Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het appartement van Liesbeth is énorm kleurrijk: ‘Geen witte muren, maar kleur, kleur, kleur!’

Door Sharon Bremer 30 november 2020

Elke week nemen we een kijkje in het huis van een stadsgenoot. Bijzondere woningen, monumentale panden, kleurrijke interieurs of gewoon gezellige huizen; we komen overal. Deze week mogen we binnenkijken bij Liesbeth, die haar appartement in Helpman heeft omgetoverd tot een kleurrijk paradijs.

Dat het interieur van Liesbeth eruit ziet om door een ringetje te halen, is niet verwonderlijk. De 28-jarige creatieve duizendpoot studeerde Ruimtelijke Vormgeving aan Academie Minerva en werkt als communicatieadviseur bij Defensie. “Daarnaast ben ik voor mezelf begonnen als ontwerper”, vertelt ze.

Foto | Liesbeth Geerts

Versieringen op het plafond

Liesbeth woont in een licht en knus appartement van 47 vierkante meter in Helpman. “Het is niet groot, maar daar heb ik bewust voor gekozen”, legt ze uit. ” In mijn ogen hoeft het allemaal niet groter, ruimer, luxer en duurder. Ik wil in mijn appartement laten zien dat fijn wonen ook kan op een relatief klein oppervlak.”

Vooral de sfeer van het appartement vindt ze erg fijn: “Het huis is gebouwd in de jaren 30, en die sfeer vind je overal in huis terug. Van de hoge plinten en de paneeldeuren tot de kleine versieringen op het plafond.”

Foto | Liesbeth Geerts

Kleur, kleur, kleur!

In de woning van Liesbeth is het eerste wat je ziet: kleur! Oranje, paarse en roze muren, een blauwe bank, lichtroze gordijnen… Er is amper wit te bespeuren in het appartement. “Mijn stijl is kleurrijk retro”, vertelt Liesbeth. “Ik hou van oude spullen en combineer deze graag met nieuwe producten om het interieur fris en modern te houden. Verder is het kleur, kleur, kleur! Een witte muur, daar hou ik niet van. Dus toen ik dit huis kocht heb ik meteen alle muren geverfd. Het geeft een ontzettend warm en geborgen gevoel. Een plek waar je graag bent. Ik heb een vriend, maar we wonen niet samen. Vandaar dat het voor mij extra belangrijk is om een warm thuisgevoel te maken.”

Foto | Liesbeth Geerts
Foto1 | Liesbeth Geerts
Foto3 | Liesbeth Geerts
Foto4 | Liesbeth Geerts

Kunstacademie

Liesbeth is enorm creatief: “Mijn hele leven ben ik al creatief geweest. Of dat nou een knutselcursus was, trompetles, kleding maken voor de barbiepoppen (en uiteindelijk ook op naailes gaan) of tekenen en schilderen. Alles vond ik leuk. Toen ik naar het voortgezet onderwijs ging heb ik bij het uitzoeken van de school direct gevraagd welk niveau er nodig zou zijn voor de kunstacademie. Want daar zou ik zeker naartoe gaan!”

“Op de middelbare school kwam de passie voor interieur al naar voren”, vervolgt ze. “Het ontwerpen van ruimtes waar de gebruiker zich thuis voelt, wat een mooi beroep is dat! Of het nu binnen of buiten is, dat maakt mij niet uit. Daarom noem ik mezelf geen interieurarchitect, maar (ruimtelijk) vormgever. Ik geef vorm aan ruimte: binnen, buiten, groot en klein.”

Foto | Liesbeth Geerts

Mooier maken

Er is een reden dat de 28-jarige ontwerper dit vak heeft gekozen: “Het leukst aan mijn vak is het mooier maken van de omgeving. Als ZZP’er doe ik dit voor ruimtes, in mijn werk bij Defensie doe ik dat in fotografie en grafisch ontwerpen. Mijn taak is compleet als iemand gelukkig wordt van hetgeen ik heb gemaakt.” En in haar eigen interieur geldt dat ook: “Als vormgever ben je nooit klaar met het veranderen van je huis. Zo heb ik zelf mijn keuken en badkamer geschilderd! Maar wat echt nog gebeuren moet is de gang. Daar wil ik graag tegels op de vloer, dus tot die tijd ligt er nog oersaaie vloerbedekking.”

Foto | Liesbeth Geerts

Mooi oranje is niet lelijk

In het interieur van Liesbeth is er één ding (of eigenlijk 62 dingen) favoriet: “Mijn oranje Brabantia-collectie! Ik spaar het al jaren en af en toe vind ik een item die ik nog niet had. Waarom zouden je huishoudelijke- en keukenspullen zo saai moeten zijn? Ik heb alles in het oranje, en het pronkt overal aan de muur!”

Foto | Liesbeth Geerts

Meer zien van het interieur van Liesbeth? Neem een kijkje op haar Instagram!


miranda

Binnenkijken in de huiselijke jungle van Miranda: ‘Het begon met één plant’

Soms worden we uitgenodigd in páreltjes van huizen. De inrichting lijkt rechtstreeks uit een woonmag...
anne huisjeingroningen

Anne woont in een oud schoolgebouw: ‘Door de loopbrug is de ruimte veel groter geworden’

Soms mogen we binnenkijken in páreltjes van huizen. De inrichting lijkt rechtstreeks uit een tijdsch...

Binnenkijken in het schippershuisje van Jildou: ‘In mijn huis is bijna niets nieuw’

We houden van gluren bij de buren, oftewel: binnenkijken bij mede-Groningers. Deze week mogen we bin...

adv.