Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendoverzicht: KEI-week, het nieuwe team van Donar en het Groninger Museum

Door Sharon Bremer 19 augustus 2019

Na het weekend is het tijd voor niets minder dan… het weekendoverzicht! Ook zo genoten van het weekend en even hélemaal gemist wat er in Groningen is gebeurd? No worries! Wij zetten elke week het belangrijkste weekendnieuws in Groningen voor je op een rijtje.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Noorderzon

Afgelopen weekend stonden het Noorderplantsoen en bijzondere locaties in de stad in het teken van Noorderzon. Het zonnetje brak door en bezoekers konden genieten van voorstellingen, eten, drinken en muziek. Maar niet getreurd, want Noorderzon is gelukkig nog niet afgelopen en gaat door tot 25 augustus. Het programma bekijk je hier!

Weekend
Foto | Niels Knelis Meijer

Lees ook

Bijzondere fotografen brengen Noorderzon in beeld

Ook Noorderzon strijdt mee tegen plastic soep

Groninger Museum

In het Groninger Museum vierden ze afgelopen weekend een mijlpaal. De expositie Presence van kunstenaar en uitvinder Daan Roosegaarde is door meer dan 45.000 mensen bezocht. Er komen zo’n 6000 bezoekers per week op tentoonstelling af, laat directeur Andreas Blühm in een reactie aan Dagblad van het Noorden weten. Onder de bezoekers waren opvallend veel jongeren: van de 45.000 bezoekers waren er 7000 jonger dan 18 jaar.

Weekend
Foto | Pim Hendriksen – Groninger Museum

FC Groningen

Niet te missen in het weekendoverzicht: FC Groningen. Onze mannen van FC Groningen lieten afgelopen zondag twee punten liggen, maar kwamen wel met één punt thuis. Ze speelden een bijzondere wedstrijd tegen AZ, maar de eindstand bleef 0-0. De wedstrijd werd noodgedwongen gespeeld in het stadion van ADO Den Haag, omdat het dak van het stadion van AZ vorige week instortte. Toch was dat niet wat voor de meeste ophef zorgde rondom de wedstrijd. Dat was de Japanner Ritsu Doan, die tijdens de warming up ineens verdween. Hoofdpijn, zo luidde de verklaring van FC Groningen, maar volgens kenners is er sprake van een transfer.

KEI-week

De KEI-week was afgelopen vrijdag ten einde. Zo’n 5000 kersverse studenten kwamen Groningen verkennen en mochten proeven aan het studentenleven in Stad. Vrijdagavond werd de KEI-week afgesloten met een knallend eindfeest én afterparty tot in de late uurtjes.

De studentenverenigingen maken een groot deel uit van deze introductie. Zij zien tijdens de KEI-week de aanmeldingen binnenstromen! Ook Vindicat, meldt RTV Noord, die 445 nieuwe leden mag verwelkomen. Ongeveer evenveel als voorgaande jaren. Bij Albertus Magnus moesten er 184 studenten teleurgesteld worden, van de 684 aanmeldingen is er maar plek voor 500 studenten.

weekendoverzicht
Foto | indebuurt Groningen

Lees ook

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan Ganymedes

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan AEGEE-Groningen

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan A.S.V. Dizkartes

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan GSV

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan N.S.G.

Donar

Ook in het weekendoverzicht: Donar! Alle spelers zijn inmiddels in Groningen aangekomen en het team voor het komende seizoen is compleet. Voor de Instagram van Donar gingen ze voor het eerst met z’n allen op de foto. Maar, zo meldt Donar in het Instagrambericht: de officiële teamfoto’s worden nog gemaakt.

Nog niet uitgelezen?

Heb je op deze maandagochtend na het weekendoverzicht zin in meer leuke nieuwtjes en verhalen?

Stadslogo

Mysterie: Wat betekent het wapen bij de Noorderhaven?

In de rubriek Groningse mysteries behandelen we een vraagstuk waarvan je je misschien altijd al hebt...
Helikopter

Een helikopter laag boven de trein in Groningen: dit is waarom

Zit je net lekker in de trein te chillen, zie je een helikopter boven de trein vliegen. Nou vliegen ...
Huizen

Attentie woningzoekers! 11 x deze Groningse huizen staan sinds deze week op Funda

Ben je in alle hectiek die de huizenmarkt heet op zoek naar een woning in Groningen? Dan ben je hier...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.