Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sint Maarten 2020 in Groningen gaat wél door, Veiligheidsregio Groningen stelt regels op

Door Sharon Bremer 26 oktober 2020

Waar het ene na het andere evenement wordt afgelast, is er voor de jongste Groningers licht aan het eind van de coronatunnel: Sint Maarten gaat namelijk wél door! Om het snoepfestijn op 11 november zo veilig mogelijk te houden, zijn er een aantal regels opgesteld. 

“Het feest waarbij kinderen met lampions langs de deuren gaan, kan doorgaan. Als iedereen zich aan de regels houdt, is er genoeg ruimte om drukte te voorkomen”, aldus de Veiligheidsregio Groningen. Kinderen mogen liedjes zingen bij de deur, maar ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot hun publiek.

Kleine groepjes

De Veiligheidsregio heeft een aantal tips op een rijtje gezet om Sint Maarten in Groningen zo veilig mogelijk door te laten gaan. Eén van de tips voor ouders: houd de groepjes en het aantal begeleiders zo klein mogelijk. Verder moet je thuis blijven als je klachten hebt en ook niet de deur open doen. “Als je tot een kwetsbare groep hoort, overweeg dan om niet mee te doen. Voor iedereen die niet aan Sint Maarten wil meedoen: laat dat even weten, bijvoorbeeld met een briefje op de deur.

Zo doe je veilig mee

“Wil je wel meedoen? Laat met een lampion of windlicht zien dat kinderen aan kunnen bellen. Geef bij de deur 1,5 meter afstand aan, bijvoorbeeld met stoepkrijt. En geef het liefst voorverpakte traktaties.”

Geen evenementen

De Veiligheidsregio raadt winkeliers af om een Sint Maarten-evenement te organiseren, zeker als de winkel open is. “Ook de organisatie van lampion-optochten raden we af. Zo kunnen we extra drukte en toeloop voorkomen. Als we ons samen aan deze voorzorgsmaatregelen houden maken we dit jaar van Sint Maarten, ondanks de coronacrisis, toch een mooi kinderfeest.”


De 2Jongens

Horeca dicht? De 2Jongens uit Groningen gooien hun ballen in de strijd

Groningen barst van de creatieve ondernemers met innovatieve ideeën. 'Horeca dicht? Dan ga je toch b...

Groningen valt in de prijzen! Het beste gebouw van Nederland is Forum Groningen

Jaarlijks wordt het beste gebouw van Nederland verkozen, dit jaar doet ook Forum Groningen mee aan d...
silke jongerenvertegenwoordiger

Silke (23) is finalist jongerenvertegenwoordiger: ‘Jongeren hebben ook het recht hun stem te laten horen!’

In Groningen is zo'n beetje élke opleiding te vinden. Niet gek dus, dat je regelmatig jongeren met d...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

Meer over

Nieuws

adv.