Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Gea: ‘Je moet een beetje fingerspitzengefühl hebben als het aankomt op interieur’

Door Sharon Bremer 2 december 2019

Deze week mochten we binnenkijken bij Gea, eigenaresse van een sportzaak én interieurontwerpster. Twee dingen die totaal geen overeenkomsten lijken te hebben, maar volgens Gea wel: “Je bent in beide gevallen heel creatief bezig en je werkt met mensen.” Niet alleen helpt ze andere mensen bij het inrichten van hun woning, ook haar eigen interieur ziet eruit om door een ringetje te halen. 

Zo’n drie jaar geleden besloot Gea dat ze een opleiding tot Interieurontwerper wilde volgen. De interesse voor interieur was er altijd al, en daar wilde ze meer mee doen. “Het was een pittige, maar onwijs leerzame en leuke opleiding”, vertelt ze. “Mijn docent zei zelfs dat ik er meer mee moest doen!”

Plannen

Omdat Gea, samen met haar man, een eigen sportzaak runt, blijft er helaas niet veel tijd over om aan de slag te gaan als interieurontwerpster. “Ik heb allerlei plannen om het ernaast te doen, maar de tijd ontbreekt”, vertelt ze. “Een dag heeft maar 24 uur, maar van mij mogen het er wel 48 zijn. Maar ook in de winkel kan ik mijn ei kwijt wat interieur betreft, hoor. Zo richt ik altijd de etalage in. En thuis ga ik natuurlijk helemaal los”, lacht ze.

Foto | Eigen archief Gea
Foto1 | Eigen archief Gea
Foto2 | Eigen archief Gea

Fingerspitzengefühl

Dat inrichten, herinrichten en stylen heeft er dus bij Gea altijd al ingezeten. “Vroeger al, toen ik mijn eigen slaapkamer steeds opnieuw inrichtte. Elke keer als mijn moeder mijn slaapkamer binnenkwam zei ze: ‘Alweer?’ Toen was ik er al veel mee bezig. Een deel kun je leren, maar het moet er ook inzitten. Je moet een beetje fingerspitzengefühl hebben als het aankomt op interieur.”

Dat gevoel voor interieur is te zien in de stijlvolle, lichte inrichting van haar huis. “Ik vind dat een interieur zich moet vormen. Als je zo’n ‘gemaakt’ interieur hebt, voelt het niet als thuis. Sommige huizen lijken net een showroom, maar dan is het niet eigen. Hoe ik mijn stijl zou omschrijven? Scandinavische invloeden gecombineerd met Nederlandse designers. Ik hou van accessoires met een verhaal erachter.”

Foto | Eigen archief Gea
Foto1 | Eigen archief Gea
Foto2 | Eigen archief Gea
Foto3 | Eigen archief Gea

Mooiste item

Eén van de mooiste items in haar interieur vindt Gea de MaMa-vaas van Roderick Vos. “Zonder twijfel”, antwoordt ze direct. “Die heb ik gekregen van mijn man toen ik afgestudeerd was. Op m’n 40e ben ik begonnen met een HBO-studie Commerciële Economie en toen ik afstudeerde kreeg ik deze vaas van hem. Ik had al een keer gezegd dat ik ‘m heel mooi vond – en dat heeft hij onthouden!”

Foto | Eigen archief Gea
Foto | Eigen archief Gea

Inspiratie

Nieuwe ideeën voor het interieur haalt Gea uit woontijdschriften, vertelt ze. “Ik lees elke maand de VT Wonen, Ariadne en Eigen Huis & Interieur. Die pluis ik helemaal uit! Maar ik krijg ook weleens nieuwe ideeën als ik bijvoorbeeld in een mooi restaurant ben of zoals laatst, in een strandpaviljoen ’t Badhuys op Vlieland. De inspiratie ligt op straat”, besluit ze lachend.


Lees ook

Binnenkijken bij Ria

Binnenkijken bij Ria: ‘Bij mij is ook lang niet alles perfect’

De passie voor interieur heeft er bij Ria altijd al ingezeten, vertelt ze. Niet voor niets nam haar ...
marley

Binnenkijken bij het compleet verbouwde kantoorpand van Marley en Ralph

Met de juiste blik, creativiteit en een héleboel doorzettingsvermogen kun je elk gebouw omtoveren to...
Annemarie

Binnenkijken bij interieurgoeroe Annemarie van Keeponstyling

Haar Instagram is goed voor bijna veertigduizend volgers en heel veel interieurinspiratie: @keeponst...

adv.