Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Treinen van Groningen naar Assen, Winschoten en Veendam rijden weer

Door Sharon Bremer 5 juni 2020

Goed nieuws voor treinreizigers: het treinverkeer van Groningen naar Assen, Winschoten, Veendam en Weener is sinds donderdagochtend weer opgestart. Sinds 6 mei reden er bussen in plaats van treinen, omdat ProRail bezig was met het spoor. 

“In bijna vier weken tijd is heel veel werk verzet. Het resultaat: een nieuw extra spoor, een opknapbeurt voor bestaande sporen en nieuwe bovenleiding en beveiliging over een traject van vier kilometer”, laat ProRail weten.

Extra perron

Sinds donderdag rijden de treinen weer over het traject én stoppen er treinen langs een nieuw, extra perron op Groningen Europapark. Het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren is klaar voor gebruik en op station Groningen is ruimte gemaakt voor de aanstaande verbouwing die tot en met 2023 duurt.  “Het was een uitdagende klus”,  zegt projectmanager Han Berends van ProRail. “Er zijn ruim achtduizend diensten gedraaid om het werk aan het traject te kunnen klaren. Daarbij werd dag en nacht gewerkt.

De werkzaamheden op Europapark zijn nog niet klaar. In verband met corona waren niet alle materialen voor bijvoorbeeld de nieuwe trap, perrontegels en terrassen op tijd beschikbaar. “De materialen komen uit landen die zwaar getroffen zijn”, meldt ProRail. Het perron beschikt wel over alle voorzieningen voor reizigers, maar is nog niet via de trappen bereikbaar. Reizigers kunnen vanuit de onderdoorgang wel gebruik maken van de nieuwe lift. Het nieuwe perron is ook bereikbaar via de hellingbaan vanaf de Helperzoom.

Hoofdstation op de schop

Het hoofdstation van Groningen is de afgelopen maand ook onder handen genomen. Het grootste deel van de perronkappen is verwijderd (en worden elders gerestaureerd) en de winkels die op het middenperron stonden zijn gesloopt. Er is een nieuwe, tijdelijke looproute naar de perrons. Dit alles om ruimte te maken voor de grote verbouwing van het station, die tot 2023 duurt.


Station Groningen verbouwd

Station Groningen wordt hélemaal verbouwd (en dat duurt vier jaar)

Say what? Is 'ons' hoofdstation nét verkozen tot mooiste station van Nederland, gaan ze 'm verbouwen...
El Maida Groningen

Hotspot El Maïda open: ‘Ik moest mijn vrienden beloven veel vegetarisch op de kaart te zetten!’

De Folkingestraat is sinds deze week een hotspot rijker: El Maïda, het nieuwe zusje van delicatessen...
voetbal patat fc groningen

Het kan weer: voetbal kijken, bier drinken en patat eten in het stadion van FC Groningen

Voetballiefhebbers, opgelet! FC Groningen komt met een hele leuke actie voor fans die het stadion en...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.