Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Komt ze of komt ze niet? Storm Ellen ligt op de loer

Door Sharon Bremer 20 februari 2020

Zijn Dennis en Ciara uitgewaaid, ligt er alweer een volgende storm op de loer: Ellen. Het lijkt een wekelijks bezoekje te worden, want dit zou de derde weekendstorm op rij zijn. 

Ellen is ons iets gunstiger gezind dan Dennis en Ciara, want tijdens Ellen is er zelfs kans op een beetje zon. Maar vergis je niet, ze heeft niet voor niets een naam gekregen. Er komen dus ook zeker buien en zware windstoten aan en er is zelfs kans op onweer.

Vooral aan de kust

Toch lijkt het mee te vallen in Groningen. In het noorden valt zaterdag af en toe wat regen,  maar waait er wel een stevige zuidwestenwind. De temperatuur blijft redelijk hoog, tussen de 10 en 12 graden, meldt Weeronline. Vooral aan de kust heb je last van Ellen, daar is kans op zware windstoten van 80 km per uur.

Zondag is het zelfs nog iets minder erg. Het blijft het winderig, maar is het niet zo onstuimig als op zaterdag. Wel gaat het langer regenen en kunnen we spreken van een natte dag. Het wordt zo’n 10 graden in het noorden en 11-12 graden in het midden en zuiden. In de avond neemt de neerslag af.

 

Groningen Weer

Wanneer spreken we van een storm?

Als op één van de KNMI-stations een uur lang windkracht 9 wordt gemeten, dan is er sprake van een storm. Bij windkracht nemen heb je het over windsnelheden van meer dan 75 km per uur, aardig lastig fietsen dus!


storm ellen

Daar gaan we weer: storm Ellen is mogelijk in aantocht

Grote kans dat je aankomend weekend liever binnen blijft, want er komt mogelijk opnieuw een storm na...
Ciara Groningen

Storm Ciara in Groningen: dit is de schade in foto’s

Het stormt in Groningen en niet zo’n beetje ook. Ciara – de eerste storm met een naam die over ons l...

Geen carnaval in Groningen: hier kun je wél terecht

In Groningen kom je dit weekend geen hossende carnavalsvierders tegen, maar dat betekent niet dat je...

adv.