Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Reserveer je terrasplek maar vast: zulk lekker weer wordt het dit pinksterweekend

Door Hilke Vos 25 mei 2020

Zet de barbecue maar vast klaar, want er is een pinksterweekend met volop zon en warme temperaturen in aantocht. Van vrijdag tot en met maandag voorspelt Weeronline dat het kwik tot ruim boven de twintig graden stijgt. Dat is dus ook goed nieuws voor de horeca, dat op tweede pinksterdag de terrassen weer mag openen.

We willen het toch weer benadrukken: houd je aan de richtlijnen van het RIVM.

Wordt het een fietstocht door Groningen? Een tuinbarbecue? Zorg in elk geval dat je je goed insmeert, want de laatste week van mei eindigt dit weekend zoals we deze recordzonnige lente gewend zijn: met heel veel zon. De zonkracht is dan zo hoog, dat een onbeschermde huid binnen een kwartier kan verbranden.

De aanloop naar het pinksterweekend toe begint al lekker, met temperaturen van twintig graden of net erboven. Al zullen de boeren niet blij zijn dat het tot en met het pinksterweekend zo goed als droog blijft. Eén kanttekening: er waait wellicht een noordoostenwind, waardoor het voor het gevoel – vooral in het noorden van het land – een paar graden koeler is. Maar hey, met dit weekend voorspellingen van zo’n 20/21 graden betekent dat sowieso heerlijk startweer voor de horeca in Stad.

Denk aan jezelf en anderen

Welke plannen je ook voor deze week en het pinksterweekend maakt: hou je wel aan de regels en geniet op een verantwoorde manier, waarbij je rekening houdt met anderen en voldoende afstand, van het lekker lenteweer. Met zonnebrandcrème bij de hand.

Ook leuk om te lezen:

horeca groningen open

Horeca en terrassen in Groningen bijna open: dit zijn de nieuwe regels

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Groningse horeca weer open! Feestcafés, clubs en di...

Meer over

Corona Weer

adv.