alles wordt tot in de puntjes uitgedacht. Zo denken ze na over de collectie, de items maar ook over de foto’s die ze van de items maken. Mylàn heeft in het verleden als stylist gewerkt en weet daarom hoe belangrijk het is dat mensen een goed beeld hebben bij de items. Hij vertelt: “We trekken het niet even zomaar aan. We maken echt kunstwerkjes van de foto’s.”

Mylàn | Foto: Désirée Hofland

Festivals

Inmiddels staan ze ook geregeld op festivals met een eigen kraam. Guido vertelt: “Iemand die we kenden kwam naar ons toe met de vraag of we op een festival zouden willen staan. We hadden daar toen nog helemaal niet over nagedacht. Maar tijdens dat eerste festival kwamen we erachter dat het juist heel goed gaat. Het is fijn om de mensen die kleding bij ons kopen in de ogen te kunnen kijken.”

Mylàn vult aan: “Je vergeet een beetje dat je mensen echt blij maakt als je alleen maar spullen via internet verkoopt. Het contact is echt heel belangrijk. Je ziet echt de glinstering in iemands ogen als ze bij ons het perfecte item hebben gevonden. Daarnaast kunnen mensen bij ons even bijkomen van alle dingen die ze op het festival hebben gezien.”

De Haarlemse markt

Deze zomer staan er nog een aantal festivals voor ze op de planning, maar Mylàn zou het liefst ook in Haarlem op de markt gaan staan. “Ik denk dat we hier de hele boel kunnen opschudden. Onze kleding zou heel verfrissend zijn voor de markt in Haarlem. Deze stad schreeuwt om onze bijzondere items.”

Toekomst

Uiteindelijk lijkt het ze heel gaaf om ook een fysieke winkel te hebben. Guido: “Momenteel lijkt het ons heel leuk om een pop-upwinkel te hebben. Dan krijgen we alle facetten mee van een echte winkel. Die stap moeten we eigenlijk gewoon gaan maken.” Mylàn vult aan: “We willen dat iedereen lekker kan shoppen, maar we willen ook een bepaalde professionaliteit meegeven door goed advies te geven. We proberen nu mensen via onze online kanalen al een beetje te teasen voor een mogelijke pop-upwinkel.” Waar deze winkel dan moet komen, daar hebben ze meteen een antwoord op: “In Haarlem!” 

In het écht bij The Fashion Compass shoppen? Dat kan! 13 & 14 augustus staan ze namelijk op het festival Lepeltje Lepeltje in Maastricht.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Nieuw in Haarlem! Bij deze zaak in de Grote Houtstraat draait álles om thee”

Nieuw in Haarlem! Bij deze zaak in de Grote Houtstraat draait álles om thee

Ga naar “Haarlemmer Thobias maakt prijswinnende Limoncello: ‘De flessen passen nauwelijks meer in mijn bestelbusje!’”

Haarlemmer Thobias maakt prijswinnende Limoncello: ‘De flessen passen nauwelijks meer in mijn bestelbusje!’

Aangeboden door Qredits

Ga naar “Blaas je eigen kleding nieuw leven in bij Atelier Pina in Haarlem”

Blaas je eigen kleding nieuw leven in bij Atelier Pina in Haarlem

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Dames- of herenpyjama € 12,99”

Dames- of herenpyjama € 12,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Alle Ben & Jerry’s 400-500 ml van € 20,97 voor € 9,99”

Alle Ben & Jerry’s 400-500 ml van € 20,97 voor € 9,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huissokken van € 3,99 voor € 3,99”

Huissokken van € 3,99 voor € 3,99

  • Geldig t/m 27 september 2022

Vacatures

Ga naar “Natuursteenbewerker”

Natuursteenbewerker

  • Swaalf Natuursteen bv
  • Fulltime

Agenda

Ga naar “Popronde Haarlem”

Popronde Haarlem

  • 8 oktober 2022
Ga naar “Urban Trail Haarlem”

Urban Trail Haarlem

  • 6 november 2022