Deze huidkliniek lanceert de acnecampagne: ‘Mijn cliënten gaan voortaan zonder make-up naar buiten’

Aangeboden door DermaClinic

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij de talgkliertjes in het gezicht, de rug, borst of schouders, verstopt of ontstoken raken. Omdat er nog maar weinig bekend is over de oorzaak en de behandeling van deze huidaandoening, lanceert de medisch cosmetische kliniek DermaClinic een campagne die zich focust op acne. Jij kunt je nu aanmelden voor een van de drie voorlichtingsavonden.

De acne campagne loopt vanaf 15 augustus tot medio oktober en heeft als doel meer bekendheid te genereren voor het huidprobleem acne. Dit doet DermaClinic door de komende tijd online meer aandacht te besteden aan acne. Daarnaast organiseert de kliniek op dinsdag 27 september gelijktijdig een voorlichtingsavond op drie DermaClinic locaties in Haarlem, Den Bosch en Utrecht.

Verschillende oorzaken

Bij DermaClinic werken verschillende huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten met een specialisatie in acne. Afhankelijk van de ernst van de acne en andere factoren, stellen ze voor iedereen een behandelplan op maat op. Dit behandelplan bestaat uit behandelingen in de kliniek en daarnaast door het gebruik van de juiste verzorgingsproducten voor thuis.

Lees verder onder de foto

Foto: Dermaclinic

Positieve factoren

Voor wie last heeft van acne is de zomer fijn. Zon, zee, minder make-up en vakantie (dus minder stress) zorgen voor een rustigere huid en minder ontstekingen. “Toch zijn er ook in deze periode regelmatig behandelingen nodig”, legt Lesley Harlaar, huidtherapeut bij DermaClinic uit. “Acnebehandelingen zijn vaak invasief. Dat wil zeggen dat de huid kwetsbaarder wordt door peeling, microneedling, of huidproducten die diep in de huid dringen. Daardoor moet er extra voorzichtig worden omgegaan met blootstelling aan de zon.”

Onder de aandacht brengen

“Mensen met acne hebben er dus altijd in bepaalde mate last van”, vult Lotte Winkel, online marketeer bij DermaClinic aan. “Daarom is deze campagne zo belangrijk. Wij willen acne bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht brengen, omdat er maar weinig over bekend is. Dat is ook logisch, want deze huidaandoening is niet onder één noemer te vatten. Met de campagne willen we cliënten informeren over de verschillende vormen èn over mogelijke oorzaken en behandelingen.”

Lees verder onder de foto

Voor en na Foto: Dermaclinic

Grote impact

“Acne heeft een enorm grote impact op iemands leven”, vertelt Lesley. “Veel mensen durven zonder make-up de deur niet uit of komen in periodes dat het heviger is liever helemaal niet onder de mensen. Afhankelijk van de ernst van de acne, kunnen wij met onze behandelingen de ontstekingen onder controle houden, of ze geheel of gedeeltelijk laten verdwijnen. Hetzelfde geldt voor littekens. Veel cliënten gaan nu zonder make-up naar buiten. Dat is een hele overwinning.”

“Vanwege de grote impact, is het belangrijk dat we een vertrouwensband opbouwen met onze cliënten”, gaat Lesley verder. “Cliënten moeten zich vrij en op hun gemak voelen en kunnen altijd bij ons terecht met vragen of advies.”

Veel verschillende vormen

Er zijn veel verschillende vormen van acne. Acne vulgaris, oftewel jeugdpuistjes is de bekendste. Deze is hormonaal en komt vaak voor bij mannen en vrouwen tussen de twaalf en twintig jaar. Bij vrouwen kan het daarna blijven. “Je hebt lichte en hevige acne’, zegt Lesley. “Wanneer het nodig is verwijzen we iemand door naar een dermatoloog.”

Lees verder onder de foto

Foto: Dermaclinic

Persoonlijk behandelplan

“Juist omdat er zoveel vormen zijn en omdat ieder huidtype weer anders is, vragen we cliënten om fysiek langs te komen voor een intake, zodat we de huid goed van dichtbij kunnen bekijken”, legt Lesley uit. “Vervolgens stellen we vrijblijvend en kosteloos een persoonlijk behandelplan op en we maken foto’s, zodat we achteraf de vooruitgang kunnen bekijken. De duur en de inhoud van het traject is afhankelijk van de aard van de acne.”

DermaClinic biedt de volgende behandelingen aan die gericht zijn op het verbeteren van de huid:

 • Uitreinigingsbehandeling
 • Peelings
 • Dermapen
 • Fractional laser

De juiste producten in huis

“Je gaat bij ons een traject in en hebt één of twee keer in de maand een behandeling van een half uur. Toch is dat niet voldoende. Je moet er thuis ook aandacht aan besteden”, zegt Lesley. “Vergelijk het met de tandarts: daar ga je elk half jaar heen, maar je moet tóch iedere dag een paar keer poetsen.”

“Wij behandelen met het merk C- Me Skin Care”, gaat ze verder. “Dat is een medisch-cosmetisch product met hoogwaardige ingrediënten zoals zuren en antioxidanten. Het belangrijkste ingrediënt is salicylzuur. Dat reguleert de talgproductie van de huid. C- Me Skincare kan via ons aangeschaft worden voor thuisgebruik. Wij bieden vervolgens begeleiding en ondersteuning vanuit onze kliniek.”

Lees verder onder de foto

Foto: Dermaclinic

Kom naar een van de informatieavonden

Wil jij graag meer weten over acne, over de oorzaak ervan en hoe het te behandelen is? Kom dan naar een van de gratis toegankelijke informatieavonden van DermaClinic! Ze worden georganiseerd door huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten van de schoonheidskliniek. Tijdens deze interactieve bijeenkomsten worden er verschillende onderwerpen besproken met betrekking tot acne. Ook is er ruimte voor het stellen van al jouw vragen.

Meld je hier aan voor een van de informatieavonden bij DermaClinic in Den Bosch, Haarlem of Utrecht, op dinsdag 27 september 2022 van 19.00 tot 21.00 uur. Daarnaast ben je altijd welkom op de vestiging in Arnhem voor een vrijblijvend intakegesprek.

Meer in deze categorie

Beauty & wellness

Ga naar “Stralen maar: deze Haarlemse zaken zijn aangesloten bij de Beautybank”

Stralen maar: deze Haarlemse zaken zijn aangesloten bij de Beautybank

Ga naar “Blaas je eigen kleding nieuw leven in bij Atelier Pina in Haarlem”

Blaas je eigen kleding nieuw leven in bij Atelier Pina in Haarlem

Ga naar “Mark geeft bootcamples mét duidelijke uitleg: ‘Dit is wat ik altijd al gewild heb’”

Mark geeft bootcamples mét duidelijke uitleg: ‘Dit is wat ik altijd al gewild heb’

Aangeboden door Fitmark Bootcamp

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99”

Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Baliemedewerker”

Baliemedewerker

 • Museum Haarlem
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Groepshulp BSO ter Cleeff”

Groepshulp BSO ter Cleeff

 • Op Stoom – Kinderdagverblijf Meerwijk
 • Parttime