Lekker lokaal! 9 x de leukste producten van Groningse bodem

Support your locals, toch? Wij gaan nog een stapje verder: dit zijn niet alleen lokale ondernemers, de producten die ze verkopen zijn ook nog eens hártstikke lokaal. Made in Grunn, inderdaad. Wat dacht je van versgebrouwen kombucha, handgemaakte zeep of echte Groningse cider? Check snel dit toffe lijstje!

Kombucha

De Groningse Han en Elaine zijn de trotse brouwers van Scobytea kombucha. Na hun studie biologische landbouw zijn ze gaan werken in deze sector om te ontdekken wat voor bedrijfje zij zelf zouden kunnen opzetten. Tijdens de opleiding waren ze al in hun eigen keuken al begonnen met het fermenteren van kefir, kimchi en kombucha.

En zo geschiedde: ze begonnen een eigen brouwerij! “Nu hebben we onszelf omgedoopt tot microboeren van heel erg klein vee. Elke dag leren we weer iets nieuws over deze kleine organismen. En zo blijven we onze kombucha ontwikkelen.”

Handgemaakte zeep

Wil jij duurzamer leven, minder afval produceren en geen plastic meer in huis halen? Dan zijn de hand-, haar- en douchezepen van Dutch Soap Sisters iets voor jou!

“In normale zeep zit veel chemische troep”, vertelt Desiree, één van de meiden achter het zeepbedrijf. “Wij wilden zeep maken van pure, natuurlijke producten, zodat we onze handen kunnen wassen zonder onze huid te beschadigen. Er zitten dus geen kunstmatige kleurstoffen of chemische ‘opschuimers’ in, maar wel verzorgende oliën en natuurlijke, vegan ingrediënten.”

Dutch Soap Sisters

Travertijnstraat 12, 9743 SZ Groningen

Meer informatie

Gronings bier

Martinus, Eggens en Bax Bier: reken maar dat we in Groningen lekkere biertjes kunnen brouwen. Het liefst drinken we deze biertjes op het terras, maar ook thuis smaakt zo’n ijskoude rakker minstens zo lekker!

Sieraden met liefde

Onze eigen gastfotograaf Ellen maakt, naast dat ze supergoed kan fotograferen, héle gave sieraden! Kettingen, armbandjes, oorbellen en zelfs brillenkoortjes, de een na de andere mooie creatieve weet zij te bedenken.

En heb je een speciale wens, wil je een sieraad van een bepaalde steen of juist in een andere kleur? Ellen maakt ook sieraden op maat.

Kleding uut Grunn

Kijk toch eens, wat tof! De leukste linnen tasjes, shirts, hoodies (voor kids en volwassenen!) en zelfs rompertjes met ‘Uut Grunn’ bestel je via het Groningse PlukN. Hoe Gronings wil je het hebben?

Extra leuk: met elke aankoop steun je de missie van PlukN voor de aanleg van een voedselbos in het Westpark.

Donut time!

Lekkere, verse donuts met originele teksten, logo’s of zelfs foto’s scoor je bij The Donut Company. Eigenaresse Melanie maakt de mooiste creaties in haar winkel aan de Oude kijk in ´t Jatstraat.

Groningse honing

De hardwerkende bijen die deze honing maken, wonen bij Tuinindestad in het Groningse Westpark. Op het terrein van Tuinindestad staan de bijenkasten van imker Sander, die altijd enthousiast weet te vertellen over zijn bijen en hun honing. Wil je een keer proeven? Neem dan een kijkje bij Tuinindestad.

Borrelplankje

Het uitzoeken van het pérfecte cadeautje is altijd een uitdaging: je wilt het liefst iets persoonlijks geven. De Groningse Laura helpt je hier graag mee. Sinds de lockdown is ze begonnen met een nieuwe hobby: met een houtbrander maakt ze de mooiste creaties op borrelplanken. 

Cider

Doggerland Craft Cider is een hip, duurzaam bedrijf dat appels van locals inzamelt om daar de lekkerste ciders mee te maken. Je kunt op verschillende inzameldagen je appels langsbrengen bij Doggerland in de Biotoop in Haren. Appels inleveren en cider terugkrijgen, wie wil dat nou niet?

Meer lezen?

Meer in deze categorie

Winkelen

Ga naar “De eerste Week van de Stenen Winkel is een feit: ‘Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers’”

De eerste Week van de Stenen Winkel is een feit: ‘Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers’

Gevel exterieur en etalage liatelier
Ga naar “Dat kan goedkoper! 8 x handige besparingstips in Groningen”

Dat kan goedkoper! 8 x handige besparingstips in Groningen

aanbiedingen markt groningen
Ga naar “Groningse soulmates starten brillenwinkel met unieke monturen: ‘We kijken naar wat écht bij je past”

Groningse soulmates starten brillenwinkel met unieke monturen: ‘We kijken naar wat écht bij je past

Aangeboden door RAU Brillen

In onze gids

Ga naar “Lipton”

Lipton

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “AH Nederlandse witte asperges 500 gram € 2,99”

AH Nederlandse witte asperges 500 gram € 2,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 22 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker voor vlees- en visafdeling”

Medewerker voor vlees- en visafdeling

 • Amazing Oriental Groningen
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Recruiter”

Recruiter

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Food”

Medewerker Food

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Fulltime
Ga naar “Magazijnmedewerker in Groningen gezocht voor in de middag en avond”

Magazijnmedewerker in Groningen gezocht voor in de middag en avond

 • MF Uitzendbureau
 • Parttime