Binnenkijken bij het compleet verbouwde kantoorpand van Marley en Ralph

Door Sharon Bremer 4 november 2019

Met de juiste blik, creativiteit en een héleboel doorzettingsvermogen kun je elk gebouw omtoveren tot een prachtige woning. En dat is precies wat Marley en Ralph vijf jaar geleden dachten toen ze dit oude kantoorpand kochten. Na een heleboel sloopwerk en opbouwen is het nu ein-de-lijk klaar en kunnen ze genieten van hun prachtige huis.

Het pand, een oud bewindvoeringskantoor, kwam op hun pad door de vader van Ralph. “Hij beheerde het pand voor de vorige eigenaren en op een gegeven moment wilden zij van het pand af”, vertelt Marley. “We waren niet per se op zoek naar een opknapper, maar het pand is zo ruim dat we besloten hebben het te kopen.”

Op en top kantoorpand

En zo geschiedde. Marley en Ralph werden de trotse eigenaren van het pand in Ulgersmaborg. “De eerste negen maanden hebben we bij Ralph z’n ouders gewoond. Zo konden we flink klussen en lekker doorknallen. Het was op en top kantoorpand, met allemaal kleine kantoortjes en een systeemplafond. Dat hebben we er allemaal uitgesloopt! Toen we middenin de verbouwing zaten, leek er geen eind te komen aan het geklus. Maar nu we erdoorheen zijn, valt het eigenlijk best mee”, lacht Marley.

Voor en na de verbouwing:

Foto | Archief
Foto | Leon Minnema

Architect

Marley en Ralph hebben voor de verbouwing tekeningen laten maken door een architect. “We waren net in Barcelona geweest en hebben daar inspiratie opgedaan. We wilden een industriële inrichting en hebben daar tijdens de verbouwing rekening mee gehouden. Zo hebben we ervoor gekozen geen nieuw plafond te plaatsen na het eruit slopen van het systeemplafond, maar het gewoon open te laten zodat je de balken ziet. Verder hebben we een betonvloer laten storten. Daar kwam ook nogal wat bij kijken. De eerste keer hebben we de vloer laten verven in plaats van er een toplaag over te laten doen. Dat was niet zo’n goed idee, want die laag liet weer los. We hebben er nu zelf een toplaag overheen gegoten.”

marley
Foto | Leon Minnema

Verbouwing 2.0

“Als ik nu terugkijk op hoe we het vijf jaar geleden ingericht hadden, was het een rommeltje”, vertelt Marley. “We hadden allerlei kleuren op de muur en overal losse kastjes staan. Toen we het aandurfden om zelf de toplaag aan te brengen, hebben we direct een soort verbouwing 2.0 gedaan en alles opnieuw geverfd. De muren zijn weer lichter en het is nu een stuk rustiger en overzichtelijker.”

marley
Foto | Leon Minnema
marley
Foto | Leon Minnema

Rust en licht

Nu, vijf jaar en twee verbouwingen later, is de woning van Marley en Ralph (zo goed als) klaar. “Het is nu heel rustig en overzichtelijk. Geen kleine prulletjesmeer, maar grote gebaren. We hebben een klepbank bij de eettafel met opbergruimte waar we het speelgoed van ons zoontje Micha in kunnen opruimen. Er zijn weinig ramen dus is de ruimte van zichzelf al donker, maar door de lichte kleuren lijkt het een stuk lichter.” Er staan nog wel wat dingen op de planning. “Ralph zou wel graag een verdieping op het pand willen bouwen. Maar daar wachten we nog even mee!”

marley
Foto | Leon Minnema

Foutjes

“Achteraf gezien hebben we wel wat kleine foutjes gemaakt”, vertelt Marley. “Dus voor iedereen die een huis gaat verbouwen, let op! Zo hebben we alleen een tv-kabel in de woonkamer en missen we best wat stopcontacten, zoals in de hal bijvoorbeeld. Heel vervelend met stofzuigen!”, lacht ze. “Dat zijn dingen die lastig zijn om van te voren in te schatten, dus het is verstandig om daar goed over na te denken als je je huis gaat verbouwen!”

marley
Foto | Leon Minnema
marley
Foto | Leon Minnema

Lees ook

Annemarie

Binnenkijken bij interieurgoeroe Annemarie van Keeponstyling

Haar Instagram is goed voor bijna veertigduizend volgers en heel veel interieurinspiratie: @keeponst...
Huize Tavenier

Binnenkijken bij deze villa met een rijke geschiedenis: Huize Tavenier

Voor zo'n 27.000 Groningers is het bijzondere en karakteristieke Huize Tavenier hét gebouw waar hun ...
Arjan

Binnenkijken bij de jaren ’30-woning van Arjan en Jordi

Drieënhalf jaar geleden kochten Arjan en zijn vriend Jordi deze prachtige benedenwoning in Helpman. ...

adv.