Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Berlage-Hof: Marie-José is dolgelukkig met haar nieuwbouwhuis

Door Sharon Bremer 29 juli 2019

Drie jaar geleden kreeg Marie-José de sleutel van haar nieuwbouwwoning. De woning staat in het Berlage-Hof, een nieuwbouwwijk aan het eind van de Korrewegwijk. Een periode vol kleurstalen, materialen, tegels en vloeren volgde, want een nieuwbouwhuis wordt immers zo goed als leeg opgeleverd. Marie-José maakte toen voor zichzelf de keuze en besloot alles stap voor stap te doen. Met als resultaat een heerlijke woning waar ze nog járen mee vooruit kan. Wij mochten een kijkje nemen!

In 2015 begon de zoektocht naar een nieuwe woning. De privacyjuriste woonde in een huurwoning aan het Damsterdiep toen ze besloot dat het tijd was voor een nieuwe, grotere woning. Een nieuwbouwhuis zat niet in de planning, tot haar moeder haar wees op de nieuwbouwprojecten in de stad. “Ik keek alleen naar bestaande bouw, maar zag dat je met nieuwbouw toch erg veel huis voor je geld krijgt”, legt ze uit. “Ik ging me verdiepen in nieuwbouw en het sprak me steeds meer aan. Je bent de eerste bewoner en je kunt alles zelf bepalen, wat heel fijn is. Daarnaast is het een goede investering én zat er energielabel A+ op het nieuwbouwhuis. En ik vond de kleur van de bakstenen heel leuk”, voegt ze er lachend aan toe.

Verkoopflow

En zo geschiedde. Marie-José hakte de spreekwoordelijke knoop door en kocht een huis in het nieuwbouwproject Berlage-Hof. “Ik heb van te voren bij mensen in Fase 1 (eerste blok in de wijk, toen al gebouwd, red.) binnen mogen kijken, zodat ik een beter beeld van het huis kreeg. Daar heb ik trouwens ook het idee van de keuken vandaan”, lacht ze.

Vanaf het moment dat ze haar besluit had genomen, werd ze in sneltreinvaart meegenomen door de verkoopbegeleider. “Dat ging veel te snel! Op het moment dat je de grond koopt moet je het plan voor de keuken al klaarhebben. Volgens mij was ik een pain in the ass van de verkoopbegeleider, want ik wist toen nog helemaal niet hoe ik het wilde hebben. Ze bleef bellen, maar ik had geen antwoorden voor haar. Wist ik veel waar ik precies de wateraansluiting van de vaatwasser wilde hebben. Toen heb ik aangegeven dat ze alles maar standaard op moesten leveren. Ik zou daarna wel kijken wat ik precies wilde, zodat ik geen overhaaste beslissingen zou nemen. Ik ben er achteraf heel blij mee dat ik het zo gedaan heb, want de flow van de verkoop is heel gehaast en daardoor best vervelend. Het enige wat ik van te voren heb doorgegeven is dat ik openslaande deuren naar de tuin wilde en een grotere badkamer.”

Voor- en nafoto’s

De keuken
Foto8 | indebuurt Groningen
Foto1 | indebuurt Groningen
Lege woonkamer
Foto7 | indebuurt Groningen
Foto6 | indebuurt Groningen
Foto9 | indebuurt Groningen
Foto4 | indebuurt Groningen
Foto3 | indebuurt Groningen
Foto2 | indebuurt Groningen

Planning

Vanaf het moment dat het huis werd opgeleverd, heeft Marie-José ongeveer drie maanden de tijd genomen om van het nieuwbouwhuis háár huis te maken. “Ik ging een paar zaterdagen naar grote woonboulevards en zocht stukje bij de beetje de tegels voor de badkamer, kleur van de vloer en de keuken uit. Ik had een compleet Excell-bestand met een planning”, lacht ze. “Uiteindelijk heeft de badkamer het langst geduurd, maar als ik het over zou moeten doen zou ik het weer precies zo doen.”

Buurtbarbecue

Dat Marie-José het naar haar zin heeft in de nieuwbouwwijk moge duidelijk zijn. Zo organiseerde ze twee jaar lang de buurtbarbecue met een aantal buren en kan de gezelligheid in de wijk niet op. “Het leuke is dat iedereen hier met iets nieuws begint. Neem bijvoorbeeld de achtertuinen van alle mensen in mijn blok. Het was één grote zandafgraving, dus hebben we direct met die buren een groep gemaakt op WhatsApp en samen zand laten storten. Door zulke dingen krijg je heel snel contact met elkaar. Je hoeft niet te integreren in een bestaande wijk waar iedereen elkaar al kent. Daarnaast is de dynamiek in deze wijk heel erg fijn en wonen er leuke mensen. Ik ben zeker van plan hier nog lang te wonen!”

Foto | Marie-José
Foto1 | Marie-José
Foto2 | Marie-José
Foto5 | indebuurt Groningen
Foto | indebuurt Groningen

Nog meer binnenkijken?

Binnenkijken

Binnenkijken bij de containerwoning van Heleen

Je bent jong, en je wil wat. Studeren in Groningen bijvoorbeeld. Gewoon, omdat het een van de leukst...

Meer over IT’s Privacy ontdekken?

IT’s Privacy opleidingen

Lübeckweg 2, Groningen

Bekijk meer:opleidingen

adv.