Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Brow Bar Haarlem geeft kankerpatiënten nieuwe wenkbrauwen: ‘Het zorgt voor zoveel meer zelfvertrouwen’

Aangeboden door Brow Bar Haarlem 11 oktober 2019

Een bekende en nare bijwerking van chemotherapie is haaruitval. Wij hebben ons laten vertellen dat je vanuit je basisverzekering aanspraak kunt maken voor een vergoeding van een haarwerk, zoals een pruik of haarprothese. Maar voor wenkbrauwen geldt dit niet. Voor Hani van Brow Bar Haarlem de aanleiding om te starten met een bijzondere actie. 

Binnen de familie van Hani, de eigenaresse van Brow Bar Haarlem, heeft iemand te maken gekregen met deze verschrikkelijke ziekte. “Ik heb het gehele proces meegemaakt en weet hoe zwaar het is. Het haar en ook de wenkbrauwen vallen uit. Waar een pruik voor een groot deel vergoed wordt, is dat bij een wenkbrauwbehandeling niet zo. En dat terwijl wenkbrauwen ook zoveel voor het gezicht betekenen.”

Namens Brow Bar Haarlem vindt Hani het belangrijk dat vrouwen nog steeds de kans krijgen op mooie wenkbrauwen. “Ik heb gezien hoe moeilijk het is om de wenkbrauwen elke dag te moeten tekenen. Het kost ontzettend veel moeite. Ik wil dit voor deze mensen uit handen nemen.”

Pink Ribbon

De maand oktober staat in het teken van Pink Ribbon. Deze organisatie financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van nazorg, behandeling en langetermijneffecten van borstkanker. Veel mensen komen in actie om met het opgebrachte geld meer onderzoek mogelijk te maken. Ook Brow Bar Haarlem zet zich in.

Tekst loopt door onder foto

Foto: indebuurt Haarlem

Actie

Iedere maand behandelt Hani één persoon met de diagnose kanker. Specifiek gaat het dan om een gratis behandeling microblading of permanente make-up, inclusief een tweede behandeling. In de maand oktober doet ze iets extra’s en zal ze om de twee weken een gratis behandeling doen. Belangrijk hierbij is wel dat je alleen in aanmerking komt voor deze behandeling als de chemotherapie daadwerkelijk voorbij is. Schriftelijke toestemming van de arts is hiervoor vereist. Je kunt via onderstaande button een afspraak maken.

Fijne reacties

Hani heeft al een paar vrouwen kunnen helpen. “Ik heb veel enthousiaste reacties ontvangen. Het geeft de vrouwen zoveel meer zelfvertrouwen. Ik vind het fijn dat ik daar bij kan helpen. Ook start ik binnenkort met het gebruik van een bepaald wimperserum, waarbij de opbrengst naar het goede doel zal gaan.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brow Bar Haarlem. Meer over Brow Bar Haarlem ontdekken?

Brow Bar Haarlem beauty en wellness

Gesloten10:00 - 17:00

Barrevoetestraat 5, Haarlem

Bekijk meer:beauty en wellness