Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Ivette: ‘Kinderen verdienen ook hun eigen plek in het interieur’

Door Kelly Brunninkhuis 23 november 2020

Elke week nemen we een kijkje in het huis van een stadsgenoot. Bijzondere woningen, monumentale panden, kleurrijke interieurs of gewoon gezellige huizen; we komen overal. Deze week mogen we binnenkijken bij Ivette, die met haar gezin na veel omzwervingen is neergestreken in de Wijert.

De goedlachse Ivette heeft er de afgelopen jaren een flinke zoektocht opzitten: naar een passend beroep én het perfecte huis. “De afgelopen jaren zijn we zeker vijf keer verhuisd, maar met de kinderen hier op school blijven we nu voorlopig hier wonen.” Na studies in de richting van toerisme, voeding en communicatie blijkt ze in Groningen niet alleen een vaste woonstek te vinden. Ook de loopbaan die bij haar past komt hier in Groningen op haar pad.

Foto | Ivette Hogenhout

De rode interieur draad

“Een paar jaar geleden besloten we van de Randstad naar Groningen te verhuizen. Mijn vriend komt hier vandaan en ik ben hem gevolgd, terug naar zijn roots.” Na de verhuizing blijkt het voor Ivette het juiste moment om een nieuwe stap te maken in haar carrière. “Ik heb lang gezocht naar wat ik wilde doen, tot ik me realiseerde dat interieur altijd als een rode draad door mijn leven liep. Als ik een kaal huis inloop, zie ik gelijk voor me hoe het er óók uit kan zien. Ik dacht dat iedereen dat had, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn.” Na een opleiding aan de interieuracademie vallen alle stukjes op haar plek. Ze runt sinds februari (‘Vlák voor corona, handige timing.’) haar eigen interieurstyling bureau ‘Ook Goud’. Ze geeft advies over interieur in huis. “Samen komen we tot een plan: hoe creëer je de sfeer die je fijn vindt? Hoe voel je je thuis in je eigen huis?”

Binnenkijken bij Ivette
Foto | Ivette Hogenhout

Nieuwe meubels voor elk huis

Binnen Groningen verhuisde Ivette met haar gezin van Helpman naar de Wijert. “Eerst woonden we in een typische jaren ’30-woning, nu in een huis uit de jaren ’70. Hoewel ik dol ben op interieur, hecht ik weinig waarde aan de items die er nu in staan. Van ons vorige huis heb ik alleen de lampen nog: de grote items zijn allemaal vervangen. Deze stukken passen bij dit huis.”

Binnenkijken bij Ivette
Foto | Ivette Hogenhout

Stijlvol wonen met kinderen

“Ik vind het zelf altijd grappig als ik op Instagram kijk naar interieurgoeroes waarbij je niet kan zien dat er ook kinderen wonen. Ook hun spulletjes verdienen een plekje in het interieur wat mij betreft. Ik vind het belangrijk een hoekje voor ze te creëren. Onlangs heb ik een oud schoolbankje voor ze opgeknapt. Daar zitten ze dan aan te tekenen: voor hen fijn dat ze hun eigen omgeving hebben en wij hebben de potloden niet op de eettafel slingeren.”

Het oude schoolbankje pronkt nu voor de bijzondere ‘roestmuur’ van Ivette: “Twee jaar geleden heb ik de muur ingesmeerd met metaaldeeltjes, daarna met een oxiderend middel waardoor de metaaldeeltjes zijn gaan roesten en dit is het  effect.”

Binnenkijken bij Ivette
Foto | Ivette Hogenhout

Met liefde gemaakt

“Veel items in de woonkamer zijn door mij gemaakt. Ik vind Ikea hacks heel leuk: zoals de bank die ik heb gemaakt in de eetkamer. Soms heb ik een idee in mijn hoofd en als ik het dan niet kan vinden, maak ik het gewoon zelf.” Bij een volgende verhuizing zullen er dan ook weinig spullen meegaan uit dit huis. “Mijn fotoboeken van vroeger en de items die ik zelf gepimpt heb. Verder begin ik dan weer opnieuw: de zoektocht naar items die weer passen in dát huis.”

Binnenkijken bij Ivette
Foto | Ivette Hogenhout

Binnenkijken bij Debbie: ‘Soms maak ik misbruik van mijn vetorecht’

Elke week nemen we een kijkje in het huis van een stadsgenoot. Bijzondere woningen, monumentale pand...
anne huisjeingroningen

Anne woont in een oud schoolgebouw: ‘Door de loopbrug is de ruimte veel groter geworden’

Soms mogen we binnenkijken in páreltjes van huizen. De inrichting lijkt rechtstreeks uit een tijdsch...
binnenkijken laura

Binnenkijken bij Laura: ‘Mijn interieur is heel persoonlijk, ik woon tussen spullen met een eigen verhaal’

Soms mogen we binnenkijken in páreltjes van huizen. De inrichting lijkt rechtstreeks uit een woonmag...

adv.