Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Storm Dennis en wellicht een vlok sneeuw: dit zijn de weersverwachtingen

Door Sharon Bremer 12 februari 2020

Van Ciara naar Dennis: de volgende storm dient zich alweer aan. Ook komend weekend is er kans op stevige windstoten, meldt RTL Nieuws. En dan zijn we er nog niet, want volgens de voorspellingen zou Groningen donderdag wel ’s een winterwonderland kunnen worden.

Oké, eerst de storm. Tot en met donderdag blijft het onstuimig met geregeld winterse buien. Daarna wordt het even iets rustiger en schiet de temperatuur omhoog (lees: 11 graden in Groningen zondag). Toch neemt in het weekend de kans op buien weer toe, met zondag waarschijnlijk storm Dennis.

 

Groningen Weer

“De kans is groot dat we aankomende zondag 16 februari met zware windstoten te maken krijgen”, vertelt Jaco van Wezel, meteoroloog van Weeronline. “De storm komt vanuit de oostkust van de Verenigde Staten, trekt richting IJsland en gaat door naar Groot-Brittannië. In het laatstgenoemde land hebben ze de storm de naam Dennis gegeven, maar of deze zondag ook naar Nederland komt en in welke mate is nog onzeker.”

Kans op sneeuw

Storm in Groningen: check. Sneeuw? Misschien op donderdag, want vooral in het oosten en noordoosten is dan kans op winters weer. Het lijkt er in ieder geval op dat donderdag meer sneeuwvlokken gaan vallen dan de hele winter bij elkaar, meldt De Stentor. Vanuit het zuidwesten trekken donkere wolken het land in en naast regen is er ook kans op (natte) sneeuw. Het zal niet vriezen, maar het smelten van sneeuw zorgt ervoor dat de temperatuur gaat dalen. Zolang de sneeuw op de grond valt wordt de temperatuur vanzelf nul graden en blijft de sneeuw dus liggen. Wij zijn benieuwd!

storm ellen

Doei Ciara, hallo Dennis: een nieuwe storm komt aanwaaien

Het zijn pittige tijden voor fietsend Groningen. Hoewel storm Ciara ons land verlaten heeft, waait h...
Didi

Het is definitief: Didi in Groningen gaat binnenkort dicht

Een donkere wolk hangt sinds een paar weken boven modewinkel Didi. Begin dit jaar werd de keten fail...
pauline

Zussen Annika en Pauline runnen één van Nederlands grootste foodblogs: ‘Vroeger hadden we altijd ruzie’

De 38-jarige Pauline en 34-jarige Annika zijn niet alleen zussen, maar ook collega's. Samen runnen d...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

Meer over

Nieuws Weer

adv.