Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Carolien: ‘Ik hou van mixen, het hoeft niet allemaal nieuw!’

Door Sharon Bremer 20 november 2019

Eén blik op de interieurfoto’s van Carolien op Instagram en je ziet direct dat je te maken hebt met een interieurgoeroe in hart en nieren. Want haar interieur ziet eruit om door een ringetje te halen! Niet voor niets won Carolien de wedstrijd van het VT Wonen Voorjaarshuis in 2015. “Vanaf dat moment kreeg ik in de gaten hoe leuk het is.”

Uit alle inzendingen werd Carolien gekozen als winnaar van het VT Wonen Voorjaarshuis. In deze wedstrijd kun je je eigen huis samenstellen met allerlei mooie meubels en accessoires. De deelnemers moeten met de gekozen inrichting een mooie mix maken in kleur, materialen en woonfuncties. “Ik was toen net begonnen met styling en interieur”, vertelt Carolien. “Eigenlijk ben ik besmet geraakt met het interieurvirus door mijn moeder, Ria. Zij is, net als ik, gek op stylen. Ik vind het nog steeds heel bijzonder dat ik ben gekozen uit alle inzendingen. Mijn Instagram kreeg een enorme boost en vanaf dat moment kreeg ik in de gaten hoe leuk interieurstyling eigenlijk is.”

Foto | Carolien Manning
Foto1 | Carolien Manning
Foto2 | Carolien Manning

Van hobby naar bijbaantje

Carolien is niet alleen druk in de weer met haar eigen interieur in de nieuwbouwwoning in Haren, maar helpt ze ook anderen met de styling. “Nadat ik de wedstrijd gewonnen had ben ik begonnen met bloggen. Eerst voor webshops en later voor mijn eigen blog. Zo nu en dan word ik benaderd door bedrijven en doe ik fotostyling voor woonbladen. Het was een uit de hand gelopen hobby en is inmiddels een bijbaantje geworden”, lacht ze.

Eigen stijl

Haar eigen stijl omschrijft ze als Scandinavisch met industriële accenten en een beetje kringloop. “Het is geen hele uitgesproken stijl, maar ik vind het Scandinavische heel erg mooi. Daarnaast kom ik veel bij de kringloop! Ook dat heb ik van mijn moeder, zij loopt al jaren alle kringloopwinkels af. Ik sta ook vaak met Annemarie op de Wonen & Co-beurs, daar geven wij tips over hoe je kringlooptrends in je interieur kunt toepassen. Ik hou wel van mixen, het hoeft niet allemaal nieuw!”

Foto | Carolien Manning
Foto1 | Carolien Manning
Foto3 | Carolien Manning
Foto2 | Carolien Manning

Kringloopgelukje

“Het is een hobby”, vertelt Carolien. “Ik vind het leuk om gave dingen te scoren in de kringloopwinkel of via Marktplaats. Ik maak er een beetje een sport van. Zo heb ik m’n lockerkasten daar gekocht en heb ik een hele mooi kast van HK Living op de kop weten te tikken voor een zacht prijsje. Verder ben ik heel blij met de blauwe trompetlamp. Verder haal ik er hoepeltjes, roeispaantjes… Dat soort dingen. En ik heb er onlangs beeldjes van honden gescoord, die je nu ook veel ziet in de trends.’

Eyecatcher

Een échte eyecatcher in het interieur van Carolien is de matzwarte keuken. “Dat vind ik ook één van de mooiste dingen in huis. Onze keuken is een meubelstuk, omdat hij perfect in het interieur past. En de grote IXXI-poster erachter maakt het plaatje compleet. Maar ik ben ook erg blij met onze visgraatvloer, die in de woontrends ook steeds populairder wordt. Onze lichte vloer past mooi bij de keuken.”

Foto | Carolien Manning
Foto1 | Carolien Manning
Foto2 | Carolien Manning

Tippies!

Ook heeft Carolien nog wat interieurtips voor de lezers! “Kijk altijd of de patronen en de elementen in het interieur qua kleurstelling bij elkaar passen. Anders wordt het heel erg druk en rommelig in huis. Je kunt wel kleuren met elkaar mixen, maar hou het binnen het kleurenpalet. Ik mix zelf bijvoorbeeld geel met aardetinten én blauw.” Meer lezen over Carolien of meer tips nodig? Neem een kijkje op haar blog!

Foto | Carolien Manning
Foto2 | Carolien Manning
Foto3 | Carolien Manning

adv.