In metalcafé De Witte Wolf komen de ‘zwarte schapen’ samen: ‘Op dit spirit board ligt zand uit een echt graf’
In café De Witte Wolf huilen de gitaren. Het pand aan het Zuiderdiep is een geliefde verzamelplek voor metal minnend…
Deze hotspot is al bijna honderd jaar (!) niet weg te denken uit het straatbeeld van de Vismarkt, maar sluit nu toch echt de deuren: Huize Maas. Gelukkig staat er twee broers te trappelen om Huize Maas nieuw leven in te blazen, dus blijven de deuren niet lang gesloten.
We blikken terug op de geschiedenis van Huize Maas én krijgen een kijkje in het nieuwe restaurant dat in april de deuren opent aan de Vismarkt.
Huize Maas opende voor het eerst de deuren in 1926. Eerst als danszaal, later als stadspodium en restaurant. In de jaren ’90 werd Jan Zwaving eigenaar van Huize Maas. Onder zijn bewind werd Huize Maas de plek hoe we het nu kennen: een restaurant en een uitgaansgelegenheid. Inmiddels zijn deze twee opgesplitst. Het restaurant ging verder onder de naam ‘Huize Maas’ en het stadspodium onder de naam ‘MAAS’. En, zoals we al zeiden, het restaurant gaat nu dicht. MAAS blijft gewoon geopend zoals we gewend zijn, als stadspodium.
Maar niet getreurd, want de nieuwe invulling is al gevonden: “Het is tijd dat er een frisse wind door Huize Maas gaat waaien. We hebben veel mooie en succesvolle jaren achter de rug en daar kijken we met een goed gevoel op terug. Nu wordt het tijd voor iets anders, iets nieuws!”, vertelt eigenaar Jan Zwaving.
Die verandering komt in de vorm van de nieuwe generatie: Max en Rico Zwaving. Vanaf april 2023 slaan de broers, samen met hun vader Jan, de handen ineen en werken samen aan een nieuw restaurant in Stad.
Het restaurant van Huize Maas wordt omgetoverd tot Jantje’s Steakcafé, een concept dat al eerder de deuren opende in Groningen. “In 2019 hebben we aan de Rijksweg in Groningen een nieuw concept opgezet: Jantje’s Steakcafé”, vertelt Max. “Sindsdien hebben we gemerkt dat de Jantje’s formule echt aanslaat.”
“Bij Jantje’s voel je dat echte huiskamergevoel, zonder dat je in hoeft te leveren op kwaliteit”, vult Rico aan. “Die combinatie lijkt bij veel mensen de juiste snaar te raken. We hebben daarom besloten om het Jantje’s concept verder uit te breiden en een tweede, nieuwe locatie aan de Vismarkt te openen: Jantje’s Steaks & Pizza.”
Vanaf 8 april kun je aan de Vismarkt rekenen op de echte Jantje’ s klassiekers, zoals ossenhaasbiefstuk met jus, burgers en nog veel meer. “Bovendien doen we er aan de Vismarkt nog een schepje bovenop”, vertelt Max enthousiast. “We zijn van plan om zelf pizza’s te gaan bakken!”
Na de grote opening in april ligt er nog meer in het verschiet voor Jan en de broers. Vanaf mei zal er een derde locatie geopend worden in Eext, Drenthe. Jan: “We kunnen niet wachten om Jantje’s over heel Groningen en Drenthe uit te rollen.”
In onze gids
Populaire rubrieken