Binnenkijken in de camper van Steven en Sietske: ‘Het werd oranje, lekker retro’

Foto | Lieuwe de Jong

Steven (28) en Sietske (29) leven momenteel dé ultieme droom: reizen met een verbouwde camper door Europa. Hoe tof is dat? Je bent coronaproof on the road in je paleis op wielen en ontdekt verborgen parels, slaapt op de mooiste plekken en je kunt óveral naartoe.

De camper van het vrolijke stel lijkt rechtstreek uit een magazine te komen, zó gaaf ziet hij eruit. En wat doen we dan? Precies, binnenkijken!

Van Afrika tot Italië

Al eerder schreven we over het bijzondere reisverhaal van Steven en Sietske. Ze zouden na hun bruiloft in 2020 vier maanden naar Afrika gaan, maar helaas gooide corona roet in het eten. “De enige manier om nog rond te reizen zonder te veel risico, is met een camper”, vertelt Sietske.

Eigen foto Steven en Sietske.

Klussen

En zo geschiedde. Ze kochten een camper van dertig jaar oud en de grote verbouwing kon beginnen. De camper is ruim zes meter lang en twee meter breed. “Steven heeft al het technische gedaan en ik het interieur. In de kerstvakantie hebben we de camper bij Steven zijn ouders neergezet om te klussen. Na deze week was al het grote werk gedaan, eind maart hebben we hem weer uit de stalling gehaald en zijn we in de weekenden nog bezig geweest.” Zo zag de camper er vóór de verbouwing uit:

Uitschuifbed en schoonwatertank

“Steven heeft een uitschuifbed en bank in de camper gemaakt. Er zaten twee zitjes in de camper, één van de zitjes is nu het uitschuifbed. We hebben er een nieuwe vloer ingelegd, alle kastjes en de keuken geverfd en het bed in de koof eruit gehaald. Daar staan nu opbergkratten. Motorisch is hij helemaal nagekeken. De schoonwatertank is verplaatst en verschillende leidingen zijn vervangen.”

Eigen foto Steven en Sietske.
Eigen foto Steven en Sietske.

Handig opbergen

Met de beperkte ruimte is het slim om je spullen zo efficiënt mogelijk op te bergen. Ook daar hebben Steven en Sietske aan gedacht! “We hebben een superhandige opvouwbare afwasteil van Quecha, opvouwbare emmer en we hebben minder spullen mee dan normaal”, lacht ze.

Paleis op wielen

We krijgen een rondleiding door de knusse camper. “Als je binnenkomt heb je links direct het oranje keukentje. Dit zou eigenlijk terracottakleur moeten zijn, maar het is lekker oranje geworden. Past ook wel weer, lekker retro. Rechts bij binnenkomst is een klein kastje waar we webbing (een soort vlechtwerk van rieten matten, red.) in hebben gezet voor het leuke effect. De ruimte tussen de autostoelen en het woongedeelte kan gescheiden worden door een verduisterend gordijn die mijn moeder op maat heeft gemaakt, met kant ervoor. Die kanten gordijnen zijn nog van onze bruiloft!”

Eigen foto Steven en Sietske.
Eigen foto Steven en Sietske.

“In de koof staan vier grote kratten waar we superveel spullen kwijt kunnen. Voor de kratten in de koof hebben we drie waslijntjes. Tegenover de keuken is het uitschuifbed. Als hij ingeschoven is, is het een lekkere loungesofa”, lacht ze. Boven het bed hangen drie kastjes, waarvan één volledig gevuld is met diabetesspullen voor Sietske. “Ik moest een hele voorraad mee voor vier maanden!”

Eigen foto Steven en Sietske.
Eigen foto Steven en Sietske.

Douchen met zakken water

De rondleiding door de hippe camper gaat verder. “Naast het bed hebben we de kledingkast. Het scheelt dat onze eigen kledingkast aan de Star Numanstraat niet eens heel veel groter was. Naast de kledingkast is onze badkamer: een toilet met een douche. Alleen deed de boiler het al niet toen we hem kochten. Dus toen we 1 mei vertrokken, zijn we 2 mei eerst nog langs iemand in Brabant gegaan die onze boiler kon maken. Toen deed hij het! Voor heel even, want toen we op de volgende camping in Limburg waren deed-‘ie het al niet meer. Dus hebben we nu van die douchezakken gekocht, het water wordt opgewarmd in de zak door de zon.”

“Naast de keuken en tegenover de badkamer is ons gezellige zitje. Mijn zus heeft de kussens opnieuw bekleed met mooie, bruine corduroystof. Het oude tafeltje hebben we eruit gehaald en we hebben er zelf een nieuw tafelblad in gezet. Het interieur is een mix van retro, bohemian en Ibizalook. Gewoon lekker zomers”, lacht ze. “De accessoires zijn een combi van Marktplaatsvondsten, Kwantum, Leen Bakker en ook best nog wat uit ons eigen appartementje!”

Eigen foto Steven en Sietske.
Eigen foto Steven en Sietske.

Huis kopen

Over drie maanden zit de reis van Sietske en Steven erop en komen ze weer naar Groningen. Blijven ze dan in de camper wonen, of gaan ze toch weer terug naar de Star Numanstraat? “We hebben nu ons appartement onderverhuurd, dus we kunnen straks gewoon weer aan de Star Numanstraat wonen. We zijn wel van plan in de toekomst een huis te kopen, maar de huizenmarkt is op dit moment redelijk gek. Dus daar wachten we nog even mee!”

Foto | Lieuwe de Jong

De avonturen van Steven, Sietske en hun camper volg je op Instagram!

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij het duurste huis dat nu te koop staat in Groningen”

Binnenkijken bij het duurste huis dat nu te koop staat in Groningen

duurste huis
Ga naar “Binnenkijken bij het kersthuis van Ferdi en Marvin”

Binnenkijken bij het kersthuis van Ferdi en Marvin

win lunch ferdi
Ga naar “Binnenkijken bij Married at First Sight-deelnemer Paul: ‘Je wordt enorm in de watten gelegd’”

Binnenkijken bij Married at First Sight-deelnemer Paul: ‘Je wordt enorm in de watten gelegd’

binnenkijken paul

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Day badkamer- accessoires € 5,99”

Day badkamer- accessoires € 5,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99”

TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99

 • Xenos
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99”

AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Orderpicker”

Orderpicker

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Pleegzorgwerker”

Pleegzorgwerker

 • Leger des Heils
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Projectleider beheer & onderhoud”

Projectleider beheer & onderhoud

 • Headhuntersteam
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “PHD Position”

PHD Position

 • Rijksuniversiteit Groningen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Chauffeur CE”

Chauffeur CE

 • Worktrans Uitzendgroep
 • Fulltime/Parttime