Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dubbel sportief: de Roparun gaat dóór de Euroborg

Door Sharon Bremer 23 januari 2020

Hè, da’s leuk! Ben je lekker aan het hardlopen tijdens de Roparun, mag je ook nog eens dwárs door de Euroborg rennen! De 29ste editie van Roparun start op zaterdag 30 mei in Bremen en de ruim 120 teams komen in de nacht van zaterdag 30 mei op zondag 31 mei door het stadion van FC Groningen.

De Roparun is de langste estafetteloop ter wereld (500 kilometer!) en heeft als doel geld in te zamelen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus allemaal zo’n 65 kilometer lopen – oftewel meer dan anderhalve marathon.

Bijzondere highlights

Met een af te leggen afstand van ruim 500 kilometer krijgen de teams het zwaar te verduren. Juist de bijzondere highlights onderweg, zoals ons eigen Hitachi Capital Mobility Stadion, zijn een enorme motivatie om het vol te houden, aldus Roparun-directeur Wiljan Vloet: “Twee sportieve clubs die de handen ineen slaan om er een geweldig feest voor onze teams van te maken.”

We hebben het nog even voor je gecheckt, maar over het gras van het stadion rennen mag niét. “Het gras is heilig.”

FC Groningen – Ajax

De directeur van FC Groningen, Wouter Gudde, doet ook mee aan de Roparun. Hij zal een van de fietsers zijn in het team van Office Centre. Dat Roparun nu ook nog door ‘zijn’ stadion gaat, vindt hij extra speciaal. “We zijn graag bereid ons op een sportieve manier in te zetten voor dit gezamenlijke doel.” Komende zondag (26 januari) gaat zijn team tijdens de wedstrijd FC Groningen – Ajax bij het Hitachi Capital Mobility Stadion collecteren voor het goede doel.

Over Roparun 

De Roparun is een estafetteloop van ruim 500 kilometer. De startlocaties zijn in Parijs, Bremen en Almelo en de finish is in Rotterdam. Het evenement vindt ieder jaar in het Pinksterweekend plaats. Teams -bestaande uit 25 man- halen zoveel mogelijk geld op voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Het uiteindelijk doel van Roparun is om onmisbaar te worden in het palliatieve landschap. De voorgaande (28ste) editie bracht in 2019 bijna 6 miljoen euro op, ingezameld door meer dan 8.000 deelnemers.


Uw fiets staat hier fout

Knipoog naar kleine Groningers: ‘Uw fiets staat hier fout!’

Rond het Groninger Forum mag je geen fietsen plaatsen. Dat is ook niet zo gek, want er zit een mégaf...
Michelinster

Deze Groningse restaurants verdienen volgens jullie een Michelinster

De Michelinsterren voor 2020 zijn weer uitgereikt. Superleuk voor de restaurants die hun ster mogen ...
sneeuw

What the (sneeuw)vlok? Er is nóg geen sneeuw gevallen en dat is nog nooit gebeurd

Met temperaturen boven de 10 graden Celsius lijkt het in ons niet-zo-koude-kikkerlandje eerder lente...

Meer over

Sport

adv.