Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is weer tijd voor de suikerbietencampagne

Door Sharon Bremer 9 september 2019

Vanaf dinsdag 10 september zal Groningen 123 dagen gehuld zijn in de weeïge geur van verwerkte suikerbieten. De geur die elke Stadjer herkent en waarbij je nergens anders aan kan denken dan Groningen. Jazeker, de suikerbietencampagne is begonnen!

Vanuit heel Nederland zullen dinsdagochtend vrachtwagens richting de suikerbietenfabriek achter Hoogkerk vertrekken. De komende 19 weken zullen er dagelijks zo’n duizend vrachtwagens bij de fabriek aankomen, laat het Dagblad weten. Suiker Unie verwacht daarmee zo’n 14 ton suiker te produceren tijdens de campagne. Deze hoeveelheid suiker wordt gehaald uit gemiddeld 84 ton suikerbieten per hectare – minder dan het hectaregemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Goed, dat kan ook niet anders met die droge en warme zomers die we hebben gehad. Ter illustratie: in totaal gaat het om zo’n 6,9 miljoen ton suikerbieten. Wow!

Rondleiding

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar de rokende schoorstenen? De Vereniging Wijkraad Hoogkerk organiseert samen met Suiker Unie rondleidingen voor iedereen die benieuwd is hoe de suikerbieten verwerkt worden. Je krijgt dan dus een rondleiding door de fabriek waarbij je het hele proces kan zien, van biet tot suikerklontje. Ook aanmelden voor de rondleidingen tijdens de suikerbietencampagne? Dat kan hier!  De rondleidingen vinden plaats op donderdag 17 oktober, donderdag 24 oktober, dinsdag 12 november, dinsdag 26 november en donderdag 12 december.


Lees ook

UMCG

Snik! UMCG zoekt vrouwen met liefdesverdriet

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is op zoek naar jonge vrouwen tussen de 18 en 35 j...
Mercado

Binnenkijken bij de bizar mooie penthouses van Mercado

In hartje Groningen wordt een heel bijzonder project uit de grond gestampt: Mercado. Het gebouw aan ...
Salsa Shop

Fiesta! Salsa Shop komt naar Groningen

Op de hoek van de Zwanestraat en de Oude Boteringe wordt binnenkort een nieuw restaurant geopend: Sa...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.