Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Benna Musica en Furious Pablo schieten videoclip op Gronings stadsstrand, en jij kan erbij zijn!

Door Sharon Bremer 4 augustus 2020

Heb jij altijd al de ster willen zijn in een échte videoclip? En dat ook nog eens in de mooiste stad van Nederland, gehuld in heerlijke summer vibes? Dan heb jij geluk! Benna Musica en Furious Pablo nemen binnenkort een videoclip op voor hun nummer Tika Makambu. Locatie? Het stadsstrand bij DOT, om lekker in die zomerse sferen te blijven. En daar kun jij bij zijn! 

Klinkt goed, niet waar? De clip wordt aankomende vrijdag (7 augustus) vanaf 15.00 uur opgenomen bij DOT, want de weersvoorspelling is dan errúg goed. Benna roept iedereen op om mee te komen dansen: “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!” Maar wel op veilige afstand, natuurlijk.

So You Think You Can Dance

Benna Musica en Furious Pablo bundelen hun krachten en binnen no time was Tika Makambu een feit. Het is het eerste nummer van Benna, want éigenlijk is hij danser. Pas sinds een paar jaar houdt hij zich ook bezig met muziek. “Dansen en muziek gaan natuurlijk altijd samen”, lacht hij. Hij deed in 2011 mee aan So You Think You Can Dance en haalde het tot het bootcamp. “Mijn stijl is breakdance, en in het programma moet je veel verschillende stijlen dansen”, legt hij uit. “Dat was lastig! Maar het was een hele toffe ervaring. Je leert veel nieuwe mensen kennen.”

Een jaar na zijn SYTYCD-avontuur werd hij onderdeel van de dansgroep Groove Kings, waarmee hij onder andere bij De Dino Show danste. Hij bleef doorgaan met dansen, lesgeven op dansscholen en optreden, en deed in 2018 zelfs mee aan Holland’s Got Talent. Toen was hij al bezig met muziek, maar dit jaar nam hij de échte stap en nam hij zijn eerste nummer op.

Binnen een paar dagen

Benna en Furious kennen elkaar door de broer van Benna. De muzikale en vriendschappelijke klik was er meteen, en de mannen begonnen vrijwel direct met schrijven. Naast muzikant en artist director is Furious ook kapper, schilder én sound engineer. “Maar muziek is m’n grootste passie”, vertelt hij. “Ik wil mensen entertainen, een glimlach bezorgen. Dat is het leuke aan dit vak!”

“Het schrijven en opnemen van Tika Makambu ging heel erg snel”, vervolgt hij. “We schreven een nummer, hebben een beat laten maken en hebben het opgenomen binnen een paar dagen.”

Tekst gaat verder onder de foto

videoclip stadsstrand
Foto | indebuurt Groningen

Open podium

Nog voordat het nummer officieel uitgebracht werd, hadden Benna en Furious zelfs al een paar optredens gedaan. “Ik was aan het werk op Vlieland tijdens het festival Into the Great Wide Open”, vertelt Benna. “Er was een open podium waar we op konden treden, dus ik heb direct vrij gevraagd. Als laatste nummer deed ik Tika Makambu en het publiek ging los! Toen wilden we het nummer zo snel mogelijk releasen.”

Tika Makambu

Tika Makambu betekent ‘laat je zorgen los’, een spreuk die iedereen in deze gekke coronaperiode wel kan gebruiken. “We willen negativiteit omdraaien naar iets positiefs”, legt Benna uit. “Ik geloof heel erg in good vibes. En dat begint bij jezelf. Michael Jackson zei het al: ‘If you want to make the world a better place, take a look at yourself, and make a change‘.”

Meedoen?

Sinds begin van de zomer is het nummer Tika Makambu te beluisteren via Spotify. Wat er nog ontbreekt? Een videoclip! Maar die gaan de mannen deze week opnemen. Aanstaande vrijdag om 15.00 uur, om precies te zijn. En daarvoor roepen ze iedereen op om mee te komen feesten! Geniet van een zonnetje op je bol, drankje in de hand, heerlijke muziek op de achtergrond en waag een dansje. Benna en Furious doen de rest! Lijkt het je leuk om mee te doen? Hou de Instagram van Benna Musica en Furious Pablo in de gaten!

videoclip stadsstrand
Foto | indebuurt Groningen

Win, win, win: freakshakes met wat lekkers voor vier personen!

Hé, zoetekauw! Zoals je misschien wel weet, bestaat indebuurt Groningen 1 jaar. En wie jarig is, tra...

Groningse Fré zet zich schrap voor noodweer aan het Gardameer: ‘Het kan hier zo spoken’

Waar de ene vakantieganger een tentje uitgooit op de camping om de hoek of de zonnige dagen spendeer...
zonnen

Zonnen of schuilen? Dit is de weersverwachting voor augustus

“Het ziet er redelijk uit”, zo vat Weeronline-meteoroloog Matthijs van der Linden de weersverwachtin...

adv.