Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mix en match in het huis van Maaike: ‘Die match bepaal ik zelf!’

Door Sharon Bremer 9 december 2019

Donkere muren, grote ramen en design afgewisseld met kringloop: als je gaat binnenkijken bij de woning van Maaike raak je niet snel uitgekeken. Ze is altijd met haar interieur in de weer en dat zorgt voor een heleboel mooie plaatjes die ze deelt op Instagram. Deze week vertelt Maaike over haar woonstijl, interieur en favoriete item. 

Maaike woont samen met haar man, een Maine Coon én een Britse langhaar (die overigens ook heel erg goed bij het interieur passen) in hun jaren ’30-stijl nieuwbouwwoning. Zoon en dochter zijn al uit huis. “Ons huis staat heel landelijk. Binnen hebben we veel donkere kleuren, maar dan past goed omdat het huis erg licht is”, vertelt Maaike. “Daardoor voelt het huis heel warm!”

Strak, industrieel of landelijk?

Strak, vintage, industrieel of landelijk? De stijl van hun woning is volgens Maaike lastig te omschrijven. “Ik omschrijf het zelf altijd als ‘mix and match‘, maar die match bepaal ik zelf”, voegt ze lachend toe. “Ik winkel wel bij de kringloop, maar ga over het algemeen naar de betere meubelzaken. Dutch design, dat vind ik mooi. Zo zitten we nu aan een tafel van Henk Vos, op een Gerard van den Berg-stoel. De glazen, vierkante tafel van Henk Vos geeft een mooi ruimtelijke effect aan de kamer. Maar hieronder ligt gewoon een tapijt van de Kwantum hoor!”

Binnen en buiten

De laatste jaren koopt Maaike meer vintagespullen. “Dat sluipt er een beetje in”, lacht ze. “We hebben veel design in huis, en dat combineert heel erg mooi. Veel planten in huis is ook één van de woontrends momenteel, dat geeft veel warmte. Ik vind het belangrijk dat de stijl van je interieur binnenshuis ook doorvoert naar buiten. Daarom hebben wij de buitenkant van ons huis dezelfde kleur antraciet geschilderd als de binnenkant.”

Kunst

“We hebben onlangs een erg mooi kunstwerk gekocht. Het is een schilderij waar scholeksters op het wad op te zien zijn. Omdat het een afbeelding uit de natuur is, gaat er een bepaalde rust vanuit. Dat is momenteel echt mijn favoriete item! Het past goed bij de andere kleuren in het huis.”

Inspiratie

Inspiratie voor haar eigen interieur haalt Maaike uit woontijdschriften en woonwinkels. “Ik vind Laif & Nuver, HK Living en Timtom heel erg leuk. Verder haal ik veel inspiratie van Instagram! Ik ben altijd al in de weer geweest met interieur, van jongs af aan. Ik wissel graag persoonlijke dingen af met kleine spullen en accessoires. Ook verschuif ik vaak meubelstukken. Wat mijn man daarvan vindt? Haha, die gaat gewoon zitten waar zijn stoel staat!”


Lees ook

Binnenkijken bij Carolien - indebuurt Groningen

Binnenkijken bij Carolien: ‘Ik hou van mixen, het hoeft niet allemaal nieuw!’

Eén blik op de interieurfoto's van Carolien op Instagram en je ziet direct dat je te maken hebt met ...
Annemarie

Binnenkijken bij interieurgoeroe Annemarie van Keeponstyling

Haar Instagram is goed voor bijna veertigduizend volgers en heel veel interieurinspiratie: @keeponst...
Renske

Binnenkijken bij Renske: ‘We hebben bijna het complete interieur nieuw gekocht’

Toen Renske (25) en haar vriend Jan Harm zo'n twee jaar geleden in dit appartement kwamen wonen, wil...

adv.