Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Al ruim 50 jaar Andrea XL in Haarlem: ‘Onze persoonlijke service krijg je niet op internet’

Aangeboden door Andrea XL 4 december 2019

Samen met zoon Johan is Peter Andrea trotse eigenaar van zijn winkel in video, audio en witgoed op de Kleverparkweg. In een tijd waarin fysieke winkels verdwijnen en webshops niet aan te slepen zijn, blijft Andrea XL succesvol en bestaat het na ruim 50 jaar nog steeds. En dit is het geheim!

Familiebedrijf

Peter was zeven jaar toen zijn ouders een winkel in radio’s en televisies overnamen aan de Velsersstraat in Haarlem. “In 1965 heette de winkel nog Radio Andrea en woonden we als gezin met vier kinderen boven het pand. Als mijn vader niet aanwezig was, rende mijn moeder naar beneden om de klanten te helpen. Van jongs af aan was ik al te vinden in de werkplaats en in de winkel, dus ik ken het bedrijf door en door. Ik heb goede herinneringen aan die tijd.”

Locatie

“Na uitbreiding in verschillende panden, verhuisden we na tien jaar naar de Kleverparkbuurt en vestigde Radio Andrea zich in het pand op de Kleverparkweg. Toen ik 21 jaar was, ben ik voor mijn vader gaan werken en op een gegeven moment heb ik de winkel overgenomen.”

Vader en zoon Andrea zijn erg blij met de locatie. “We zitten in een populaire buurt en in een stukje winkelstraat dat kwaliteit heeft. Een bakker, slager, boekhandel; het sluit goed op elkaar aan. Mensen komen gericht naar ons toe en dan is het fijn om niet in het centrum te zitten.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: indebuurt Haarlem

Liefde voor familie en het vak

Volgens Peter kun je dit bedrijf alleen runnen als je ondernemend en enthousiast bent. “Je moet er je ziel en zaligheid in stoppen, anders werkt het niet. Gelukkig heeft mijn zoon Johan dat ook. Het is ontzettend leuk om samen te werken en we zitten op één lijn: net als mijn vader en ik vroeger. Op een dag zal hij de zaak overnemen, net als ik ooit deed.”

Het geheim

De concurrentie lag vroeger een stuk hoger dan nu. “We hebben jaren geleden al ontzettend veel tijd gestoken in het opzetten van goede service voor de klanten. Ook door ons enthousiasme maken we het leuk voor de klant om een nieuwe wasmachine of televisie te kopen. Het internet en andere grote spelers kunnen de service op die wijze niet bieden.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: indebuurt Haarlem

Met Andrea XL richten Peter, Johan en de andere acht medewerkers zich op de mensen die service waarderen, behoefte hebben aan communicatie en graag gezien willen worden. “Als er een probleem is, komen we ook bij de mensen thuis. Daarom hebben we eigen monteurs die alles leveren en van alles kunnen aanpassen.”

“Ik krijg energie van mensen die hier blij van worden. Zeker voor de oudere mensen is dit ontzettend waardevol. Door de jarenlange ervaring hebben wij veel kennis in huis en is geen technisch probleem te groot voor ons.”

Tekst loopt door onder de foto

Producten en herinrichting

Andrea XL heeft vrij recent een metamorfose ondergaan en dit is op zaterdag 23 november feestelijk gevierd. “We hebben onze ziel en zaligheid in de uitstraling en interieur gelegd en staan nog steeds voor 100% achter de producten die wij verkopen, omdat wij vanuit onze kennis weten dat het goed is. Als klanten zich dan ook nog eens thuisvoelen in de winkel, is voor mij het plaatje compleet.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Andrea XL. Meer over Andrea XL ontdekken?

Andrea XL elektronicawinkels

Gesloten09:00 - 18:00

Kleverparkweg 11, Haarlem

Bekijk meer:elektronicawinkels