Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De toffe woonstijl van Monique: ‘Industrieel Scandinavisch met een tikje vintage’

Door Sharon Bremer 1 juni 2020

Wekelijks gluren we binnen bij de tofste huizen in Groningen. Maar wat doe je als je wél een binnenkijker wilt maken, maar niet fysiek langs kunt gaan bij mede-Groningers? Precies, dan vraag je ze zélf foto’s te maken van hun toffe woning en gave interieur. Vandaag mogen we binnenkijken bij Monique (45).

Eén blik op de Instagram van Monique en je ziet direct dat je niet met een amateurinterieurliefhebber te maken hebt. “Ik ben altijd bezig geweest met ruimtelijke presentatie”, legt ze lachend uit.

Foto | Monique Mulder

Zo gek als een deur

Monique volgde een mode-opleiding en koos voor de richting Grafische Vormgeving en Ruimtelijke Presentatie. Een hele mond vol, maar dat was voor Monique de basis voor alles waar ze zich nu mee bezig houdt: interieur, styling én mode. “Ik ben nog steeds werkzaam in de mode-industrie”, legt ze uit. En zo veelzijdig als de meeste creatievelingen zijn, zo veelzijdig is de 45-jarige Groninger ook: “Ik hou van muziek, dansen en zingen en ik ben altijd creatief bezig. En ik ben zo gek als een deur”, voegt ze met een knipoog toe.

Oorspronkelijk komt Monique uit Drenthe, maar inmiddels woont ze al twintig jaar in Groningen. “Ik hou van de zeer duidelijk uitgesproken Grunniger karakters.”

Foto | Margriet Photograpy

Leuke samenwerkingen

Zo’n drie jaar geleden liet Monique met haar gezin een nieuwe woning bouwen in Groningen. “Sinds dat moment ben ik actief bezig met interieur, eigenlijk sinds we onze schuurwoning hebben laten bouwen en ik mijn Instagramaccount ‘huisindebocht’ begon. De naam zegt al genoeg over waar ons huis staat!”

Sinds dat moment is Monique een fanatiek Instagrammer geworden: “Het complete plaatje is gewoon heel erg leuk. De styling, het fotograferen, de leuke samenwerkingen en het contact met andere interieurliefhebbers. Je komt allemaal mensen tegen met dezelfde interesses. En nieuwe items combineren met kringloopgelukjes, zodat het één geheel wordt, dát vind ik leuk.”

Foto | Margriet Photograpy

Zwart en een tikje vintage

“Onze stijl zou ik omschrijven als industrieel Scandinavisch met een tikje vintage, vooral in de kleuren zwart, wit, groen en beige. Mijn favoriete item in het interieur is de zwarte keuken.” Lachend: “Of is dat geen interieuritem? Dan kies ik voor de grote, groene velvet bank.”

Ondanks dat het huis er pas een paar jaar staat, heeft Monique haar oog al laten vallen op nieuwe interieuritems: “Ik zou heel graag een stalen deur tussen de keuken en de hal willen. En een nieuwe tv-kast! Die we nu hebben is aan vervanging toe.”

Foto | Margriet Photograpy

Nermin

Binnenkijken bij Nermin: ‘Shoppen voor het interieur is écht mijn hobby geworden’

Wat doe je als je wél een binnenkijker wilt maken, maar niet fysiek langs kunt gaan bij stadsgenoten...
binnenkijken melinda

Klein maar fijn: binnenkijken in de stijlvolle studio van Melinda

Wat doe je als je wél een binnenkijker wilt maken, maar niet fysiek langs kunt gaan bij stadsgenoten...
binnenkijken

Binnenkijken in het ‘boho moderne’ interieur van Lisa: ‘Alle kamers kregen een make-over’

Wat doe je als je wél een binnenkijker wilt maken, maar niet fysiek langs kunt gaan bij stadsgenoten...

adv.