Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groningen krijgt gigaterras mét verdieping en roltrap als het aan De Drie Gezusters ligt

Door Sharon Bremer 11 mei 2020

Horecaondernemer Laurens Meyer heeft grootste plannen voor het terras van De Drie Gezusters aan de Grote Markt. Want waarom een enkel terras als je er ook een van twee verdiepingen kunt bouwen? “We zijn er hard mee bezig, ook in andere steden”, zegt Laurens. Als het terras op 1 juni weer open mag, is er voor veel meer klanten een plekje.

Het ‘dubbeldeksterras’ was eigenlijk een 1-aprilgrap uit 2017, maar krijgt door de coronacrisis serieuze vormen.

‘Ruzie met de gemeente’

Onder zijn bedrijf Meyer Beheer vallen meerdere horecabedrijven in steden zoals Utrecht, Venlo en Breda, meldt RTL Z. Bij De Drie Gezusters, bestaande uit drie aaneengesloten panden, hoort een terras met normaal zo’n 600 zitplaatsen. Hoeveel dat er moeten worden in de nieuwe situatie is nog niet duidelijk en hangt af van de landelijke regels die het kabinet daaraan gaat stellen. Hij wil geen plaatsen noemen. “Dan krijg ik ruzie met de gemeente”, aldus de ondernemer.

In een week gebouwd

De beelden van de nieuwe situatie zijn in ieder geval (zacht uitgedrukt) bijzonder: een ‘dubbeldeksterras’ met grote parasols en zelfs een roltrap. “Het kan in een week worden gebouwd”, zegt Laurens. De festivalbouwers van ons land hebben dat volgens hem zo gedaan. “En zij zijn door corona ook beschikbaar om dat te doen.”

De Drie Gezusters

Zoethoudertje

Of er ook echt een vergunning komt voor al die projecten is nog niet duidelijk. “Wij wachten op de landelijke richtlijnen voordat we er zelf iets over kunnen zeggen”, zegt Corien Koetsier van de gemeente Groningen tegen RTL Z. Ze verwacht later deze week meer duidelijkheid daarover. “Er is al wel overleg geweest met lokale ondernemers en Koninklijke Horeca Nederland.”

Eerder deze maand dreigde Laurens al zijn horecazaken te openen, ongeacht of coronamaatregelen versoepeld zouden worden. Hij doelde hiermee op de opening van zijn eigen horecazaken in Nederland – zo’n vijftig stuks. Het beleid vanuit Den Haag noemde Laurens ‘een farce’: “Ik ben natuurlijk blij dat ik weer kan ondernemen, maar financieel hebben we er weinig aan. Het is een zoethoudertje.”

‘Niet aan tafel met mijn vrouw’

Hoe zullen de terrassen er überhaupt uitzien na de ‘heropening’? Mogen gezinnen bijvoorbeeld aan één tafeltje? Het kabinet denkt erover na. Moet er op de terrassen straks 1,5 meter tussen ieder individu zitten? “Dat is waanzin”, laat Laurens weten. “Dan kan ik niet aan een tafel zitten met mijn vrouw, laat staan een gesprek voeren.”


klok martinitoren

Mysterie: waarom is het cijfer 4 op de klok van de Martinitoren verkeerd geschreven?

Soms loop je tegen dingen aan die al jáááren hetzelfde zijn en waarvan je nú pas ziet dat het niet k...
zwembaden in Groningen

Versoepelde maatregelen: wanneer gaan de zwembaden in Groningen weer open?

Tijdens de persconferentie van woensdag 6 mei kondigde de regering een versoepeling aan van de coron...

Coronamaatregelen in de auto: dit moet je weten als je bij een ander instapt

De regel over het anderhalve meter afstand van elkaar houden, die kennen we wel. Maar wat zijn de co...

Meer over

Opmerkelijk

adv.