Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] ‘Waka waka’: Danny op Straat in Groningen

Door Sharon Bremer 7 februari 2020

Het is de afgelopen week viral gegaan op het internet én in bijna elk praatprogramma op televisie voorbij gekomen: het filmpje van de 14-jarige jongen uit Paddepoel met een enorm kapmes op zak. En dat was alleen nog maar de trailer van de eerste aflevering van Danny op Straat. De hele aflevering werd gisteren uitgezonden op NPO2.

In deze eerste aflevering van Danny op Straat ging Danny Ghosen op zoek naar ‘drillrap, een rapsoort met gewelddadige teksten die steeds vaker in verband wordt gebracht met dodelijke steekpartijen’, zo luidt de omschrijving bij de aflevering. Danny gaat onder andere naar de familie van de 20-jarige Bilal, die afgelopen december door een steekpartij om het leven kwam. Zijn familie linkt zijn dood aan drillrap.

Ook komt Danny bij een groep jongens uit Paddepoel, RPvanZuid, die ook video’s van drillrap op YouTube zetten. Danny loopt met de jongens mee in de wijk en praat met ze over het hoe en waarom van drillrap en de (grote en kleine) messen die in de clips te zien zijn. Zij vinden drillrap niet gewelddadig en dragen de messen om zich te beschermen voor ‘opps’: vijanden.

Danny op Straat

Danny Ghosen doet op journalistieke wijze verslag van problemen en spanningen in Nederland op plekken of bij groepen die doorgaans moeilijk toegankelijk zijn. Danny investeert in de betrokkenen, treedt mensen met een open vizier tegemoet en deinst niet terug als het bedreigend wordt. Zo weet hij bloot te leggen wat de problemen zijn en waar deze vandaan komen.

Kijk hier de aflevering terug. Vanaf 2 minuuut 52 is Danny te zien in Groningen:


Lees ook

storm

Zet je schrap: we krijgen dit weekend een dikke vette winterstorm

Code rood dit weekend? Zou best kunnen, want we krijgen mogelijk een fikse winterstorm, zelfs eentje...
Distrikt Nørrebro

Nieuw in Groningen én bijna open: Distrikt Nørrebro

Over een paar dagen gaat hij open: Distrikt Nørrebro aan de Herestraat 27. Vinden we leuk! Distrikt ...
eierballen

Ein-de-lijk eierballen uit de vriezer dankzij frituurkoning Robert

Eierballiefhebbers, opgelet! Vanaf nu kun je thuis (!) je eigen eierbal in elkaar knutselen en fritu...

adv.