Binnenkijken bij Simone: ‘Op de trofeeënmuur zijn alle kleuren toegestaan’

Elke week nemen we een kijkje in het huis van een stadsgenoot. Bijzondere woningen, monumentale panden, kleurrijke interieurs of gewoon gezellige huizen; we komen overal. Deze week mogen we binnenkijken bij de nieuwbouwwoning van Simone. Clean met een Scandinavische uitstraling. Toch kan je de regenboog aan kleuren terugvinden op één speciale plek in de woonkamer.

Simone woont sinds vorig jaar met haar vriend Michael een nieuwbouwwoning. In april 2018 begon de bouw van hun twee-onder-een-kap met jaren ‘30 look en een klein jaar later was het zover. Lis was toen nog maar een baby, maar inmiddels is zij alweer drie en ruim een jaar geleden werd haar broertje Len geboren. Poes Luna maakt het gezin compleet. 

Foto | Simone Bosklopper

Alle ruimte

De drie lagen tellende nieuwbouwwoning met garage en oprit is een flinke upgrade. Hiervoor woonde het gezin op 80 m2 in De Hunze; een wijk in het noorden van de stad Groningen. Nu is het woonoppervlakte meer dan twee keer zo groot. Simone vertelt: “Het was liefde op het eerste gezicht qua grootte en de mogelijkheden die het huis biedt. De kinderen hebben hier alle ruimte. Zo sjeest Lis om het kookeiland heen zonder dat ik me druk maak of we teveel lawaai maken voor de buren.”

Foto | Simone Bosklopper

Veilig buitenspelen

Simone en haar vriend kozen bewust voor een nieuwbouwwijk. “Er wonen hier heel veel jonge gezinnen met kinderen. Vriendjes en vriendinnetjes zijn daardoor snel gemaakt. Onze oudste houdt van buiten spelen en dat kan hier op een veilige manier. Het is zo vertrouwd dat bezoek achterom of via de garage naar binnen komt.”

binnenkijken Simone
Foto | Simone Bosklopper

De trofeeënmuur

Wat opvalt in de lichte woning zijn de rustige kleuren en Scandinavische invloeden. “Bezoek dat voor het eerst komt, vindt onze woning vaak clean. Ik hou ervan. Rust en ruimte is voor mij de basis.” Er is één uitzondering waar alle kleuren zijn toegestaan: de trofeeënmuur. “Deze centrale plek bestaat uit zwart magneetbehang en gebruik ik voor de knutselwerkjes van Lis en straks ook Len. Ik ben er nog steeds erg blij mee, want het maakt het geheel huiselijker. Simone zegt lachend: “Uiteindelijk is al het speelgoed al kleurrijk genoeg.”

binnenkijken Simone
Foto | Simone Bosklopper

‘Mijn favoriete plek in huis’

Een nieuwbouwwoning betekent veel keuzes vooraf maken en dat maakte Simone af en toe besluiteloos. “Qua keuken ben ik volgens mij wel vier keer van gedachten veranderd. Waar we wel meteen over uit waren, was de uitbouw van 2,5 meter. Met 38 m2 en een tafel van 2,5 meter kan je wel spreken van een leefkeuken. Ideaal voor alle familie en vrienden met kinderen. Dit is met stip op één mijn favoriete plek in huis.” 

binnenkijken Simone
Foto | Simone Bosklopper

‘Speciale dieptereiniging’

Simone heeft weinig met te veel accessoires. Ze vindt het al gauw rommelig lijken. “Planten en bloemen vind ik wel heel leuk. Kaarsenhouders en vazen ook. Die spuit ik soms in een andere kleur voor een nieuwe look. Alhoewel items van glas niet handig zijn met jonge kinderen.”

En die nieuwe lichte bank dan? Simone lacht: “Mijn vriend heeft een eigen schoonmaakbedrijf, dus op stofzuigen en wassen na hoef ik weinig te doen. Een eventuele vlek op de bank is geen probleem, want Michael lost dat zo op met een speciale dieptereiniging.”

binnenkijken Simone
Foto | Simone Bosklopper

Call of Duty

De woonkamer is het knusse gedeelte van de woning. We hebben een warme kiezelgroene kleur op de wand die mooi past bij het hout, de grijstinten en het hoogpolige tapijt. De zwarte aluminium deuren met glas zijn de eyecatcher, maar ze werken daarnaast ook geluiddempend. “Michael houdt wel van een potje Call of Duty met vrienden waarbij er via de headset veel en vooral hard wordt overlegd. Lis doet de deuren geregeld zelf dicht als ze gaat spelen of lekker wil dansen in haar zelfgemaakte disco. Zo’n afscheiding tussen de keuken en de woonkamer zorgt dus voor rust wanneer je daar behoefte aan hebt.” 

Nieuwsgierig geworden naar Simone haar woning? Neem een kijkje op haar Instagram

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Kaylee: ‘Het was echt een bouwval toen we het kochten’”

Binnenkijken bij Kaylee: ‘Het was echt een bouwval toen we het kochten’

Ga naar “Binnenkijken bij Maaike (24): ‘Ik denk goed na over mijn interieur’”

Binnenkijken bij Maaike (24): ‘Ik denk goed na over mijn interieur’

maaike falkena interieur
Ga naar “Binnenkijken bij Caroline: ‘Het oogt onschuldig, maar als je inzoomt zie je mijn rariteiten’”

Binnenkijken bij Caroline: ‘Het oogt onschuldig, maar als je inzoomt zie je mijn rariteiten’

Caroline van de meent

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “20 euro korting op een massage”

20 euro korting op een massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen”

Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen

 • Geldig t/m 31 december 2022
Dutch Soap Sisters
Ga naar “30 euro studentenkorting op massage”

30 euro studentenkorting op massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Onesie € 12,99”

Onesie € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Archiefmedewerker”

Archiefmedewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Administratief medewerker Douane”

Administratief medewerker Douane

 • Driessen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Junior Toezichthouder Milieu”

Junior Toezichthouder Milieu

 • Maandag®
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Abiant
 • Fulltime
Ga naar “Woonbegeleider Noodopvang”

Woonbegeleider Noodopvang

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime