Feest op je nagels! Groningse Sarah opent do it yourself-nagelsalon

nagelsalon Groningen
Foto | Ellen Heinen

Groningen is sinds kort een heel tof concept rijker: Lak-It. Een do it yourself-nagelsalon (de eerste van Nederland!) waar je zelf de mooiste dingen kunt maken op je nagels. Niet zo creatief? Kies dan een van de vijfhonderd toffe designs van de nagelprinter. Of kies een ander printje, foto of logo. Alles kan! Hoe dat precies werkt? Wij vroegen het eigenaresse Sarah.

First things first: de salon! Met ‘vijftig tinten roze’ doen we zaak nog tekort. Ja, die roze wolk bestaat dus écht. Lak-It bewijst het.

nagelsalon Groningen
Foto | Ellen Heinen

Lak-It

“Lak-It is niet zomaar een nagelsalon”, vertelt Sarah Kampinga, de eigenaresse van de salon aan de Oosterstraat. “Het is de eerste do-it-youself-nagelsalon in Nederland! En de naam zegt het al: de ‘it’ in Lak-It staat voor IT, een kijkje in de toekomst.” Met dat kijkje in de toekomst doelt ze op de tientallen ‘nagelprinters’ die in de salon staan: een vernuftig apparaatje waarmee je elk plaatje, patroontje, foto of logo op je nagel kunt printen.

nagelsalon Groningen
Foto | Ellen Heinen

Zo werkt het

Bij de do-it-yourself-nagelsalon lak en versier je zelf je nagels. Er ligt er een uitgebreide handleiding op elke tafel, waarin stap voor stap uitgelegd wordt wat je allemaal kunt doen met je nagels. Daarnaast kun je alles vragen aan Sarah of één van de andere medewerkers van Lak-it, zij helpen je graag!

Stap 1

Het werkt als volgt: je downloadt twee apps op je telefoon: de Printer App en de Mixing Pen App. Met de Mixing Pen App kies je de kleur gellak die je op je nagels wil. Heel handig: je krijgt vijf nagellakpompjes in de kleuren wit, zwart, rood, blauw en geel. Met deze vijf kleuren kun je élke denkbare kleur maken! De Mixing Pen App vertelt je precies hoeveel pompjes van elke kleur je nodig hebt om de door jou gekozen kleur te mixen.

Vijlen

Maar eerst: vijlen! Anders blijft de gellak niet goed zitten. Voor 1 euro koop je een setje vijlen bij Lak-it, die kun je de volgende keer weer mee nemen. Op elke tafel ligt een uitgebreide uitleg over hoe je je nagels goed kunt vijlen. “Goed vijlen is heel belangrijk”, legt Sarah uit. “In mijn andere salon (Lilak aan de Kraneweg, red.) komen weleens meiden die hun nagels helemaal kapot hebben gevijld. Doodzonde!”

Lak-it!

Goed gevijld? Dan kan het lakken beginnen! Als het goed is heb je een kleur gekozen en gemixt. In de uitleg op de tafeltjes staat precies wanneer je een base– en topcoat of de speciale printlak moet gebruiken. Met het penseeltje lak je je nagels en hou je ze vervolgens onder de UV-lamp die onder je tafeltje staat. Tevreden met je kleur? Dan kun je door naar de volgende (en de leukste!) stap: het printen!

Printen

Je kunt kiezen uit meer dan 500 printjes, patroontjes, plaatjes en designs voor op je nagels. Die kun je allemaal vinden in de Printer App. Heb je een leuke gevonden? Dan doe je je vinger in de printer, zorg je dat het plaatje op de goede plek op je nagel zit en klik je op ‘print’. Je voelt er niks van! Naast de 500 designs kun je ook zelf een afbeelding kiezen. Wij hebben het ook even geprobeerd op twee kunstnagels:

nagelsalon Groningen
Foto | Ellen Heinen

Dit kun je ook kiezen

(En nog 500 andere designs!)

Foto | Ellen Heinen

Filmpje!

 

Verkeerde producten

“Ik ben begonnen met Lak-it omdat ik zag dat veel meiden thuis aan het experimenteren zijn met gellak”, legt Sarah uit. “Vaak doen ze dit met de verkeerde of goedkope producten of vijlen ze hun nagels kapot. Bij Lak-it heb je de mogelijkheid om alsnog zelf je nagels te lakken, maar met professionele producten en hulp waar nodig, en tegen een schappelijke prijs. Voor 17,50 euro heb je een kleurtje gellak op je nagels, en voor 2,50 euro per nagel kun je een supergaaf printje doen.” Meer prijzen zien? Check de site!

Workshops, feestjes en meer

Hoewel de zaak pas een paar weken open is, loopt Sarah óver van de creatieve ideeën. “De volgende stap is om hier workshops te gaan geven voor groepen of bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes of vrijgezellenfeestjes”, lacht ze enthousiast. “Maar eerst zorgen dat iedereen Lak-It kent!”

nagelsalon Groningen
Foto | Ellen Heinen

Meer in deze categorie

Video

Ga naar “Wil je doen in de zomervakantie: stadswandeling Puutje”

Wil je doen in de zomervakantie: stadswandeling Puutje

puutje
Ga naar “Zeer fijn kijkvoer: deze ingekleurde video van Groningen uit 1919”

Zeer fijn kijkvoer: deze ingekleurde video van Groningen uit 1919

Groningen kijkvoer
Ga naar “Zo zag Groningen er honderd jaar geleden uit (filmpje!)”

Zo zag Groningen er honderd jaar geleden uit (filmpje!)

1919

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “20 euro korting op een massage”

20 euro korting op een massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen”

Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen

 • Geldig t/m 31 december 2022
Dutch Soap Sisters
Ga naar “30 euro studentenkorting op massage”

30 euro studentenkorting op massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Abiant
 • Fulltime
Ga naar “Quality Operator koffieautomaten Groningen”

Quality Operator koffieautomaten Groningen

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “BOA (bijzonder opsporings ambtenaar), Gemeente Groningen”

BOA (bijzonder opsporings ambtenaar), Gemeente Groningen

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Docent aardrijkskunde”

Docent aardrijkskunde

 • Maandag®
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Backoffice”

Medewerker Backoffice

 • Werken bij Actief Werkt!
 • Fulltime/Parttime