Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stella fabriceert een gratis maskerstation in Groningen: ‘Iedereen zou veilig moeten kunnen reizen, ook als ze geen mondkap kunnen betalen’

Door Leonie Kort 14 september 2020

De mondkapplicht is sinds juni van kracht op alle treinstations van de NS: zonder mondkap mag je niet reizen. Maar wat nou als je geen geld hebt voor een mondkapje? Groningse Stella bedacht hier een oplossing voor en heeft een maskerstation ontworpen en opgehangen op het Centraal Station in Groningen.

Aan het Dagblad van het Noorden vertelt Stella wat haar drijfveer was om te starten met dit initiatief: “Vorige week zag ik bij station Groningen een zwerver die een oud mondkapje onder de kraan schoon probeerde te krijgen,” vertelt Stella. “Dit hield me best wel bezig. Iedereen zou veilig moeten kunnen reizen, ook als ze geen heel pakket mondkapjes kunnen betalen.”

Maskerstation

“Op deze manier zijn de verplichtte mondkapjes voor mensen zonder geld juist gevaarlijk,” vult Stella aan. Van een oude theedoos heeft de Groningse een dispenser gemaakt. Uit de dispenser kunnen mensen die minder te besteden hebben een gratis mondkapje halen. Daarnaast kunnen mensen hier ook ongebruikte mondkapjes achterlaten om het initiatief te steunen en reizen veilig en toegankelijk te maken voor iedereen.

@undercoverontiktok

The first #maskbox is now at the station. New challenge: make your own. This one costed only 3 euros and 5 min to make! #masks #dogood #diy #help

♬ Watermelon Sugar – Harry Styles

Oproep

Stella wil meer mensen oproepen om aan de slag te gaan met een maskerstation. “Het kostte twee euro en vijf minuten om deze eerste te maken. Als er door heel Nederland zulke maskerstations zouden komen, zijn mondmaskers eindelijk echt voor iedereen toegankelijk,” aldus Stella.

Meer lezen?

Groningse buren zijn liever voor elkaar dan de rest van Nederland

In Groningen maken we minder ruzie met de buren dan in de rest van Nederland, dit blijkt uit onderzo...

Groningers Nathan en Gerda werken op Spaanse camping: ‘We zijn ondanks corona begonnen aan een nieuw avontuur’

Voor de Groningse Nathan en Gerda was het tijd om nieuwe toekomstplannen te smeden. Hun droom? Wonen...

Inez is eigenaar van Sterck Boutique Gym in Groningen: ‘Ik geloof in het concept en mijn netwerk’

Groningen barst van de creatieve ondernemers met toffe plannen en slimme ideeën. Vinden we leuk! Ste...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.