Binnenkijken in de knusse studio van Daphne: ‘Alles past precies!’

Eigen foto Daphne

Elke week nemen we een kijkje in het huis van een stadsgenoot. Bijzondere woningen, monumentale panden, kleurrijke interieurs of gewoon gezellige huizen; we komen overal. Deze week mogen we binnenkijken bij Daphne. Zij woont in een knusse studio van 25 vierkante meter in de gezellige Korrewegbuurt.

De 21-jarige Daphne is van origine een Arnhemse: “Ik heb mijn hele leven in Arnhem gewoond, maar ben voor mijn studie verhuisd naar Groningen. Momenteel doe ik de bachelor Media Studies aan de RUG.” Naast dat ze slim is, is ze ook nog eens enorm creatief: “Ik hou van zingen, muziek (luisteren én zelf maken), henna tattoos maken, planten, Netflixen en reizen”, vertelt ze enthousiast.

Alles past precies

Omdat het een studio is, is de ruimte een slaapkamer, studeerkamer én woonkamer in één, legt Daphne uit. “Ik heb een bed met vier lades waar heel veel spullen in kunnen, twee grote (typische) IKEA-ladekasten met veel opbergruimte, een groot bureau in de hoek en een bank met een tafeltje. Alles past precies, dus meer meubels kunnen er niet bij. Meer heb ik trouwens ook niet nodig, ik kan vanaf mijn bank én mijn bed heerlijk tv kijken en overdag lekker uit mijn ramen turen (die overigens een hele wand innemen van de studio) naar een rustig groen gebied.”

Eigen foto Daphne.

‘Grootste badkamer tot nu toe’

Daphne woont inmiddels al anderhalf jaar in verschillende containerstudio’s, waarvan een half jaar in deze aan de Antillenstraat. “Het is niet heel groot, zo’n 25 vierkante meter, maar precies groot genoeg voor één persoon. De badkamer is zo’n twee vierkante meter, wat eerlijk gezegd mijn grootste badkamer tot nu toe is geweest. Afgezien van de badkamer in mijn ouderlijk huis. Maar wederom prima te doen voor één persoon”, lacht ze.

Groene planten en het winterklimaat

Ondanks dat er in de knusse studio geen ruimte is voor enorme meubels of veel decoratie, vindt Daphne het leuk om met interieur bezig te zijn. Op Instagram heeft ze bijvoorbeeld een album met allerlei posts van interieurs die ze mooi vindt. “Ik ben in een creatieve en muzikale thuiscultuur opgegroeid; mijn vader is ontzettend muzikaal en creatief en mijn moeder heeft ook altijd de creatieve geest gedeeld. Vroeger vond ik het ook altijd al heel leuk om allerlei spelletjes te spelen waarbij ik dingen kon ontwerpen en zelf dingen
kon creëren en inrichten, zoals de Sims”, lacht ze.

“Grappig genoeg bestaat het album op Instagram vooral uit een stijl die vrijwel het tegenovergestelde is van hoe op dit moment mijn studio is ingericht. Iets dat wél overeenkomt: mijn planten. Echter staat op dit moment ongeveer de helft van mijn planten bij mijn ouders thuis in Arnhem, omdat ze het winterklimaat hier niet goed leken te overleven. In de zomer zal mijn studio (gelukkig) weer een stuk groener zijn.”

Eigen foto Daphne.

Showroom

Op de vraag hoe Daphne de stijl van haar studio zou omschrijven, antwoordt ze: “Een IKEA-showroom! Vrijwel elk meubel, inclusief een groot deel van mijn planten, komt van IKEA. Dat het op een showroom lijkt heb ik ook al vaker gehoord van vrienden”, lacht ze. “Ik geloof dat in elke woning, maar misschien vooral in het geval van studenten, je op zoek moet gaan naar kleine hoekjes waar je iets moois van kunt maken. Misschien iets waar je stiekem heel veel spullen kwijt kunt, zoals ik al mijn schoonmaakspullen heb ‘gedumpt’ bij mijn keukenhoek, of juist iets waar je rust van krijgt wanneer je ernaar kijkt. Voor mij is dit de hoek bij mijn bank, waar ik aan de voet van mijn grote palm wat kleinere planten bij elkaar heb staan.”

En die bank is ook nog eens haar favoriete item in het interieur: “Ik ben dol op meerdere items in mijn interieur, maar mijn favoriete item moet wel mijn bank zijn. Het is best een statement item, vanwege de oranje kleur. De bank heeft voor mij ook grote emotionele waarde, omdat deze van mijn oma is geweest en ik hem heb mogen overnemen toen zij overleed. Bovendien zit hij ontzettend lekker!”

Eigen foto Daphne.

Blenden

“De reden waarom ik heb gekozen alles zo wit te houden in mijn woning, is omdat het een vrij kleine ruimte is, maar ook omdat de muren wit zijn en ik deze niet mag verven. Door alle meubels wit te houden, voelt het een beetje alsof ze ‘blenden’ met de muren en de kamer iets minder klein lijkt.”

Toch staat er nog wat wat decoratieve veranderingen op de planning: “Zo wil ik de komende maanden nog heel graag een aantal grote rotan spiegels kopen en deze boven mijn bed hangen, boven mijn bank graag meer (zelfgemaakte) ‘schilderijen’ of andere creatieve dingen ophangen en wil ik boven mijn bureau nog een aantal planken ophangen voor boeken en andere dingen.”

Eigen foto Daphne.

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Kaylee: ‘Het was echt een bouwval toen we het kochten’”

Binnenkijken bij Kaylee: ‘Het was echt een bouwval toen we het kochten’

Ga naar “Binnenkijken bij Maaike (24): ‘Ik denk goed na over mijn interieur’”

Binnenkijken bij Maaike (24): ‘Ik denk goed na over mijn interieur’

maaike falkena interieur
Ga naar “Binnenkijken bij Caroline: ‘Het oogt onschuldig, maar als je inzoomt zie je mijn rariteiten’”

Binnenkijken bij Caroline: ‘Het oogt onschuldig, maar als je inzoomt zie je mijn rariteiten’

Caroline van de meent

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “20 euro korting op een massage”

20 euro korting op een massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen”

Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen

 • Geldig t/m 31 december 2022
Dutch Soap Sisters
Ga naar “30 euro studentenkorting op massage”

30 euro studentenkorting op massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Onesie € 12,99”

Onesie € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Archiefmedewerker”

Archiefmedewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Administratief medewerker Douane”

Administratief medewerker Douane

 • Driessen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Junior Toezichthouder Milieu”

Junior Toezichthouder Milieu

 • Maandag®
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Abiant
 • Fulltime
Ga naar “Woonbegeleider Noodopvang”

Woonbegeleider Noodopvang

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime