Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zie ginds komt de stoomboot? Weinig duidelijkheid over Sinterklaasintocht 2020 in Groningen

Door Sharon Bremer 4 augustus 2020

Sinterklaascomités door heel Nederland zetten nu al een streep door de feestelijke intocht van de Sint in november. Want ook bij dit feestje gooit corona roet in het eten voor de honderden organisaties. In Groningen hebben ze de knoop nog niet doorgehakt. Hoe zit dat precies? We vroegen het de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken.

Een intocht organiseren waarbij duizenden kinderen met hun ouders aanwezig zijn? Dat lijkt inmiddels mission impossible. Op de vraag of de Sinterklaasintocht in Groningen doorgaat dit jaar, krijgen we het volgende antwoord: “Dat is helaas nog onduidelijk”, aldus Douglas Mensink, secretaris. “De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken (KVVV) is met de gemeente in overleg, maar de uitkomst is zeer afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de landelijke en regionale richtlijnen.”

Bliksembezoekje

Of er dus wel, geen of een aangepaste Sinterklaasintocht komt, is nog niet duidelijk. “Zodra er meer duidelijk wordt, zal dat via de website en social media gecommuniceerd worden”, laat hij weten.

Comités in onder meer Amsterdam, Breda, Dordrecht, Helmond, Almelo en Medemblik hebben al aangegeven dat er dit jaar zeker of hoogstwaarschijnlijk geen intocht zal zijn. Andere comités broeden wel op coronaproof alternatieven, zoals een online aankomst, onaangekondigde bliksembezoeken van de Goedheiligman en huisbezoekjes via een live-verbinding, meldt het AD.

Lastig in te schatten

In de Groningse gemeente Eemsmond is het aantal coronabesmettingen sinds de uitbraak van de epidemie al heel laag. Maar ook hier is nog geen beslissing genomen, zegt Henri de Weert van de organiserende ondernemersvereniging. “Het is heel lastig om in te schatten hoeveel mensen erop af komen. Want er is natuurlijk een hele tijd niets te doen geweest.”


geen zwarte pieten

Gemeente Groningen besluit: Geen zwarte Pieten meer bij Sinterklaasintocht in Stad

De gemeente Groningen heeft in overleg met de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken (KVvV) afge...

Groningse horeca krijgt toegangsstop, terrassen moeten sluiten: ‘We willen geen Antwerpse toestanden’

Tot in de late uurtjes op het terras zitten? Dat is voorlopig verleden tijd, want in Groningen gelde...

Enorm terras, geen vuurwerk: dit staat er (tot nu toe) op het programma voor Bommen Berend

Het is bijna 28 augustus, en dat betekent: Bommen Berend! Waar we normaal gesproken genieten van een...

adv.