Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Petitie voor Groningers, wateroverlast door Dennis en meer: dit was het weekend in Groningen

Door Sharon Bremer 17 februari 2020

Na het weekend is het tijd voor niets minder dan… het weekendoverzicht! Ook zo genoten van het weekend en even hélemaal gemist wat er in Groningen is gebeurd? No worries! Wij zetten elke week het belangrijkste weekendnieuws in Groningen voor je op een rijtje.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Jan-Willem Start Op! lanceert petitie om Groningers te steunen

BNNVARA-radio dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte willen aardbevingsproblematiek bovenaan agenda Tweede Kamer, daarom zijn zij een petitie gestart om gedupeerde Groningers te steunen. “Dit kan zo niet langer”, besloot Roodbeen in de uitzending van Jan-Willem Start Op! vanochtend op NPO Radio 2. De radio-dj’s willen de aardbevingsproblematiek met deze petitie bovenaan de agenda van de Tweede Kamer krijgen.

In de BNNVARA-radioshow Jan-Willem Start Op! volgen de radio-dj’s al een week de wanhoopsactie van Dhani Hoekstra, een gedupeerde Groninger die door de trage afhandeling van de aardbevingsproblematiek geen uitweg meer zag en in hongerstaking is gegaan. “Ik zit met jouw situatie in de maag”, vertelde Jan-Willem Roodbeen vanochtend aan Dhani. Zijn verhaal raakt de radio-dj enorm en de gezondheid van de 41-jarige Hoekstra baart hem zorgen.

Foto | BNNVARA

In de petitie pleiten de dj’s voor een snellere en menselijkere aanpak. Bij deze noodsituatie hoort volgens hen een (nood-)wet. Bij 40.000 ondertekeningen willen de dj’s de petitie overhandigen aan de Tweede Kamer. De petitie steunen? Dat kan hier: www.gasopdielolly.petities.nl.

Wateroverlast door storm Dennis

Storm Ciara was nog niet het land uit en storm Dennis stond alweer voor de deur. En dat hebben we gemerkt! Heeft het een moment niét geregend dit weekend? De afrit Groningen-Helpman op de zuidelijke ringweg werd zelfs tijdelijk afgesloten door de overmatige regenval. Waar sommige mensen al het water als overlast zagen, maakten andere Groningers er het beste van:

Posted by Dorothea Veldhuis on Sunday, 16 February 2020

Posted by Jelle Boerema on Sunday, 16 February 2020

Posted by Chantal Vessies Kloosterman on Sunday, 16 February 2020

40 graden (!) warmer dan in 1956

Zondag was officieel de warmste 16 februari ooit gemeten, meldt RTV Noord. In De Bilt werd 3:20 uur 13,6 graden. Volgens weervrouw Harma Boer was het op 16 februari 1956 -26,8 graden. “Het is nu dus zo’n 40 graden warmer.”

Foto | Ellen Heinen

Inschrijving LadiesRun geopend

Vanaf afgelopen weekend kunnen sportieve dames zich weer inschrijven voor de GasTerra Ladiesrun Groningen. Op zondag 14 juni kleurt de binnenstad van Groningen weer roze tijdens het evenement. Hét loopevenement voor vrouwen, waarbij sporten én een gezellige dag uit centraal staan. Duizenden vrouwen lopen deze dag de 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km.

Foto | GasTerra LadiesRun

Meer nieuwtjes uit Groningen

De uurwerken van de Martinitoren gaan eraf

Vanaf maandag 17 februari wordt er gestart met de demontage van de vier uurwerken van de Martinitore...

Say cheese: bij deze flitspalen in Groningen word je het vaakst geflitst

De flits van een camera vinden we over het algemeen niet vervelend. Alleen als het om een foto van e...
stadsbussen

Mysterie: waarom rijden ‘onze’ stadsbussen in Zuid-Holland?

Voor dit mysterie moeten we even buiten de gemeentegrenzen van Groningen. We kregen namelijk een hel...
steps

Steps sluit veel winkels: dit is het lot van de vestiging in Groningen

Bij kledingwinkel Steps gaat de bezem er doorheen: 38 vestigingen zullen op korte termijn verdwijnen...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

Meer over

Nieuws

adv.