Groningse Floor won Love Island: ‘De periode ná de villa was heel heftig’

Love Island
Foto | Floor Masselink

Spanning bij de vuurschaal, heftige emoties, de recoupling en natuurlijk de uitdagende challenges: het exclusieve Videoland-seizoen van Love Island werd enorm goed bekeken. Zes weken lang volgde Nederland met ingehouden adem de avonturen van de singles die arriveerden in de villa op Gran Canaria. 

Ziggy, Victoria, Lisa, Thijs, Daniël, Alicia… Ken je de Islanders nog? Het was een komen en gaan van singles in de villa. Er werd gekoppeld, gelachen, gehuild en héél veel gepraat. Maar het werd voor de Groningse kijkers eigenlijk pas écht leuk toen de 24-jarige Floor Masselink (uit Groningen, ja) in de serie kwam. En guess what?! Ze won de finale met Daniël, waarmee ze in een koppel zat. Inmiddels zijn ze alweer een paar maanden uit de villa – tijd om te kijken hoe het met Floor gaat!

Veel geleerd

Ze geniet momenteel van een zonnige vakantie in Mexico, maar wist even tijd vrij te maken voor een belletje met indebuurt. Waar we vooral benieuwd naar zijn: hoe kijkt Floor terug op het Love Island-avontuur? “Ik heb er veel van geleerd”, lacht ze. “Het was een hele ervaring. Ik had niet verwacht dat ik überhaupt mee zou doen aan zo’n programma, en dan heb ik ook nog eens gewonnen. Bizar, toch?”

Love Island
Beeld | Love Island – Videoland

‘Voordat ik het wist…’

Toen Floor de vraag kreeg of ze mee wilde doen aan het programma had ze daar in eerste instantie hélemaal geen zin in. “Ik woonde op Bali en kreeg een berichtje via Instagram of ik mee wilde doen. Ik kende het programma niet en dacht dat zo’n ‘ordinair realityprogramma’ niks voor mij zou zijn. Uit nieuwsgierigheid heb ik toch het eerste seizoen gekeken – toen leek het mij heel leuk! Omdat ik nog op Bali zat heb ik een skypegesprek gehad met de productie en voordat ik het wist deed ik mee.” Lachend: “Toch wel grappig hoe dat is gelopen.”

Genieten

Bijna drie weken zat Floor in de villa op het Spaanse eiland, en al die tijd was ze een koppel met Daniël. Samen deden ze bizarre challenges, gingen ze paardrijden tijdens een date en mochten ze zelfs een nacht doorbrengen in de hide away. “De eerste paar dagen was ik me heel erg bewust van de camera’s”, vertelt ze. “Zelfs in de badkamer hingen camera’s! Op een gegeven moment heb ik een knop omgezet en kon ik het loslaten. Vanaf dat moment kon ik meer genieten.”

Love Island
Beeld | Love Island – Videoland

‘Papa zei het nog…’

Van hamburgers maken met álleen je mond tot de kuschallenge: de productie van Love Island heeft alles uit de kast getrokken om het zo ongemakkelijk mogelijk te maken voor de Islanders. “Voordat ik wegging zei mijn vader iets in de trant van ‘blijf bij jezelf’, en de eerste challenge die ik moest doen was de kuschallenge! Ik hoorde direct de woorden van m’n vader door m’n hoofd gaan”, lacht ze. “Daarnaast was ik me er heel erg bewust van dat iedereen het zou zien, zoals m’n opa en oma. Ik dacht: ‘dit kan ik niet, ik ben zo’n braaf meisje!’.”

De finale

Na zes weken kwam er een eind aan het Love Island-avontuur, maar niet voordat er een koppel tot winnaar werd gekroond. Floor en Daniël waren publiekslievelingen en wonnen daarmee de titel én 25.000 euro. “Ik had nooit gedacht dat we zouden winnen”, vertelt een – nog steeds – verbaasde Floor. “Ik hoopte het natuurlijk wel een beetje en vind het vét leuk dat we hebben gewonnen.”

Love Island
Beeld | Love Island – Videoland

Periode ná Love Island

Zo indrukwekkend het avontuur in de villa was, zo schril was het contrast bij terugkomst. “De tijd in de villa was heel erg leuk, maar de periode ná de villa vond ik heel heftig”, blikt ze terug. “Er komt heel veel op je af en je wordt overal herkend. Ik was nergens meer anoniem en moest er heel erg aan wennen om overal aangesproken te worden. Een simpel boodschapje doen duurde soms heel erg lang door alle vragen”, lacht ze.

Jammer? Niet echt

Als winnend koppel ligt er een éxtra grote druk op je, legt Floor uit, want iedereen houdt je extra in de gaten. “Daniël en ik werden heel erg geleefd de weken na Love Island. We moesten overal samen verschijnen en eigenlijk waren we meer collega’s dan een stel.” Ze kwamen tot de conclusie dat het niet werkte, en besloten er een punt achter te zetten. “We hebben het leuk gehad in de villa, maar daarna werkte het niet meer tussen ons. Het was geen relatiemateriaal, we hebben het geprobeerd. Of ik het jammer vindt? Niet echt, het had zo moeten zijn. We hebben een leuke tijd gehad, maar het is wel prima zo. En nee, we hebben geen contact meer met elkaar.”

Love Island
Beeld | Love Island – Videoland

Meedoen met Temptation Island?

Hoe je het ook wendt of keert, de Islanders zijn een ervaring rijker. Een ervaring waar Floor met veel plezier op terugkijkt. Hoe ziet de toekomst eruit voor de Groningse? “Ik moet nog een jaar van mijn studie Communication & Multimedia Design afmaken, dus daar ga ik binnenkort weer mee beginnen.” En zitten er nog meer tv-programma’s in het verschiet? “Ik ben gevraagd voor Temptation Island, maar dat ga ik écht niet doen”, lacht ze. “Het lijkt me wel heel cool om mee te doen aan Expeditie Robinson. Maar nu eerst lekker genieten op vakantie!”


Lees ook

Meer in deze categorie

Shownieuws

Ga naar “Bijna 1,3 miljoen kijkers zien enthousiaste Cevar het uitgillen in Kopen zonder kijken”

Bijna 1,3 miljoen kijkers zien enthousiaste Cevar het uitgillen in Kopen zonder kijken

Ga naar “Kijktip! Groningse Hans doet mee aan Temptation Island 2022”

Kijktip! Groningse Hans doet mee aan Temptation Island 2022

temptation island 2022 hans
Ga naar “Oekraïense songfestivalact komt naar Bevrijdingsfestival Groningen”

Oekraïense songfestivalact komt naar Bevrijdingsfestival Groningen

evenementen 2021 Groningen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “20 euro korting op een massage”

20 euro korting op een massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “30 euro studentenkorting op massage”

30 euro studentenkorting op massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen”

Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen

 • Geldig t/m 31 december 2022
Dutch Soap Sisters
Ga naar “GreenChef taupe pannen van € 69,99 voor € 34,99”

GreenChef taupe pannen van € 69,99 voor € 34,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Linnen broek € 9,99”

Linnen broek € 9,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Horeca topper”

Horeca topper

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Studiezaken”

Medewerker Studiezaken

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Afdelingshoofd sfeer, interieur & kleding”

Afdelingshoofd sfeer, interieur & kleding

 • Tuinland Groningen
 • Fulltime
Ga naar “Klantenservicemedewerker NS”

Klantenservicemedewerker NS

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Intercedent”

Intercedent

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime