Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij de jaren ’30-woning van Arjan en Jordi

Door Sharon Bremer 13 januari 2020

Drieënhalf jaar geleden kochten Arjan en zijn vriend Jordi deze prachtige benedenwoning in Helpman. Maar instapklaar? Nee hoor, zeker niet. De hele woning werd gestript, muren werden eruit gebroken en opnieuw geplaatst en het hele huis werd overhoop gehaald. Met dit als prachtig eindresultaat!

“Het is eigenlijk begonnen als een grapje”, lacht Arjan, verwijzend naar zijn Instagram @wonen_bijarie. Het account is inmiddels goed voor bijna 2000 volgers. Op deze Instagrampagina deelt hij bijna dagelijks charmante foto’s van zijn huis, interieur en decoratie. En Franse Bulldog James, niet te vergeten.

Arjan
Foto | Instagram @wonenbij_arie

Zolderkamer

Arjan is altijd bezig geweest met interieur. Niet professioneel, overigens, hoewel hij volgens ons zo aan de slag zou kunnen als interieuradviseur. “Ik heb er oog voor, denk ik”, vertelt hij. “Als ik vroeger bij mijn opa en oma kwam kon ik altijd direct zien of er iets nieuw of verschoven in het interieur was. Onbewust was ik er op die manier altijd mee bezig. Daarnaast vind ik het superleuk om binnen te kijken bij andere mensen. En toen ik nog thuis woonde stond mijn hele zolderkamer vol met antieke kastjes, vazen en bloemetjes”, lacht hij. “Het stond propvol.”

Arjan

Veel voor weinig

“Het leuke aan bezig zijn met interieur vind ik dat je met weinig geld een heleboel leuke dingen kunt doen. Ik vind het een uitdaging om met tweedehandsspullen ons huis in te richten. Veel mensen denken dat het duur moet zijn, maar dat hoeft helemaal niet. Naar de kringloopwinkel gaan mág nu weer. Daar kom ik juist vaak leuke dingen tegen. Of ik kijk op Marktplaats! Daar heb ik een keer voor een prikkie een onwijs gave kast gescoord. Die kast was wel 400 euro waard, maar hij stond te koop voor 100 euro! We zijn er direct heengereden om ‘m op te halen.”

Foto14 | Instagram @wonenbij_arie
Foto6 | Instagram @wonenbij_arie
Foto12 | Instagram @wonenbij_arie
Foto9 | Instagram @wonenbij_arie
Foto2 | Instagram @wonenbij_arie
Foto | Instagram @wonenbij_arie

Scandinavisch

Het huis van Arjan en Jordi is licht, mede door de grote ramen en openslaande deuren aan de achterkant. Maar ook de stijl van het interieur is licht. “Ik hou me niet echt aan één stijl”, legt Arjan uit. “Sommige omschrijven het als bohemian, anderen als een beach look. Je ziet veel hout, wit en groen, want ik hou van natuurtinten. Misschien valt het nog het beste te omschrijven als een Scandinavisch interieur. Je ziet dit terug in het hele huis, ook de badkamer en de slaapkamer.”

Favoriete plekje

“We hebben een hele fijne bank die heerlijk is om ’s avonds op te liggen”, vertelt Arjan over zijn favoriete plekje in huis. “Ook onze tuin vind ik heel mooi! Het is maar een kneuterige stadstuin, hoor, maar je kunt er heerlijk zitten. Vooral door de openslaande deuren, waardoor je de verbinding met binnen en buiten hebt.”

Foto1 | Instagram @wonenbij_arie
Foto4 | Instagram @wonenbij_arie

Ambitie

Arjan is momenteel werkzaam in de zorg als dovenbegeleider. En ja, hij spreekt dus vloeiend gebarentaal! Toch zou hij graag meer met interieur doen. “Het liefst zou ik een koffietentje in de stad openen waar alles te koop is, zoals mooie, vintage spullen. En een hoekje voor bloemen, want ik heb ook nog een tijdje bij een bloemist gewerkt! Verder zou ik ook wel graag huizen willen stylen en interieurs volledig willen pimpen”, besluit hij lachend.


 

Lees ook

Mercado

Binnenkijken bij de bizar mooie penthouses van Mercado

In hartje Groningen wordt een heel bijzonder project uit de grond gestampt: Mercado. Het gebouw aan ...
Ridder Lenny

Binnenkijken bij ridder Lenny op kasteelschip Vlotburg

Er kwam ons onlangs iets heel bijzonders onder de aandacht: er ligt namelijk een enorm schip in de O...
Het Paleis

Binnenkijken bij Het Paleis in Groningen

Oke, het is geen écht paleis, maar hij lijkt er wel heel veel op! En ondanks dat Het Paleis geen kon...

adv.