Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed om te weten: dít is de heetste plek van Groningen

Door Sharon Bremer 8 augustus 2020

Het is warm en dat blijft het ook nog wel even de komende dagen. Trek je de hitte niet meer en ben je op zoek naar verkoeling? Dan zijn er plekken in Groningen waar het zo’n anderhalf tot twee graden koeler kan zijn dan de rest van de stad. We gingen op zoek naar de koelste en heetste plek van Groningen.

De komende dagen liggen de temperaturen in Groningen rond de dertig graden. Maar wist je dat er in Groningen plekken zijn waar het net even iets koeler of heter is? En nee, dan hebben we het niet over plekken zoals een kerk of het terras.

Koelste plek van Groningen

Woon jij in de buurt van het Noorderplantsoen of Ulgersmaborg? Dan heb je geluk, want dit is één van de koelste plekken van Groningen, samen met delen van De Hunze, het Stadspark en Oosterhoogebrug. Hier kan het gemiddeld anderhalf tot twee graden koeler zijn.

Heetste plek van Groningen

Maar waar in Groningen is het warmer dan in de rest van de stad? In de binnenstad is het – logischerwijs – warmer dan in de wijken aan de rand van Groningen. Vooral binnen de Diepenring is het stukken warmen dan buiten de Diepenring. De temperatuur kan wel met twee graden verschillen!

Hoe kan dat dan?

De temperatuur kan tussen weiland en stad wel met tien graden verschillen. Dat heeft te maken met het feit dat het zonlicht in de steden wordt vastgehouden en makkelijker wordt opgenomen door de bebouwing en het asfalt. Op plekken waar veel mensen dicht op elkaar wonen – zoals de binnenstad dus – kan de temperatuur al snel oplopen. Ook de nabijheid van natuur en water heeft effect op de temperatuur. Op deze kaart zie je ook dat plekken aan het water of aan de rand van de stad koeler zijn dan de rest van Groningen.


horecaregels Groningen

Horecaregels aangescherpt: hier moet je in Groningen rekening mee houden

We moeten ons aan meer regels gaan houden als we naar een terras, restaurant of kroeg willen. Eerder...

Groningse vrienden beginnen eigen kledinglijn: ‘Erg stereotype voor Italianen, niet waar?’

Je bent jong, en je wil wat. Een eigen kledinglabel bijvoorbeeld, met de individualiteit van de 21e ...
zomerse evenementen groningen

Deze zomerse evenementen in Groningen gaan tóch door (in een iets andere vorm)

Sinds de coronamaatregelen zijn versoepeld kijken organisatoren van events wat momenteel wél mogelij...

adv.