Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sinterklaasintocht 2019 in Groningen: dit is de route door de stad

Door Sharon Bremer 16 november 2019

Wát kijken we allemaal uit naar het moment dat de Sint weer in het land is. Gelukkig hoef je niet lang meer te te wachten: de Sinterklaasintocht 2019 in Groningen is vandaag: op zaterdag 16 november!

De Vereeniging voor Volksvermaken is druk bezig geweest met de invulling van het programma van vandaag. Wat we je alvast kunnen vertellen is dat je rond 13.00 uur kunt verzamelen bij de Zuiderhaven voor de aankomst van de pakjesboot. Volgens de organisatie kun je trouwens beter iets eerder komen, want er wordt grote drukte verwacht. De Sint komt net als vorig jaar rond 13.30 uur aan via het water en daarna volgt een parade door de stad.

Route parade

De parade vertrekt om 14.15 uur vanaf Zuiderhaven. Via de Praediniussingel Zuidzijde, waar Sint op zijn paard zal stappen, gaat de parade langs het Emmaplein, Praediniussingel Noordzijde, over de Museumbrug, Westerkade, Westerhaven, A-straat, A-brug, Brugstraat, Munnekeholm, Gedempte Zuiderdiep, Oosterstraat, Grote Markt Oostzijde, Kwinkeplein, Oude Ebbingestraat, Rode Weeshuisstraat, Broerstraat, Oude Kijk in’t Jatstraat, Zwanestraat en tot slot de Grote Markt. De parade wordt begeleid door bijna honderd Pieten, muziekkorpsen en bijzondere voertuigen. Sinterklaas komt rond 15.15 uur aan op de Grote Markt, waar hij welkom wordt geheten door de burgemeester. Het programma duurt tot ongeveer 15.45 uur.

route
Foto | Google Maps

Route

Let op! De Vereeniging voor Volksvermaken geeft aan dat de route iets kan afwijken als er werkzaamheden zijn, zoals bijvoorbeeld in de Rode Weesshuisstraat. “Vooralsnog gaan we er vanuit dat de route blijft zoals hij is”, laat voorzitter Harrie van Ham weten. “Mocht de route toch afwijken, laten we dat tijdig weten.” Tot nu toe is de route nog steeds hetzelfde zoals hierboven vermeld.

Sinterklaasintocht 2019
Foto | Vereeniging voor Volksvermaken

Lees ook

weersvoorspelling

Sinterklaasintocht 2019 in Groningen: dit is de weersvoorspelling

Vandaag staat Groningen in het teken van pakjes, pieten en pepernoten, want Sinterklaas maakt zijn i...

De leukste Sinterklaasaanbiedingen op een rijtje

Morgen is het zover: Sinterklaas komt in het land! Dat betekent pepernoten, pakjes, pieten én... sch...
intochten groningen

Intocht Sinterklaas 2019 in Haren, Zuidhorn en meer plaatsen in omgeving Groningen

Op zaterdag 16 november kwam Sinterklaas met de boot aan in Groningen. Dat is een gezellige, maar oo...

adv.