Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van ideale kijkafstand tot schermgrootte: 5 x zo krijg je de ultieme tv-ervaring in huis

Aangeboden door PlatteTV Groningen 28 mei 2020

We weten niet hoe het met jou zit, maar bij ons staat de tv toch aardig wat uurtjes op een dag aan (en nu al helemaal!). Die ene leuke serie op Netflix, een spannende film of gewoon het nieuws… Een avondje bingewatchen wordt veel leuker als je televisie perfect is afgestemd op de rest van je woonkamer. Guido van PlatteTV weet daar alles van en geeft je vijf tips voor de ultieme tv-ervaring. Wil je specifiek advies voor jouw woonkamer? Ga dan even langs bij PlatteTV in Groningen!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Plaats je tv op ooghoogte

“Het beeld van veel televisies wordt minder mooi als je er schuin tegenaan kijkt”, vertelt Guido. “Zorg daarom dat je recht voor de tv zit en plaats het scherm op ooghoogte.” Vind je het lastig om een dressoir te vinden dat de ideale hoogte heeft? Dan kun je hem ook ophangen aan een muurbeugel. “Dat ziet er mooier uit én bespaart ruimte.” Je hoeft niet bang te zijn dat je met zo’n beugel tegen kabels aankijkt: de installateurs van PlatteTV werken die gewoon voor je weg.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door PlatteTV Groningen. Meer over PlatteTV Groningen ontdekken?

PlatteTV Groningen winkelen

Gesloten10:00 - 18:00

Peizerweg 72C, Groningen

Bekijk meer:winkelen

De perfecte grootte

“We merken dat mensen steeds grotere schermen willen. Dat is ook niet zo gek: vroeger kreeg je bij een groter scherm lelijk, pixelig beeld. Nu is het superscherp en zie je details die je met een kleiner beeld niet ziet. Elke film, serie of game wordt hierdoor meeslepender.” De standaard voor de woonkamer is op dit moment 55 inch. Voor de slaapkamer wordt vaak 43 inch gekozen. Tip: meet voor je naar de winkel gaat de diagonaal op van je huidige beeldscherm. Dan kun je in de winkel kijken of je voor groter wilt gaan (en ja: dat wil je). PlatteTV helpt je vervolgens meteen van je oude tv af. In ruil daarvoor krijg jij een fikse korting op je nieuwe televisie.

Zet er een soundbar bij

Je kunt nog zo’n supersonische tv hebben: zonder goed geluid ben je nergens. “Door de platte vorm is er geen ruimte voor fatsoenlijke speakers. Hierdoor is het geluid wat uit de televisie komt vaak erg slecht.” Gelukkig is de oplossing simpel. “Neem er een losse soundbar bij. Die sluit je met één kabel aan en dan lijkt het direct alsof je in de bioscoop zit.” Zo’n soundbar hang of zet je gewoon onder je televisie, dus ziet er ook nog eens hartstikke strak uit.

De ideale kijkafstand

PlatteTV

Nog zo’n dingetje: zet je je televisie aan de andere kant van de kamer, of juist pal voor je neus? Daar is een handig rekensommetje voor. “Een televisie van 55 inch heeft een diagonaal van 139 centimeter. Dat is meteen ook je minimale kijkafstand. De maximale schermafstand is dit getal keer twee: in dit geval 278 cm. De ideale kijkafstand ligt dus tussen de 139 cm en 278 cm.”

Het beste type

PlatteTV

OLED, 4K Ultra HD, QLED… Er zijn zóveel opties op het gebied van beeldtechniek. Voor welke kies je dan? Guido vertelt: “Welk type tv je neemt, hangt echt af van je wensen. Als je je favoriete films en series haarscherp wilt zien, is 4K Ultra HD een aanrader. Daarentegen worden OLED en QLED vaak gezien als de beste beeldtechniek. Maar misschien vind je design veel belangrijker en dan is een televisie die precies lijkt op een schilderij geknipt voor jou.” Je merkt het: er zijn héél veel keuzes. Om jouw tv-ervaring perfect te maken, kun je het best langsgaan bij de winkel in Groningen. Guido of één van zijn collega’s helpt je de televisie uitzoeken die perfect past bij jouw wensen.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.