Binnenkijken bij B&B Hemeltjelief: ‘Van brocante, antiek en erfstukken tot Marktplaats en nieuw’

Caro westerdijk b&b hemeltjelief
Eigen foto

Caro Westerdijk opende twee jaar geleden B&B Hemeltjelief op het idyllische Groningse platteland. Inmiddels heeft ze al twee jaar op rij een score van 9,9 op Booking.com. Indebuurt snapt wel waarom, want we gingen bij haar langs en bekeken het geweldige interieur van de gastvrije, warme Caro.

Vijfenhalf jaar geleden kwam Caro te wonen op het perceel waar nu haar Bed and Breakfast prijkt. “Mijn vriend en ik hebben samen zes kinderen, dus we hadden veel ruimte nodig. Maar ik had ook die droom van een eigen B&B”, vertelt Caro. “Hier was genoeg grond én een grote koeienstal die we konden verbouwen.”

Het was wachten op de vergunningen en toen konden ze los. “Na elf maanden was het eindelijk rond en konden we beginnen. Ik kon niet wachten!”, Caro zei haar baan op, de aannemer begon en zij startte met het inrichten van het interieur. “Ik heb alles zelf bedacht. Ik begon algauw met spullen uitzoeken. Ik lette altijd op of ergens wat voor de B&B tussen zat. Van brocante en antiek, tot erfstukken, Marktplaats en nieuw, alles vind je terug in het interieur.”

Caro westerdijk b&b hemeltjelief
De entree van Hemeltjelief, in de oude stallen. Eigen foto

Frans-Engels landelijk

Ze omschrijft haar stijl als een mix tussen Frans en Engels landelijk. “Van vroeger. Downton Abbey, maar dan nét met een Franse twist. Het heeft wat romantisch, maar ook met typisch Engelse en Franse elementen. Daar hou ik ook heel erg van.”

De kamers zijn behangen met Frans Chateau Romance-behang, waardoor je je in een klein stukje Frankrijk waant, en gevuld met allerlei accessoires, door Caro zelf stuk voor stuk uitgezocht. “Er staat een piano, gitaar, sjoelbakken, maar dan wel allemaal écht mooi. Niet rommelig, chique.”

Caro westerdijk b&b hemeltjelief
Overal keert het Franse behang terug. Eigen foto

Huis in Frankrijk

Die liefde voor Frankrijk is niet voor niets: de familie had jarenlang een familiehuis in Frankrijk in La Begude de Mazenc. Daar ontstonden de eerste ideeën voor de B&B. “We trokken ons daar daar een week terug om alles te bedenken. We doen meer dan alleen kamers verhuren. Je kunt een vergaderzaal huren, maar ook bij ons eten, zoals het chambre d’hotes concept. Ik organiseer high tea’s en (paarden)coachtrajecten. Dat heb ik allemaal daar laten uitkristalliseren. En alles in dezelfde stijl, natuurlijk!”, zegt Caro met gepaste trots.

Inmiddels is het familiehuis verkocht, maar alles in de B&B voelt als een eerbetoon aan dat huis. “De kamers heb ik vernoemd naar de plek: La Begude en De Mazenc.”

Ook de spullen hebben hun weg gevonden naar de B&B. “Fantastisch toch! Die houten skilatten, bij de haard, die hingen daar al jarenlang. Nu heb ik ze hier een prominente plek gegeven. Vanwege de herinnering zijn ze één van mijn favoriete items”, vertelt Caro vervuld. “En het geeft een beetje die klassieke wintersportsfeer.”

Caro westerdijk b&b hemeltjelief
Eigen foto

Hemeltjelief!

De naam Hemeltjelief kwam niet uit de hemel vallen. “Die komt al uit een ver, ver verleden”, lacht Caro. “Vroeger had je, net als met Tupperware, accessoirepartys aan huis. Engeltjes waren destijds heel erg in. Ik hield een keer zo’n party en de meiden die dat organiseerden heetten Hemeltjelief.”

Dat bleef Caro altijd bij. “Dat vond ik zó leuk. Want weetje, het staat voor alles. Je roept het bij van alles uit. ‘Hemeltjelief, wat lekker!’ Of: ‘Hemeltjelief, wat mooi!’. Of je roept het als je ergens binnenkomt. Dat vind ik heel leuk. En het mooie is dat iedereen het onthoudt! Dat is natuurlijk de bedoeling.”

Caro westerdijk b&b hemeltjelief
Eigen foto

In een fauteuil bij de haard

Haar favoriete plek is er één die je niet zou verwachten. “Het klinkt gek, maar ik ben gek op mijn kantoortje. Dat ligt naast de keuken waar ik kook en heb behangen met vogeltjesbehang. Daar zit ik zelf het liefst. Ben ik dichtbij de gasten en kunnen ze me roepen, maar heb ik wel privacy.”

En in de B&B is ze graag in de ruimte met de haard. “Dan zit je zo lekker behaaglijk bij het vuur, in mooie fauteuils. De piano aan de zijkant vind ik heel mooi staan en je kijkt de hele ruimte in. Je kan ook goed naar buiten kijken, de salon in, de paardenbak zien… Prachtig.”

Caro westerdijk b&b hemeltjelief
De theepotten staan klaar voor een high tea. Eigen foto

‘Geohh- en ge-aah’

Mensen zijn verrast als ze de B&B van Caro binnenkomen. “Vaak zijn de reacties geweldig. Veel ge-ohh en ge-aaah. ‘Oh, wat gaaf!’ En eigenlijk vindt iedereen het echt heel mooi. Ik heb ook mensen die na drie dagen weggaan en dan ineens nog dingen ontdekken. Ineens zien ze dan iets dat aan de muur hangt.”

De mensen die de vergaderruimtes gebruiken zijn minstens zo verrast. “Een B&B kies je meestal wel zelf uit, maar een vergaderzaal wordt vaak door de secretaresse geboekt. Dan zijn ze zo verrast als ze hier aankomen: ‘Mogen we hiér vergaderen? Niet in een saaie ruimte!’”

Caro heeft dan ook haar best gedaan om ook deze ruimtes anders dan anders te maken. “Ik heb bijvoorbeeld geen grote lang tafel, maar allemaal leuke, verschillende tafels. Overal staan schemerlampjes en je kunt hier naar buiten. We sluiten vaak af met een borrel in de buitenkeuken. Het is gewoon groots en leuk. En tegelijkertijd warm en sfeervol!”

Het pást gewoon!

Het moge duidelijk zijn: de gedreven en enthousiaste Caro heeft het goed voor elkaar in haar B&B. “Weetje”, vertelt Caro lachend. “Alle accessoires zijn met liefde door mij uitgezocht. Het één is nog kitscheriger dan het ander, maar het pást gewoon! Dat is juist het leuke en unieke van Hemeltjelief.”

Ze wil dan ook niets veranderen, want Caro is er het type niet voor om bij de pakken neer te gaan zitten. “Ik heb eigenlijk helemaal niets waarvan ik denk dat het anders moet. Nee, want dan zou ik het ook gewoon doen. Als ik iets in m’n hoofd heb ,dan is het bij wijze van spreken gisteren al gebeurd!”

Caro westerdijk b&b hemeltjelief
Eigen foto

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij het duurste huis dat nu te koop staat in Groningen”

Binnenkijken bij het duurste huis dat nu te koop staat in Groningen

duurste huis
Ga naar “Binnenkijken bij het kersthuis van Ferdi en Marvin”

Binnenkijken bij het kersthuis van Ferdi en Marvin

win lunch ferdi
Ga naar “Binnenkijken bij Married at First Sight-deelnemer Paul: ‘Je wordt enorm in de watten gelegd’”

Binnenkijken bij Married at First Sight-deelnemer Paul: ‘Je wordt enorm in de watten gelegd’

binnenkijken paul

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Day badkamer- accessoires € 5,99”

Day badkamer- accessoires € 5,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99”

TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99

 • Xenos
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Komkommer van € 1,09 voor € 0,69”

Komkommer van € 1,09 voor € 0,69

 • Lidl
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Verkopers”

Verkopers

 • Hi-Fi Klubben
 • Fulltime
Ga naar “Orderpicker”

Orderpicker

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Pleegzorgwerker”

Pleegzorgwerker

 • Leger des Heils
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Projectleider beheer & onderhoud”

Projectleider beheer & onderhoud

 • Headhuntersteam
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Allround Medewerker a AH”

Allround Medewerker a AH

 • Albert Heijn
 • Parttime
Groningen