Binnenkijken bij Evita: ‘Hierdoor werd onze woning meteen een stuk stoerder’

binnenkijken evita
Eigen foto Evita.

Elke week nemen we een kijkje in het huis van een stadsgenoot. Bijzondere woningen, monumentale panden, kleurrijke interieurs of gewoon knusse huizen; we komen overal. Deze week mogen we binnenkijken bij Evita (35), die samen met haar vriend Stefan aan de rand van Groningen woont.

Zo’n drie jaar geleden kochten Evita en Stefan hun woning. “Wij huurden op dat moment een schattig schippershuisje van 64 m2 in de Herewegbuurt. Het huisje en de locatie waren prachtig, maar we wilden toch graag een ruimere woning.”

Meteen verkocht

En zo begon de zoektocht van het stel naar een nieuwe woning. “Na een aantal bezichtigingen kwamen we tot de conclusie dat een standaard eengezinswoning niet bij ons past, maar dat het huis iets bijzonders moest hebben. Het aanbod aan huizen met een speelse indeling in de stad bleek alleen schaars”, legt Evita uit. “Na drie maanden speuren op Funda kwam deze ‘splitlevelwoning’ met vide te koop. Ik was bij de eerste bezichtiging meteen verkocht!”

binnenkijken indebuurt groningen
Eigen foto Evita.

Weg met de hoogglans tegelvloer

Voordat Evita en Stefan in het huis konden wonen moest er flink wat gebeuren. “De woonkamer zit op de eerste verdieping en was opgedeeld in twee kamers. Door de tussenwand te verwijderen is er een ruime woonkamer ontstaan, met aan weerskanten grote raampartijen. De overgebleven materialen heeft mijn schoonvader onder het trapgat geplaatst waardoor we nu een extra opberghok hebben.”

“Bij aankoop lag er een witte, hoogglans tegelvloer in het huis en had het huis een kille en ongezellige uitstraling. Tijdens de eerste lockdown in 2020 hebben we er een betonlookvloer overheen gelegd, waardoor de basis van onze woning meteen een stuk stoerder is geworden.”

Eigen foto Evita.

Kleur en aardse tinten

Ook kreeg het interieur een flinke kleur-update. “Voor de rest hebben we veel kleur aangebracht om het interieur meer sfeer te geven”, vertelt Evita. “Zwart, wit, grijs, groen en aardse tinten voeren de boventoon. Eén van de grootste klussen was het verven van beide trappen en de vide en het monteren van trapverlichting. We gingen van wit naar matzwart. Destijds best een gewaagde keuze, maar momenteel zijn zwarte trappen helemaal trendy.”

“Het komt er op neer dat ik vaak met een idee kom, en Stefan het daarna mag uitvoeren”, lacht Evita. “Hij heeft al meerdere lampen, een tv meubel, een badkamermeubel en onlangs een fietsoverkapping gemaakt én een schutting geplaatst. Tot dusver een prima taakverdeling. Door alles zelf aan te pakken geeft dit ons de meeste voldoening en is daarnaast ook nog eens kostenbesparend.”

Structuurjunkie

Maar waar komt die creativiteit vandaan? Evita vertelt verder: “In het dagelijks leven ben ik ambtenaar en behandel ik bezwaarschriften aan de hand van wet en regelgeving. Ik ben een structuurjunkie, dus dat werk past goed bij mij. Maar ik heb ook een creatieve kant. Voordat ik bij de overheid ging werken had ik een blog over beauty, fashion, reizen en interieur. De vele schermuren op kantoor zorgden ervoor dat het bloggen ophield, maar mijn interesse voor alles wat met interieur te maken had werd steeds groter. Ik kan eindeloos scrollen op Instagram, Pinterest en (nog steeds) op Funda. Vorig jaar ben ik zelf foto’s gaan posten op Instagram van ons interieur. Dus ben je benieuwd naar onze walk-in-closet of balkon, neem dan eens een kijkje!”

binnenkijken evita
Eigen foto Evita.
binnenkijken evita
Eigen foto Evita.

‘Verwijzingen naar onze reizen en mijn geboorteland’

“Onze woonstijl zou ik omschrijven als een mix van industrieel, botanisch met vintage elementen”, legt Evita uit. “Heftige kleuren vind je hier niet in huis, maar wel veel robuuste meubels met verwijzingen naar onze reizen en mijn geboorteland Sri-Lanka. Naast passie voor interieur hou ik ook van planten. We hebben er inmiddels meer dan 50 verzameld en de collectie blijft groeien. Sinds kort koop ik steeds minder vaak planten maar probeer ik stekjes te ruilen met vriendinnen of via Marktplaats en de plantenbieb.”

binnenkijken evita
binnenkijken evita
Eigen foto Evita.

Bibliotheekkast met ladder

Er staat genoeg prachtige schatten en parels in het interieur van Evita en Stefan. Maar als ze écht moest kiezen, wat is dan haar favoriete item? “Dat is denk ik toch wel onze industriële bibliotheekkast met ladder. Vier jaar geleden werd ik op slag verliefd op dit meubel en ik raak er nog steeds niet op uitgekeken.”

Hoewel het huis en interieur eruit zien om door een ringetje te halen, zijn er tóch dingen die Evita nog wil veranderen: “Uiteraard, want in een eigen woning ben je nooit klaar met klussen. We willen het kleinste kamertje nog verder renoveren en de badkamer updaten. Daarna zullen we vast wel weer een nieuw project vinden om ons op te storten”, besluit ze lachend.

binnenkijken evita
Eigen foto Evita.
binnenkijken evita
Eigen foto Evita.

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Home tour! 5 x binnenkijken bij vloggende Groningers (deel 2)”

Home tour! 5 x binnenkijken bij vloggende Groningers (deel 2)

groningse vloggers
Ga naar “Home tour! 5 x binnenkijken bij vloggende Groningers”

Home tour! 5 x binnenkijken bij vloggende Groningers

binnenkijken vloggende groningers
Ga naar “Wonen in Groningen: 7 x deze huizen staan te koop voor minder dan drie ton”

Wonen in Groningen: 7 x deze huizen staan te koop voor minder dan drie ton

huizen wonen groningen

In onze gids

Ga naar “Horecaboom.nl”

Horecaboom.nl

 • Stavangerweg 4A
 • Winkelen

Nu geopend

Ga naar “Wadapartja”

Wadapartja

 • Gedempte Zuiderdiep 39-41
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “DOT Groningen”

DOT Groningen

 • Vrydemalaan 2
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Maak nu een vakantiefotoboek voor maar €9,99!”

Maak nu een vakantiefotoboek voor maar €9,99!

 • Fotofabriek
 • Geldig t/m 31 december 2021
Fotoboek
Ga naar “Stress release massage met 20 euro korting”

Stress release massage met 20 euro korting

 • Geldig t/m 31 december 2021
Ga naar “Kiproerbak met sperziebonen en rijst € 1,59”

Kiproerbak met sperziebonen en rijst € 1,59

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 september 2021
Ga naar “AH Grote groene planten van € 10,99 voor € 8,99”

AH Grote groene planten van € 10,99 voor € 8,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 september 2021
Ga naar “AH Kipovenschotels van € 6,24 voor € 4,68”

AH Kipovenschotels van € 6,24 voor € 4,68

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 september 2021

Vacatures

Ga naar “Parttime keukenverkoper bij BCC”

Parttime keukenverkoper bij BCC

 • BCC Groningen
 • Parttime
Vacature BCC
Ga naar “Fulltime keukenverkoper bij BCC”

Fulltime keukenverkoper bij BCC

 • BCC Groningen
 • Fulltime
Werken bij BCC
Ga naar “Begeleider”

Begeleider

 • Maandag Groningen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Klantenservice medewerker GGD”

Klantenservice medewerker GGD

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Catering medewerker Groningen”

Catering medewerker Groningen

 • Tempo-Team
 • Parttime