Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Campingbazin Denise: ‘het lijkt wel of de gasten vrolijker zijn’

Door Roel Diender 24 juli 2020

Denise Bijvoet runt samen met haar man Jan Camping de Liede aan de rand van Haarlem. Haar dochter Danitsja en schoonzoon Luke springen ook geregeld bij. “Wij hebben de camping van mijn ouders overgenomen, dus je kan wel zeggen dat dit een echte familiecamping is”, aldus Denise.

Dat is ook te merken aan de manier hoe Denise met haar gasten omgaat. Tijdens ons gesprek gaat geregeld de telefoon of lopen er mensen de kleine receptie binnen met een vraag. Denise helpt iedereen even hartelijk, “omdat we een kleinschalige camping zijn, zijn we ook echt het gezicht en aanspreekpunt voor onze gasten. Hierdoor heb je al sneller een klik met je gasten dan wanneer je op een grote camping staat met steeds wisselende personeel.”

Hele jaar door

Camping de Liede is het hele jaar geopend. “Als je zoals wij op het terrein wonen, dan kan je net zo goed het hele jaar openblijven. In de wintermaanden is het restaurant wel gesloten, maar dat is voor onze vaste gasten niet erg, zij hebben in hun stacaravans of camper een keuken, dus kunnen goed uit de voeten. Ik hoop dat we dit nog heel wat jaren kunnen doen, want het blijft gewoon hartstikke gezellig. Uiteraard komen er ook wel eens mensen waarvan ik meteen zie; onze camping is niet wat ze ervan verwacht hadden. Dan zeg ik meteen dat we de reservering gewoon kunnen annuleren en het bedrag terugbetalen, want ik zie liever dat zij ergens anders gelukkig hun tentje opzetten, dan dat ze bij ons niet op hun gemak kunnen kamperen. Dat is natuurlijk voor niemand leuk.”

Corona

“Je merkt dat mensen blij zijn dat ze op vakantie kunnen in deze coronatijden, en die blijdschap delen wij.” Dat is logisch, want de afgelopen maanden waren er veel minder bezoekers op de camping dan voorgaande jaren. De camping is erg in trek als er festivals in de buurt gehouden worden, maar daar is dit jaar geen sprake van. Ook de ‘gewone’ toeristen bleven de afgelopen maanden weg. “Gelukkig staan we nu weer vol en hebben we maar kleine aanpassingen hoeven doen op de camping. Zo hebben we één wastafel ‘gesloten’ zodat er genoeg ruimte tussen de andere twee wastafels ontstaat en hebben we een plastic scherm in de receptie gehangen. Niet dat dat zoveel uitmaakt, want mensen praten toch vaak om het scherm heen”, lacht Denise.

Vrolijker

“Wat wel lastig is, is het begroeten van je vaste gasten. Normaal geven we elkaar een hand of knuffel, maar dat doen we nu niet. Gelukkig heeft iedereen daar begrip voor. Daarnaast lijken de campinggasten wel vrolijker dit jaar, omdat ze blij zijn toch nog op vakantie te kunnen in deze coronatijden. Vooral Duitsers zijn erg blij met hun vakantie in Nederland, omdat hier de regels minder streng zijn dan daar. Ze stappen de auto uit en doen meteen hun mondkapje op. Dan komen ze de receptie binnen en vertel ik dat een mondkapje mag, maar niet verplicht is. Vaak gaat het mondkapje, met een zucht van verlichting, ook meteen af.”