Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winst voor FC Groningen en voorlopig geen ster in Stad: dit was het weekend in Groningen

Door Sharon Bremer 27 januari 2020

Na het weekend is het tijd voor niets minder dan… het weekendoverzicht! Ook zo genoten van het weekend en even hélemaal gemist wat er in Groningen is gebeurd? No worries! Wij zetten elke week het belangrijkste weekendnieuws in Groningen voor je op een rijtje.

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Winst voor FC Groningen

Zondagmiddag stond FC Groningen oog in oog met de koploper van de eredivisie: Ajax. Dankzij treffers van Kaj Sierhuis en Ramon Lundqvist hield Groningen de overwinning in eigen huis. De wedstrijd eindigde in 2 – 1. 

FC Groningen
Foto | indebuurt Groningen

Voorlopig nog geen sterrenrestaurant naar Stad

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo blijft nog even open. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en Jeroen Brouwer weten.

Jeroen en Marleen maakten eerder bekend dat zij De Loohoeve willen verkopen. De omvang van het bedrijf met een restaurant, 14 hotelkamers en een perceel van ruim 7000 vierkante meter begon te klemmen en zou ten koste kunnen gaan van verdere groei van het restaurant en van het gezinsleven. Het paar ruilt de provincie Drenthe in voor de provincie Groningen, waar zij in de Theresiakapel in Hoogkerk een nieuw restaurant openen.

Foto | De Loohoeve

Kingsland Festival in Stadspark

Koningsdagfestival Kingsland vindt dit jaar weer plaats in het Stadspark in Groningen. Daarnaast zijn er ook edities in Amsterdam, Rotterdam en – voor het eerst – in Tilburg. Dat maakte de organisatie dit weekend bekend.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt Koningsdag gevierd in het Stadspark met Kingsland Festival. De volledige line-up van Kingsland Festival wordt binnenkort bekendgemaakt. De kaartverkoop voor alle steden start op 6 februari om 12.00 uur. Meer informatie en pre-registreren voor tickets kan via de website: kingslandfestival.nl.

foto | Kingsland

Brandalarm bij Tim’s Talkshow

Zondagmiddag was de eerste editie van Tim’s Talkshow in het Groninger Forum, waar onder andere Gea Kramer te gast was. Een kleine 200 man publiek zat klaar voor de aftrap, maar het mocht niet baten: om één minuut voor half vijf ging het brandalarm af.

Gelukkig is presentator Tim den Besten niet snel van zijn stuk te brengen en begint – iets later dan gepland – toch zijn talkshow.

Foto | Forum Groningen

‘Kratjes’ geven bomen ondergronds ruimte

Aan de Savornin Lohmanlaan kwamen onlangs tien nieuwe bomen. De esdoorns, amberbomen en eiken werden op een manier geplant die nog niet eerder in de gemeente Groningen werd toegepast.

De bomen staan in groeiplaatsen met ‘kratjes’: ondergrondse constructies met open wanden van hergebruikt materiaal. Deze kratjes zorgen voor drukverdeling van het gewicht van auto’s die naast de bodem worden geparkeerd. Zo raakt de bodem niet verdicht waardoor de bomen blijvend voldoende water en zuurstof krijgen. Zo kunnen ze goed wortelen en uitgroeien tot grote, volwassen exemplaren.

Foto | Henk Tammens

Meer leuke nieuwtjes lezen?

Guts & Gusto

Yes! Dit is wanneer Guts & Gusto opent in Groningen

Súperleuk nieuws: de Guts & Gusto komt naar Groningen! De megapopulaire winkel krijgt er een vestigi...
vogels fluiten

Mysterie: waarom hoor je zoveel vogels fluiten in de vroege ochtend?

Misschien gaat jouw wekker niet zo vroeg, maar ons valt het op dat de vogels in de vroege uurtjes al...
poffert

Yes! De Groninger poffert in Lekker Lokaal op 24Kitchen

Laura de Grave, schrijfster van het 'Nederland Kookboek', komt naar Groningen! Voor het programma Le...

Van één kastje tot vaste klanten in Zuid-Korea: ‘Ik ben nog steeds verbaasd hoe hard timtom is gegroeid’

Wat begon met de verkoop van één kastje vanuit huis, groeide binnen vijf jaar uit tot één van de moo...

 

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

Meer over

Nieuws

adv.