Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wandelend op ontdekkingstocht: Groningen krijgt een eigen Urban Walk

Door Sharon Bremer 19 februari 2020

Yes! Eindelijk een eigen evenement voor wandelaars: de Urban Walk Groningen. Ideaal voor iedereen die wandelend op ontdekkingstocht door Groningen wil.

Op zondag 10 mei vindt de eerste editie van de Urban Walk plaats in Groningen. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van ongeveer 11 of 18 kilometer langs (en door!) bekende en bijzondere hotspots van Groningen. De start- en finishlocatie zijn in de buurt van de binnenstad. De precieze route is nog  niet bekend, die wordt momenteel nog uitgestippeld door de organisatie.

 Nieuwe traditie

“Tijdens de organisatie van het hardloopevenement de KLM Urban Trail Groningen werden we steeds vaker benaderd door wandelaars”, aldus Michelle Mencke, verantwoordelijk voor het evenement. “Het concept sprak hen aan, maar zij konden of wilden niet hardlopen. Omdat het aantal vragen van wandelaars maar bleef toenemen, hebben we besloten om een uniek evenement speciaal voor wandelaars te gaan creëren. Zo is de eerste Urban Walk Groningen ontstaan. Hopelijk slaat het concept zo goed aan dat op 10 mei een nieuwe traditie wordt geboren.”

Urban Walk Series

Het evenement wordt onderdeel van de Urban Walk Serie, een reeks van vijf wandelevenementen in en door Breda, Den Haag, Haarlem, Groningen en Utrecht. Met deze wandeltochten verken je de mooiste plekken van Nederland te voet.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link. Wandelaars krijgen de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 11 of 18 kilometer. Deelnemers vertrekken in zogenaamde startwaves om 08:30 uur (18 km), 09:00 uur (18 km), 10:00 uur (11 km) en 10:30 uur (11 km). Meer informatie over het evenement vind je op de website.


roparun

Dubbel sportief: de Roparun gaat dóór de Euroborg

Hè, da's leuk! Ben je lekker aan het hardlopen tijdens de Roparun, mag je ook nog eens dwárs door de...
Nacht van Groningen

Hardlopen in het donker tijdens de Nacht van Groningen

De inschrijving voor één van de meeste bijzondere hardloopevenementen is geopend: de Nacht van Groni...
Mascotterun

[VIDEO] De Mascotterun in het Noorderplantsoen: wij waren erbij!

Zaterdag was het tijd voor de 62e (!) editie van de Plantsoenloop: de jaarlijkse hardloopwedstrijd d...

Meer over

Doen Sport

adv.