Thuis bij Jordaens in het Frans Hals Museum

Topper

Frans Hals Museum – Hof

Jacob Jordaens | Zo de ouden zongen piepen de jongen | The Phoebus Foundaction

Frans Hals Museum - locatie Hof

Haarlem

Wel eens gehoord van de zeventiende-eeuwse Antwerpse meester Jacob Jordaens? Hij schilderde net zo zwierig, menselijk en eigenzinnig als zijn tijdgenoot Frans Hals. Laat je t/m 30 januari 2022 verrassen door de verhalen achter zijn vernuftige en soms geestige schilderijen tijdens een bezoek aan de tentoonstelling Thuis bij Jordaens bij locatie Hof van het Frans Hals Museum.

Speciaal voor de tentoonstelling is er een hedendaagse reconstructie gemaakt van de pronkkamer uit Jordaens’ woonhuis. Deze showroom waar hij rijke klanten ontving, was op spectaculaire wijze gedecoreerd met schilderijen van eigen hand. Door een spiegelvloer wordt je letterlijk omgeven door de schilderingen en kun je ervaren hoe de pronkkamer eruit moet hebben gezien. Waan je even ‘thuis bij Jordaens’, tussen de kunstwerken zoals Jordaens het bedoeld had. Een unieke ervaring!

Tijdens de herfst- en kerstvakantie zijn er speciale familiedagen met een kindertour waarbij kinderen ontdekken welke grapjes Jordaens, Frans Hals en andere kunstenaars vroeger in hun schilderijen maakten. Er zijn ook schilderworkshops! Kruip in de huid van beroemde schilders en maak zelf een portret met de ‘losse toets’, de schilderstijl van Jordaens en Hals.

Agendapunten

Agendapunten in Haarlem

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Kerstcircus Haarlem”

Kerstcircus Haarlem

  • 23 december 2021
kerstcircus haarlem herman renz reinaldapark